Synthesizers: Roland Fantom 6

Roland Fantom 6

Roland Fantom 6 - 61 toetsen
€ 3599,00

Artikelbeschrijving

Roland Fantom 6

De nieuwe power synthesizer van Roland.
Met moddervette sounds, een soepele, snelle workflow en oneindig veel mogelijkheden.

Alles in één

De Roland Fantom staat gelijk aan een eenvoudige bediening én enorm veel mogelijkheden.
Het biedt creatieve hulpmiddelen om te produceren, dit worden de Scenes genoemd. Een Scene kan een heel nummer, een deel van een song of een beginpunt zijn met je favoriete geluiden, net hoe je het zelf hebben wilt. Je kunt de Scenes aan elkaar koppelen en wisselen zonder een muzikale onderbreking te horen.

De Fantom biedt de veelzijdigheid om 16 parts te combineren. Je zult je nooit meer hoeven af te vragen of de Fantom wel genoeg rekenkracht overheeft om 16 parts te voorzien van effecten. Nee. Je hoeft je alleen maar te concentreren op het maken van vette soundcombinaties. Niet op technische beperkingen. De Fantom heeft zoveel kracht onder de moterkap, dat je alle 16 parts met alle beschikbare effecten tegelijkertijd kunt gebruiken. Zonder moeite wisselt de Fantom van programma zonder dat je een muzikale onderbreking hoort. Voor live toetsenisten is dat een uitkomst, wat de Fantom een machtig instrument maakt.

Het heeft nog meer voordelen. De Fantom is nu dankzij de geintergreerde DAW controle functie gemakkelijker te gebruiken in combinatie met softsynts uit Mainstage en Logic Pro.
Deze hoogwaardige sounds uit de Fantom kun je combineren met de softsynths uit je DAW. De sets en patches die je in je DAW hebt gemaakt, kun je nu bedienen vanuit de Fantom, zonder de pc of de laptop te hoeven aanraken.

Authentieke, evolutionaire sounds

De Fantom werkt met meerdere synthesetechnologieen tegelijk, voor authentieke akoestische en elektronische geluiden. Voor authentieke akoestische klanken, waaronder de piano, wordt de technieken gebruikt uit de V-Piano. Deze piano's klinken erg realistisch en kun je helemaal naar persoonlijke smaak aanpassen. De synth engine van de Fantom is gebaseerd op partials. Elke partial begint met een discrete synthesizer sound, compleet met oscillator, filter, versterker, dubbele LFO's en effecten. Je hebt maximaal vier partials in één toon. Een Scene kan maixmaal 16 tonen bevatten voor complexe layers, splits en sequencers. Ook heeft de Fantom een volledig toewijsbare analoge filter voor extra warmte in de klank.

De Low-frequency oscillatoren voegen beweging toe aan statische geluiden. Meer LFO's betekent meer modulatiemogelijkheden en meer manieren om nieuwe wegen in te slaan. De Fantom heeft twee LFO's per partial, vier partials per tone - en aangezien je 16 tones kunt stapelen, levert dat een mogelijkheid op van 128 verschillende LFO's. Met de Step-LFO's van de Fantom kun je de LFO synchroniseren met 16 steps en heb je 35 curve-keuzes per step. Hierdoor ontstaan lang evoluerende klanken met verschillende texturen en klanken met complexe bewegingen.

Luxe Klavieren

De Fantom's gebruiken de beste klavieren van Roland ooit. De Fantom 8 heeft namelijk de veelgeprezen PHA-50 klavier met houten toetsen. De Fantom 6 en Fantom 7 gebruiken een gloednieuwe semi-gewogen klavier. Elk klavier voelt solide, nauwkeurig en uiterst speelbaar aan, met de expressie mogelijkheden van aftertouch.

Expressief

De Fantom heeft tal van knoppen en schuifregelaars voor directe controle met een hoge resolutie voor vlotte, vloeiende sweeps en fijne aanpassingen.
Er zijn vele manieren om met expressie te spelen, met behulp van pedalen, een joystick, modulation- en pitchwheels. Anderen geven de voorkeur aan aftertouch. Met de Fantom kun je alle opties gebruiken. Je kunt zelfs USB-controllers aansluiten op elk van de drie USB-poorten van de Fantom.

Sequencing

De Fantom is een compleet compositieplatform dat uitblinkt in snelle creaties en vloeiende arrangementen. Je hebt RGB-pads, een klassieke TR-REC-stijl patroonsequencer, real-time opnamemogelijkheden met piano-roll editing en een raster voor het opnemen en spelen van clips. Gebruik ze één voor één of allemaal: wat je zelf wilt.

Je kunt op verschillende manieren patronen maken met de Fantom, waaronder realtime en step-time polyfone sequencing, of met de TR-REC patroonsequencer: perfect voor ritmische partijen.

Een goede manier om een track op te bouwen is door clips te arrangeren die muzikale patronen bevatten. Drums, baslijnen, pads en andere patronen kunnen worden opgenomen in clips die je indivudueel of in groepen kunt triggeren. Dat is een razendsnelle manier om te componeren en ideaal voor het activeren van backing tracks tijdens live optredens.

De TR-REC Step-Sequencer is de basis voor het opbouwen van drumpatronen, die je ook kunt terug kan vinden in de TR-808 en TR-909. Met de ingebouwde TR-REC sequencer kan je snel en eenvoudig in 16 delen ritmische partijen aanmaken. Bovendien ondersteunt hij nu ook polyfone partijen.

Aansluitingsmogelijkheden

Hoewel de Fantom op zichzelf al krachtig is, wordt hij nog krachtiger wanneer hij aangesloten wordt op andere apparatuur zoals computers of analoge synthesizers. De Fantom kan softwaresynthesizers rechtstreeks vanaf het touchscreen bedienen, modulaire en analoge synthesizers aansturen via de dubbele CV/Gate uitgangen, én hij is ook een hoogwaardige audio-interface met 16 stereo-uitgangen en 3 stereo-ingangen.

De Fantom werkt niet alleen met computers - hij integreert er volledig mee. Hij is een hoogwaardige 16x3 stereo-audio-interface van hoge kwaliteit, en kan DAW's en plug-ins bedienen vanaf het touchscreen. Het kan soft synths integreren in Scenes, en onderdelen die op de FANTOM gecomponeerd zijn rechtstreeks naar je DAW sturen.

Pas je geluid aan door je plug-in soft synths te integreren met de FANTOM. Bedien Apple Logic Pro, GarageBand en MainStage en pas de parameters van soft synths aan direct vanaf het FANTOM-touchscreen. Mix en stapel soft synths met de interne geluiden van de FANTOM, en route ze vervolgens door de analoge filtersectie van de FANTOM.

Hoewel de FANTOM een enorm creatief potentieel biedt, wil je misschien ook analoge synthesizers of drummachines in je set-up integreren. De FANTOM heeft twee sets CV/Gate-uitgangen, zodat je het tempo van analoge instrumenten kunt synchroniseren of ze kunt bespelen vanaf het klavier van de FANTOM, of via een van de vele patroonsequencers.

Stevig Design

Een cleane en intuïtieve lay-out, hoogwaardige materialen en onze beste klavierwerking ooit. Het resultaat? Een instrument dat smeekt om bespeeld te worden.
De Fantom is ontworpen om het creatieve proces te stimuleren, en intuïtief en mooi te spelen. De plaatsing van elke regelaar en de interactie met het creatieve hart in de Fantom is volledig afgestemd op de hedendaagse workflow. De FANTOM is gemaakt van stevig metaal en hoogwaardige componenten. Alles is robuust en gebouwd om de gevaren van live optredens en het vervoeren onderweg aan te kunnen.

KEYBOARD
Keyboard
61 Keys (semi-weighted keyboard and channel aftertouch)
SOUND GENERATOR
Sound Generator
ZEN-Core
V-Piano Technology
Parts
16 Zones(Internal + External)
Scenes
128 Scenes x 4 Bank
Tones
Over 3,500 Tones
Over 90 Drum kits
Effects
Multi-Effects: 16 systems, 90 types
Part EQ: 16 systems
Drum Part COMP: 6 systems
Insertion Effect: 2 System, 90 Type

Chorus: 8 types
Reverb: 6 types
Master Compressor
Master EQ
Mic Input Reverb: 6 types
Analog Filter
STEREO
Type: LPF1/LPF2/LPF3/HPF/BPF/Bypass
Drive
Amp
SEQUENCER
MIDI Tracks
16(Internal/External)
Group
16
Pattern
8 (per each Track)
Pattern Length
32 mesures
Recording Method
Realtime recording, Step recording, TR-REC
SAMPLER
Format
16-bit linear, 44.1/48kHz, WAV/AIFF import supported
Maximum Polyphony
8
Number of Samples
16 Pads x 4 Banks
OTHER
Rhythm Pattern
Yes
Arpeggiator
Yes
Chord Memory
Yes
Controllers
Pitch Bend/Modulation Lever
Assignable Switch x 2 (S1/S2)
Control Knob x 8
Slider x 8
USB Audio Slider
Wheel x 2
Function Knob x 6
Sound Modified Knob x 11
4 x 4 Pad
Display
Graphic Type, 7", Wide VGA (800 x 480 dots), backlit LCD (Color/Touch screen)
Connectors
Headphones Jack: Stereo 1/4-inch phone type
MAIN OUT Jacks (L/MONO, R) (1/4-inch phone type)
MAIN OUT Jacks (L, R) (XLR type)
SUB OUT1 Jacks (L, R) (1/4-inch phone type)
SUB OUT2 Jacks (L, R) (1/4-inch phone type)
ANALOG OUTPUT Jacks(1,2)(1/4-inch phone type)
Mic/Line Input Jacks: (1,2) (1/4 inch phone type/XLR type)
2 x CV OUT, 2x GATE OUT
FOOT PEDAL JackS(HOLD, CTRL1,CTRL2,CTRL3)
MIDI connectors (IN, OUT1, OUT2/THRU)
USB MEMORY Port
USB COMPUTER Port (AUDIO/MIDI)
3 x External Device Port
External Memory
USB Flash drive (sold separately)
Power Supply
AC 117–240V, 50/60Hz
Power Consumption
50 W
Accessories
Owner's manual
Power Cord
Options (sold separately)
Keyboard Stand: KS-10Z, KS-12
Pedal Switch: DP series, RPU-3
Expression Pedal: EV-5
USB Flash drive (*)

* Use a commercially available USB flash drive. However, we cannot guarantee that all commercially available USB flash drives will work.
SIZE AND WEIGHT
Width
1,084 mm
42-11/16 inches
Depth
403 mm
15-7/8 inches
Height
106 mm
4-3/16 inches
Weight
15.3 kg
33 lbs 12 oz

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares