fbpx

Yamaha MOXF8

Yamaha synthesizer MOXF8
Een universum van klanken uit een decennium van Motifs

Artikelbeschrijving

MOXF8: "Uitbreidbaar, draagbaar, betaalbaar"

We hebben de populaire MOX-serie bijgewerkt met de nieuwste MOTIF XF technologie door het toevoegen van meer geluiden, meer effecten en zelfs een Flash-board optie sleuf. Want het is compatibel met de MOTIF XF en MOX-gegevens, MOXF heeft een enorme collectie van geluid en sample bibliotheken en optionele software direct beschikbaar. Uitbreidbaar, draagbaar, betaalbaar, en compatibel met een breed scala aan andere producten, deze instrumenten brengt MOTIF muziek productie kracht om een hele nieuwe generatie muzikanten en producers.

MOTIF XF klankbron

De MOXF beschikt over een rijke collectie van instrument stemmen die piano , elektrische piano's , strijkers , blazers , orkestrale klanken , gitaren, bassen en drums , evenals een breed scala aan vintage en moderne synth geluiden bevat . Van speciale nota zijn de gedetailleerde digitale re - creaties van twee Yamaha vleugelpiano's ( een 9 - ft CFIIIS en een 7 -ft S6 ) dat alleen een akoestische piano fabrikant zou kunnen bereiken . De fijn - gedetailleerde weergave van zelfs zeer subtiele nuances heeft geresulteerd in prachtig gemaakt piano stemmen die zal voldoen aan zelfs de meest veeleisende spelers . Nu met een enorme totaal van 741 MB aan golfvormen , en voorzien van geheel nieuwe inhoud, de MOXF biedt 136 nieuwe stemmen, waaronder de prachtige S6 vleugel, keyboard geluiden zoals clavinets en organen , en een scala aan nieuwe geluiden van genres zo divers als orkest-en hip - hop.

VCM effecten

Merkgebonden VCM Yamaha's ( Virtual Circuitry Modeling ) technologie simuleert de effecten van vintage EQ's, compressors, en fasers op het circuit niveau. Deze technologie heeft het mogelijk gemaakt Yamaha om de kwaliteit van de instrumenten in de MOXF verbeteren door het modelleren van de sonische textuur van vintage analoge compressors , equalizers en effectpedalen recht naar beneden om hun samenstellende transistors en weerstanden . De MOXF zet ook de hoge - kwaliteit effecten gevonden in Yamaha's industriestandaard digitale opname consoles binnen handbereik , evenals het bekroonde REV - X reverb gevonden in de SPX2000. Het komt zelfs uitgerust met vocoder effecten , zodat u een microfoon aansluiten op de MOXF 's A / D -ingang en effecten toepassen op uw stem of maak prachtige harmonieën.

Flash-geheugen uitbreidbaarheid

De MOXF is compatibel met het geluid inhoud ontwikkeld voor de MOTIF XF en MOX. De optionele flash board kunt u optellen tot 1 GB aan nieuwe monsters om je MOXF aan te passen en op maat van uw geluidsset aan uw behoeften, met behulp van promotionele inhoud zoals Yamaha ' s " Inspiration In A Flash " en " CP1 Piano , " evenals de vele party libraries te koop derde.

Performance mode om uw creativiteit te vergroten

Prestatie- modus kunt u meerdere stemmen samen te combineren ( tot 4 delen ) en ze op een MIDI -kanaal, zodat u dynamische laag geluiden of zelfs solo's kunnen spelen, samen met drums en bas backing tracks. Met de interactieve Arp motor , speelt eenvoudige akkoorden of zelfs enkele noten geeft je volledige muzikale optredens om je creativiteit te inspireren. De MOXF heeft 256 preset prestaties in een breed scala aan muziekstijlen waaronder rock, wereldmuziek, hiphop, jazz, en meer.

Ingebouwde sequencer om vorm te geven aan je inspiratie

MOXF beschikt over een ingebouwde sequencer waarmee u muziek van hoge kwaliteit te produceren zonder de noodzaak van een computer of andere externe apparaten. Deze krachtige tool biedt zowel real - time opname , die uw prestaties gegevens registreert als je het speelt , en stap -opname , die geschikt is voor het opnemen precieze zinnen of andere moeilijke passages. U kunt zelfs opnemen bijzonder creatieve performances direct een song of patroon door gewoon op de [ REC ] -knop.

Geavanceerde integratie computer maakt het MOXF het middelpunt van uw muziek productie studio

01 Een complete suite van gebundelde software

De MOXF wordt geleverd met een verscheidenheid aan muziek -productie-software die u toelaat om het te integreren met uw computer setup. Deze omvatten de MOXF Editor voor gedetailleerde bewerking van spraak en mengen parameters , MOXF Remote Editor , een handige tool waarmee je controle sjablonen bewerken en maken voor uw favoriete VST-instrumenten en externe hulpmiddelen, die de integratie met Cubase software ongelooflijk simpel maakt.

02 Een enkele USB -kabel voor zowel audio -en MIDI -aansluitingen

Een enkele USB -kabel is alles wat je nodig hebt om zowel audio -en MIDI-data tussen de MOXF en uw computer overbrengen. De MOXF beschikt over een ingebouwde 4 - in 2 - out USB- audio-interface , zodat u de interne klanken, en twee speciale audio-ingangen die gebruikt kunnen worden om gitaren en zang allemaal rechtstreeks opgeslagen op de computer vast te leggen kan opnemen . Compatibel met alle belangrijke DAW inclusief Cubase, kunt u digitaal de geluiden van de MOXF en alles aangesloten op zijn stereo analoge ingangen rechtstreeks naar uw favoriete opname software op te nemen . Veel meer dan alleen een muziek- productie-instrument, de USB-connectiviteit en diepgaande keyboard controller -functionaliteit kunt u ook afspelen en de controle van uw VST zachte synths via de audio- uitgangen van uw MOXF, waardoor u VSTs integreren in uw live- optredens op het podium, zonder extra gear - voeg gewoon een computer en spelen.

03 Muziek productie met Cubase AI 7

Cubase AI 7 is een versie van Steinberg DAW ( Digital Audio Workstation ) software specifiek gemaakt om te integreren met Yamaha muziek productie synthesizers. Omdat de MOXF beschikt over zowel een MIDI en een audio -interface kunt u opnemen tot 32 audio -en 48 MIDI- tracks. U kunt zelfs een analoge mixer, microfoon of gitaar aansluiten op de analoge ingangen, kunt u elk instrument opnemen op uw computer via de MOXF. Met ingebouwde effecten en de mogelijkheid om maximaal 16 VST-instrumenten, Cubase AI laat je de complete computer muziek productieproces, waaronder notatie, scoren, en geautomatiseerde mengen voeren.

04 Controlling DAW-software

De MOXF heeft een speciale afstandsbediening modus voor het besturen van DAW-software die u toelaat om de knoppen te gebruiken op haar paneel om software vensters te openen en te sluiten, voeg instrument tracks en selecteer VST-instrumenten . De AI knop kan gebruikt worden als een jog wheel of zo ingesteld dat elke parameter u de muis over in Cubase automatisch kan worden gecontroleerd. U kunt de MOXF ook gebruiken om andere populaire DAW pakketten te controleren.

05 Steinberg Prologue VSTi

Proloog is een heerlijk rijke klinkende virtuele analoge synthesizer die een onmisbaar onderdeel van uw VSTi arsenaal zal worden. Texturele assortiment proloog omvat weelderige , gedetailleerde pads en heldere, acerbic leads en alles daartussenin. Proloog ' s intuïtieve gebruikersinterface biedt volledige bewerkingsmogelijkheden met toegang tot de drie oscillatoren, krachtige multi - mode filter, vier enveloppen, twee LFO, een krachtige modulatie matrix, en ingebouwde effecten. En omdat Prologue is polyfoon met maximaal 128 stemmen, zul je ( waarschijnlijk ) nooit opraken van de creatieve ruimte.

06 YC - 3B Tone Wheel Organ VST

YC - 3B is een VST instrument dat het klassieke geluid van toonwielorgels reproduceert. Het biedt 64 verschillende voorgeprogrammeerde sound programma's die u ook kunt gebruiken om uw eigen originele geluiden, die u vervolgens kunt opslaan als VST presets maken.

Speelbaarheid en bruikbaarheid

Eenvoudige bediening en uitgebreide controles

Categorie search mode bevat 16 verschillende categorieën instrumenten, elk met een eigen sub - categorieën , zodat je het geluid dat u nodig hebt is een snel en intuïtief proces . Met prestaties Creator kunt u eenvoudig opbouwen laag of split uitvoeringen met een enkele druk op de knop . Begin met een stem die je wilt, en druk vervolgens op LAYER te hebben de MOXF kiezen van een geschikte laag geluid. Druk op SPLIT om automatisch roepen een linkerhand basgeluid, en ga vervolgens naar Drumtoewijzing voor toegang tot de enorme verscheidenheid van ingebouwde ritmepatronen beschikbaar.

88-toetsen Graded Hammer Standard ( GHS ) actie en 61 - key semi - gewogen actie

De MOXF8 beschikt over een 88 - key GHS- toetsenbord dat authentieke, realistische toetsenbord biedt response - net als het speelgevoel van een akoestische piano - met een zware aanslag in het bas register dat verandert in een lichtere een in de hoge tonen , en een natuurlijke gradatie van raken in tussen . Intussen is de MOXF6 biedt een 61 - key , semi - gewogen toetsenbord dat is ontworpen en aangepast, zodat u gemakkelijk en expressief kunt spelen de rijke verscheidenheid aan klanken van het instrument biedt.

Mobiliteit - Licht en gemakkelijk mee te nemen

Een lichtgewicht body ( MOXF6 : 7.1kg (15,7lbs), MOXF8 : 14.9kg (32,9lbs) ) betekent dat het dragen van de MOXF naar repetities of optredens is eenvoudig - pound - for-pound dit zijn de meest krachtige werkstations Yamaha ooit heeft gemaakt. Beide modellen zijn 50 % lichter dan vergelijkbare MOTIF modellen.

Keyboards

MOXF8 61 keys, semi-weighted keyboard (Initial Touch)

Tone generator

Tone Generator AWM2, with Expanded Articulation
Maximum Polyphony 128 notes
Multi Timbral Capacity 16 parts (Internal), A/D input part
Wave 741MB (when converted to 16-bit linear format), 3,977 waveforms
Voices Preset: 1,152 Normal Voices + 72 Drum Kits, GM: 128 Normal Voices + 1 Drum Kit, User: 384 Normal Voices + 32 Drum Kits
Performance User: 256 (up to 4 parts)
Filter 18 types
Effects Reverb x 9 types, Chorus x 22 types, Insertion (A, B) x 54 types x 8 parts, Vocoder x 1 (uses both Insertion Effect A and B blocks), Master Effect x 9 types, Master EQ (5 bands), Part EQ (3 bands, stereo)

Sequencer

Note Capacity Approx. 226,000 notes
Note Resolution 480 ppq (parts per quarter note)
Maximum Polyphony 124 notes
Tempo (BPM) 5 – 300
Song recording type Real time replace, Real time overdub (with the exception of the Pattern Chain), Real time punch in/out (Song only), Step (with the exception of the Pattern Chain)
Song tracks Song: 16 sequence Tracks (Loop on/off can be set for each Track), Tempo Track, Scene Track , Pattern: 16 Phrase Tracks , Pattern Chain: Pattern Track, Tempo Track, Scene Track
Songs 64 Songs, Mixing Voices: 16 Voices per Song/Pattern (up to 256 Voices) , Mixing Templates: 32 for all Songs and Patterns
Patterns 64 Patterns (x 16 sections), Measures: 256 maximum
Phrases User Phrases: 256 per Pattern
Arpeggio Preset: 7,981 types, User: 256 types (MIDI Sync, MIDI transmit/receive channel, Velocity Limit, and Note Limit can be set. 4 Arpeggio parts can be played simultaneously.)
Scene Memory 6 per Song
Sequence formats Original format, SMF format 0, 1 (Format 1 load only)

Size/Weight

Dimensions Width 1,030 mm
Height 125 mm
Depth 358 mm
Weight Weight 7.1 kg

Other

Master User:128 (Each master includes Master keyboard settings with 4 Zones, Assignable Knob settings, Program Change table.)
Sequence Software compatible with the Remote Control function For Windows®: Cubase 7 series, SONAR X2, For Mac®: Cubase 7 series, Logic Pro 9, Digital Performer 7 (Functions to be controlled differ depending on the software.)
Controllers Pitch Bend wheel, Modulation wheel, Assignable Knob x 8, [DATA] dial x 1, Assignable Function buttons x 2
Display 240 x 64 dot, backlit LCD
Connectors OUTPUT [L/MONO]/[R] (standard phone jack), A/D INPUT [L]/[R] (standard phone jack), [PHONES] (standard stereo phone jack), [FOOT CONTROLLER], FOOT SWITCH [ASSIGNABLE]/[SUSTAIN], MIDI [IN]/[OUT]/[THRU], USB [TO HOST]/[TO DEVICE], DC IN
Power Supply 13W
Accessories AC adaptor (PA-150 or an equivalent recommended by Yamaha), USB cable, Owner’s Manual, Online Manual CD-ROM x 1 (containing Reference Manual, Synthesizer Parameter Manual, and Data List), CUBASE AI DOWNLOAD INFORMATION

 

0
Shares