Synthesizers: Roland Juno-DS 61 - Keyboardcentrum

Roland Juno-DS 61

Roland’s JUNO-synths staan alom bekend voor hun geweldige klank, hun gebruiksgemak en hun goeie prijs/kwaliteit-verhouding. Met zijn talrijke extra’s en verbeteringen tilt de JUNO-DS61 deze legendarische serie synths naar een hoger niveau terwijl de bediening toch vlot en eenvoudig blijft. Want waar je ook speelt, de veelzijdige, intuïtief ingestelde en mobiele JUNO-D61 geeft je alles in handen om je creativiteit te uiten en laat je muziek altijd bijzonder klinken. Deze synthesizer beschikt over 61 toetsen.
€ 729,00

Artikelbeschrijving

Mobiel en speelklaar

De JUNO-DS61 is een ideaal keyboard voor alle types van muzikanten, van professionals die elk weekend op het podium staan tot producers en hobbymuzikanten. Hij is ook bijzonder geschikt voor muzieklessen en andere educatieve doeleinden. De JUNO-DS61 is niet alleen heel eenvoudig te transporteren en te gebruiken, hij zit ook boordevol Roland-klanken voor alle stijlen en genres. Hij werkt zowel op batterijen als op netstroom, dus je kunt hem overal meenemen, waar je hem ook nodig hebt.

Piano’s, orgels en andere instrumenten van topkwaliteit

Akoestische piano’s, elektrische piano’s en orgels zijn onmisbaar voor de meeste toetsenisten. Bij de JUNO-DS61 zijn de piano’s opgewaardeerd met een verbeterde klank en respons, en er zijn nu ook meer orgels om uit te kiezen. Naast deze nieuwe DS Tone Bank, beschikt dit instrument ook over de meer dan 1000 klanken van de JUNO-Di en de patches van deze laatste zijn volledig compatibel met de JUNO-DS61.

Uitgebreide editing en hands-on bediening

Wat muzikanten vooral geweldig vinden aan de JUNO-serie, is de directe toegang tot alle functies, zodat je in een vingerknip de gewenste klank kunt oproepen. Wil je de klanken zelf naar je hand zetten? Dat kan, want op de JUNO-DS61 kan je meer parameters instellen dan ooit tevoren. Regel je patches en performances af tot in de fijnste details, tot ze precies zijn zoals je wil. Het voorpaneel is ruim voorzien van hands-on knoppen en sliders, zodat je zelfs tijdens het spelen patches kunt maken en klanken kunt bijregelen, Op het achterpaneel zitten de connectoren om hold- en expressiepedalen aan te sluiten.

Wave Expansion Slot voor klankuitbreiding

De JUNO-DS61 heeft op zich al een indrukwekkende set klanken en die kan je dan via USB ook nog eens onbeperkt uitbreiden met extra golfvormen. Op De Roland Axial-website kan je meer dan 1000 van die EXP-klanken gratis downloaden, met o.a. akoestische piano’s van topkwaliteit, wereldinstrumenten, standaard studio-instrumenten, percussie, loops en nog veel meer. Als je hier niet vindt wat je zoekt, dan kan je ook je eigen WAV files inladen en ze spelen op het klavier! De JUNO-DS61 wordt geleverd met de veelzijdige EXP-06 Studio Collection ingeladen in het wave expansion-geheugen.

Phrase Pads om songs en samples te triggeren

Met de JUNO-DS61 speel je niet enkel op het klavier, want met de acht Phrase Pads kan je samples of muziekbestanden vanaf USB-stick afspelen. Op die pads kan je inladen wat je maar wil—one-shot samples, stemmen, geluidseffecten, loops, of zelfs volledige muziektracks—en het met één handgebaar afspelen wanneer nodig.

Microfooningang met Vocoder en Auto Pitch

Ben je een soloperformer of singer/songwriter? Dan is de microfooningang van de JUNO-DS61 voor jou de max! Geweldige stemeffecten zonder dat je extra apparatuur moet meezeulen. Er is een speciale reverb (galm) voor zang, plus Auto Pitch voor als je wil zingen met het “stepped” elektronische stemeffect dat zo populair is in hedendaagse muziek. De ingebouwde vocoder is ook geweldig: je zingt in de microfoon en je bepaalt de klank en de toonhoogte via sounds die je op het klavier speelt.

8-sporen Pattern Sequencer

Wanneer je een idee hebt voor een song of een beat, dan kan je dat heel simpel vastleggen en uitwerken met de ingebouwde pattern sequencer. De intuïtieve, non-stop bediening zal je creatieve flow niet onderbreken, zodat je in een mum van tijd volledige arrangementen met meerdere klanken opbouwt. De sequencer komt ook goed van pas om je live performances te ondersteunen met voorgeprogrammeerde begeleidingsmuziek en om on-the-fly loops te maken.

Jouw partner voor muziekproductie

De JUNO-DS61 is presteert niet alleen sterk op het podium—hij is ook uitstekend geschikt voor muziekproductie met de computer. De ingebouwde USB-interface is precies wat je nodig hebt om onderweg of thuis opnames te maken, want je kunt zowel MIDI als audio opnemen, inclusief het geluid van de microfooningang. Er is zelfs een specifieke DAW Control mode om je muzieksoftware aan te sturen vanaf het frontpaneel van de JUNO-DS61.

Klavier
Klavier
61 toetsen (aanslaggevoelig)
Klankgenerator
Maximale polyfonie
128 stemmen
Parts
16 parts
Preset-geheugen
- Patches: Meer dan  1200 
- Drum kits: Meer dan 30 
- Performances: 64
* GM2-compatibele klanken inbegrepen.
User-geheugen
- Patches: 256
- Drum kits: 8
- Performances: 128
- Favorieten: 100
Wave Expansion Slots
1 slot
* Het wave expansion slot is een overschrijfbaar intern golfvormgeheugen. U kunt data downloaden van de klankbibliotheek op de Axial-website en die door middel van een USB-stick inladen in het interne golfvormgeheugen (slot) van de JUNO-DS.
Sample Import-functie
Bestandsformaat
Audiobestand: WAV (44.1 kHz, 16 bits)
Effecten
- Multi-effecten: 3 systemen, 80 types
- Chorus: 3 types
- Reverb: 5 types
- Reverb op microfooningang: 8 types
Audiospeler
Bestandsformaat
Audiobestand: WAV, AIFF, MP3
Andere
Ritmepatronen
Preset: 30 groepen x 8
Arpeggio
Preset: 128
Bediening
Pitch bend/Modulation-hendel
Control-knop x 4
Level slider x 4
Multicolor pad x 8
Display
Grafische LCD 256 x 80 pixels
Externe opslagmedia
USB-stick (compatibel met USB 2.0 Hi-Speed flashgeheugen)
Connectoren
PEDAL HOLD
PEDAL CONTROL
MIC INPUT: 1/4-inch jack
EXT INPUT: stereo mini-jack
OUTPUT (L/MONO, R): 1/4-inch jack
PHONES: stereo 1/4-inch jack
MIDI-poorten (IN, OUT)
USB MEMORY-poort
USB COMPUTER-poort (ook voor USB MIDI/AUDIO)
DC IN-aansluiting
Stroomvoorziening
DC 9 V: AC-adapter of herlaadbare Ni-MH-batterij (AA, HR6) (apart verkocht) x 8

* Levensduur van batterij bij continu gebruik (verschilt naargelang de gebruiksomstandigheden)
Herlaadbare nikkel-metaalhydride batterijen: ongeveer 5 uur (met batterijen met een capaciteit van 1900 mAh.)(ongeveer 4 uur als er een USB-stick is aangesloten)
* U kunt geen koolstof-zink- of alkalinebatterijen gebruiken
Stroomverbruik
600 mA
Accessoires
Handleiding
Leaflet “USING THE UNIT SAFELY”
AC-adapter
Stroomkabel
Opties (apart verkocht)
Keyboardstatief (*1): KS-18Z, KS-12
Pedaalschakelaar: DP-serie
Expressiepedaal: EV-5
USB-stick (*2)

*1 Wanneer u de KS-18Z gebruikt, zorg dan dat het toestel niet hoger dan 1 meter staat.
*2 Gebruik USB-sticks (compatibel met USB 2.0 Hi-Speed flashgeheugen) die worden verkocht door Roland. We kunnen geen correcte werking garanderen als er andere producten worden gebruikt.
Afmetingen en gewicht
Breedte
1,008 mm
39-11/16 inches
Diepte
300 mm
11-13/16 inches
Hoogte
97 mm
3-7/8 inches
Gewicht (zonder AC-adapter)
5.3 kg
11 lbs. 12 oz.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares