Synthesizers: Roland JD-XI - Keyboardcentrum

Roland JD-XI

De JD-Xi is een kleine, machtige en betaalbare synthesizer: De JD-Xi voegt een authentieke analoge synth-klankgenerator, befaamde Roland SuperNATURAL-synthklanken en tal van andere creatieve functies samen in één behuizing.
€ 519,00

Artikelbeschrijving

Roland JDXI: "Een krachtige compacte synthesizer"

Dit compacte instrument is uitgerust met 37 minitoetsen en levert vette, warme analoge bas- en leadklanken, beschikt over een ruim aanbod controleknoppen voor een intuïtieve bediening, plus essentiële polyfone PCM-sounds zoals pads, strijkers, koperblazers en nog veel meer. Creëer in een handomdraai indrukwekkende loops met de pattern-sequencer en ingebouwde drumkits. Verken expressieve stemtexturen met de gooseneck-microfoon, Vocoder en AutoPitch. De JD-Xi is klein in gestalte, maar groots in veelzijdigheid; en draait bovenal om grote sounds en bakken fun!

ANALOGE AND DIGITALE SYNTHS IN EÉN KEYBOARD

Met zijn unieke cross-over klankgenerator is de JD-Xi in staat om het beste van twee werelden te verenigen: de warme, vloeiende response van klassieke analoge sounds gebundeld met de helderheid en veelzijdigheid van moderne digitale klanken. De nieuw ontworpen monofone analoge synthsectie beschikt over zaagtand, triangel en blokgolf met pulse-width modulatie én een analoge filter. Daarnaast is er ook een onafhankelijke suboscillator voor extra low-end power aanwezig. De twee digitale synthsecties bezitten een 128-stemmige polyfonie en een brede waaier SuperNATURAL-synthklanken van hoogwaardige kwaliteit; waaronder pads, strijkers, elektrische piano's, geluidseffecten en nog veel meer.

GOOSENECK-MICROFOON VOOR VOCODER, AUTOPITCH EN ANDERE VOCAL-EFFECTEN

De JD-Xi wordt geleverd met een stevige gooseneck-microfoon van hoge kwaliteit die je een extra dosis fun bezorgt. Met de Vocoder kun je in de microfoon zingen en de klankkleur en toonhoogte bepalen via de sounds die je op het klavier speelt. Met AutoPitch bekom je snel en makkelijk de overdreven robotische stemklanken die tegenwoordig in diverse hedendaagse pop- en elektronische muziekgenres te horen zijn. Er is ook een coole Auto Note-functie aanwezig, die het mogelijk maakt om JD-Xi synthklanken te 'zingen', zonder dat je daarvoor het klavier dient aan te raken!

BOUW LOOPS MET DE VIERSPORIGE PATTERN-SEQUENCER

Door gebruik te maken van de intuïtieve patroonsequencer en de grote selectie ingebouwde sounds, is het mogelijk om geraffineerde muziek te creëren én performen, met enkel en alleen de JD-Xi als instrument. De sequencer beschikt over vier aparte sporen: twee digitale synth-parts, analoge synth en drums. Daarmee kun je rijk klinkende loops in eender welk muziekgenre creëren. Realtime- en step-opnamemodi zijn voorhanden, samen met een speciale TR-REC-modus voor het programmeren van ritmepatronen in de stijl waarop dat bij de klassieke TR-serie drumcomputers van Roland gebeurt. Het is bijzonder intuïtief en eenvoudig om patronen en sounds te veranderen en aan te passen terwijl je speelt. Veel preset-patronen zijn bovendien specifiek ontworpen om spontane jamsessies mee uit te lokken

PROFESSIONELE DRUMKITS VOOR KRACHTIGE BEATS

De JD-Xi zit volgestouwd met een uitgebreide reeks dynamische drumkits en hoogstaande ritmeklanken die bij elke groove passen. Onder meer verschillende elektronische- en akoestische kits behoren tot het aanbod. De toegewezen drumklanken zijn handig gelabeld. Hun namen verschijnen boven de bijhorende toetsen voor een snelle identificatie. Je kunt ook de kits personaliseren, door de filter-, envelope-, toonhoogte- en stereopositie-parameters (panning) bij individuele drumklanken aan te passen

GEEF SOUNDS VORM MET INDRUKWEKKENDE EFFECTEN

De JD-Xi beschikt over vier simultane effectsecties om klanken mee te verrijken. Effect 1 en 2 voorzien selecteerbare verwerkingsopties als Bit Crusher, Slicer en Ring Mod. Onafhankelijke Delay- en Reverb-secties maken het eenvoudig om sounds met een rijke ruimtelijkheid te injecteren. Elke effectsectie kan afzonderlijk aan/uitgeschakeld worden bij elk van de drie synthsecties en de drums; waardoor je met tal van creatieve combinaties je eigen persoonlijke geluidsmix kunt vormen.

DOWNLOAD BIJKOMENDE SOUNDS VIA DE AXIAL WEBSITE VAN ROLAND

Op zoek naar wat frisse inspiratie of verlang je misschien een klank die perfect aansluit bij een bepaalde muziekstijl? Bezoek dan de online Axial-klankenbibliotheek van Roland, waar je een steeds groter wordende selectie gratis nieuwe sounds en patronen voor de JD-Xi aantreft. Axial beschikt tevens over sounds voor veel andere Roland synthesizers; klanken die allemaal gecreëerd werden door topingenieurs en toonaangevende elektronische muziekartiesten.

OP MAAT GEMAAKTE OPBERGZAK VOOR OPTREDENS

De optionele CB-JDXi opbergzak is voorzien van een roodzwarte vormgeving, die bij de stijl van de synth past. Hij is ontworpen om de JD-Xi veilig naar optredens of eender waar naartoe te transporteren. Deze duurzame tas is voorzien van een schuimvulling en verstevigingen aan de uiteinden, om de JD-Xi optimaal te beschermen tijdens dagelijks vervoer. De tas is tevens voorzien van handige compartimenten om de gooseneck-microfoon, de stroomvoorziening en andere accessoires in op te bergen.

Klavier
Klavier
37 minitoetsen (aanslaggevoelig - met velocity)
Klankgenerator
Maximale Polyfonie
129 stemmen (Digitale Synth/Drumkit: 128, Analoge Synth: 1)
Parts
4 Parts
(Digitale Synth Part: 2, Drums Part: 1, Analoge Synth Part: 1)
Klanken
Digitale Synthklanken (SuperNATURAL Synth)
Analoge Synthklank
PCM Drumkit
* Bij de analoge synthklank bestaan de oscillator-, suboscillator- en filtersecties uit analoge circuits.
Effecten
Effect1 (Distortion, Fuzz, Compressor, Bit Crusher)
Effect2 (Flanger, Phaser, Ring Mod, Slicer)
Delay: 2 types
Reverb: 6 types
Andere
Pattern Sequencer
Sporen: 4
Stemfunctie
Vocoder
Auto Pitch
Auto Note
Andere
Favorite, Arpeggio
Regelaars
Pitch Bend/Modulation-wiel
Display
LCD met 2 regels van 16 karakters
Connectoren
Hoofdtelefoonaansluiting: Stereo 1/4-inch jack
Output Jacks (L/MONO, R): 1/4-inch jack
Input Jack (LINE(MONO) / Gitaaringang): 1/4-inch jack
MIDI-connectoren (IN, OUT)
USB COMPUTER-poort (USB Hi-Speed AUDIO/MIDI)
(Gebruik een USB-kabel en een computer met USB-poort die Hi-Speed USB ondersteunen.)
DC IN-aansluiting
Microfoonaansluiting: XLR, ongebalanceerd
Stroomvoorziening
AC-adapter
Stroomverbruik
1,000 mA
Accessoires
Handleiding
AC-adapter
Microfoon
Afmetingen en gewicht
Breedte
575 mm
22-11/16 inches
Diepte
245 mm
9-11/16 inches
Hoogte
85 mm
3-6/16 inches
Gewicht
2.2 kg
4 lbs. 14 oz.
* Gewicht is exclusief AC-adapter.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares