Synthesizers: Roland FA-07 - Keyboardcentrum

Roland FA-07

Met de synthesizer FA-07 vindt Roland de music workstation helemaal opnieuw uit. Deze 76 toetsen uitvoering is gestroomlijnd, real-time krachtig, ontwikkeld voor een snelle workflow én erg veelzijdig. Elk model in de FA-serie bevat een gigantische klankenverzameling, effecten van studiokwaliteit en expressieve real-time controls, plus ingebouwde sampling zonder laadtijden, voor directe playback via 16 pads.
€ 1295,00

Artikelbeschrijving

Meer dan zomaar een 'workstation'

Een geïntegreerde sequencer biedt een eenvoudige bediening en non-stop loop-opname. Je kunt ook gemakkelijk tracks exporteren naar je DAW, om er daar verder aan te sleutelen. De beschikbare modellen zijn de 61 noten tellende FA-06 en de 76 noten tellende FA-07, die beide over aanslaggevoelige klavieren met synth-mechaniek beschikken, en de FA-08, die een 88 noten tellende klavier met gewogen mechaniek bevat.

Perform en neem op, met een indrukwekkende selectie topklanken van Roland.

De FA-reeks beschikt over een enorm klankenpalet van hoge kwaliteit, voor vrijwel elke muzikale stijl. Daartoe zit de FA-serie volgestouwd met 2000 klanken die rechtstreeks overgeërfd werden van de INTEGRA-7: de toonaangevende professionele klankmodule van Roland. In de FA-08/FA-07/FA-06 zitten alle SuperNATURAL-synthesizer sounds van de INTEGRA-7, de PCM-klanken van de XV-5080 én een essentiële verzameling van ultra-expressieve SuperNATURAL-akoestische klanken als piano's, orgels, drums, bas, strijkers en meer. En dankzij de nieuw toegevoegde Tone Remain-functie kun je naadloos geluiden switchen, zonder dat er noten of effectstaarten onnatuurlijk afgebroken worden.

Breid je geluidscollectie uit met gratis downloads van Roland's Axial Sound Library-site.

De FA-klankgenerator is volledig compatibel met de uitgebreide, groeiende collectie INTEGRA-7 synthpatches die door Roland gratis ter beschikking gesteld worden op de Axial Sound Library-website. Het is zelfs mogelijk om de ingebouwde soundset uit te breiden met gratis collecties van wave sound expansions, die je eveneens via de Axial-site kunt downloaden.

Registreer ideeën en creëer nummers, zonder onderbreking.

De intuïtieve 16-sporen sequencer van de FA-reeks is ontworpen om je inspiratie vast te leggen, van zodra die de kop opsteekt. In een oogwenk kun je een volledig arrangement opbouwen, met de gigantische hoeveelheid sounds die de FA-reeks aan boord heeft. En dankzij de continu-opname in loop mode, is het mogelijk om 16 sporen te vullen, zonder ook maar één keer te moeten stoppen! Naast het opnemen in realtime, is het ook mogelijk om een arrangement stap per stap te programmeren. Daarbij behoudt je de volledige controle over de mix en is het mogelijk om je song aan te passen en als een stereo geluidsbestand te saven op een SDHC-kaart.

Verrijk je klanken met een uitgebreide selectie simultaan te gebruiken effecten

De FA-serie biedt tal van mogelijkheden om je sounds en sequencer-sporen mee te polijsten, voor een perfecte studioklank. Onafhankelijke MFX-generators zijn beschikbaar voor elk van de 16 parts van een studio set. En met de unieke TFX (total effects) kun je de volledige output bewerken met ingrijpende effecten zoals DJ FX Looper, Isolator en nog veel meer. Alle effecten kunnen aangepast worden met de Sound Modify-knoppen, om realtime expressie toe te voegen aan je performances en producties.

Snelle workflow en intuïtieve realtime-controle

De snelheid van het instrument is al meteen merkbaar bij het aanschakelen. In tegenstelling tot de meeste andere workstations - die een minuut of meer nodig hebben om op te starten - staat de FA-serie al na enkele seconden klaar voor jou. Het frontpaneel is logisch en overzichtelijk ingedeeld in verschillende secties. Het grote kleuren LCD-scherm geeft het toestel een prachtige uitstraling en presenteert afbeeldingen in hoge resolutie voor de klanken, de sequencerfuncties en verschillende instellingen. En het is een koud kunstje om doorheen het grote klankaanbod te navigeren op basis van categorie, en je favoriete sounds te registreren zodat je ze snel terug kunt oproepen.

Een meteen toegankelijke performance sampler binnen handbereik.

De sampler van de FA-serie is voorzien van een leuke en snelle hands-on bediening en sampling/playback-mogelijkheden via handige SDHC-geheugenkaarten. Audiosamples kunnen direct afgespeeld worden vanaf de 16 pads op het frontpaneel, waardoor je heel makkelijk loops, backing tracks, one shot samples, vocale frasen en geluidseffecten aan je optredens kunt toevoegen. En dankzij het SDHC flash-geheugen laden je samples meteen in, zonder laadtijden!

Studio sets, voor het bedienen van uitgebreide instrument-opstellingen.

Bij de FA-reeks bewaart een studio set 16 klanken en alle verschillende parameters die ermee verbonden zijn, zoals geluidsniveau, pan, effecten en meer. Nu werd ook de Master Control-functie aan studio sets toegevoegd, waardoor je de FA als een master controller kunt gebruiken voor grote studio- of live-opstellingen. Je kunt MIDI-messages bewaren, zoals bank select, program change, volume en meer. Die info wordt uitgestuurd via MIDI wanneer je de studio set selecteert, waardoor je de FA en verschillende externe toestellen kunt configureren met één commando.

Naadloze DAW-integratie.

Naast zijn indrukwekkende stand-alone performance, past de FA-reeks ook makkelijk in eender welke DAW-omgeving. Met één druk op de DAW Control-knop, kun je het klavier meteen instellen om via USB* te communiceren met je software. Speciale control maps voor populaire DAW’s voorzien een makkelijke opstelling, voor het bedienen van transportfuncties en andere parameters van je software. Daarnaast kun je de FA ook als een USB audio interface gebruiken, om zo verschillende geluidsbronnen rechtstreeks in je DAW op te nemen, terwijl je ze monitort via de stereo output en hoofdtelefoonaansluiting. Een gratis licentie voor Ableton Live Lite is eveneens voorzien bij elk FA-keyboard, waardoor je je nieuwe instrument meteen kunt linken aan een krachtige hedendaagse DAW.
* USB-communicatie verreist de installatie van de FA-serie USB-driver op je computer.


Vind de beste FA voor jou.

Dankzij drie beschikbare modellen in de FA-serie kun je de perfecte match tot stand brengen tussen je stijl en behoeften. Terwijl de drie modellen dezelfde geluiden, interface en bedieningselementen hebben, zijn ze elk uitgerust met een unieke klavierconfiguratie.

FA-08 | 88 Toetsen

Als je pianosounds ernstig neemt, dan is de FA-08 de perfecte keuze. Zijn 88 noten tellend gewogen Ivory Feel-G klavier is ideaal om elke expressieve nuance van de authentieke ingebouwde akoestische en elektrische piano's mee te spelen.
View Product

FA-07 | 76 Toetsen

NEW
Wanneer je een complexe klavieropstelling nodig hebt, met meerdere splits of zones, dan is het 76 noten tellend semi-gewogen en aanslaggevoelige klavier van de FA-07 een geweldige optie.
View Product

FA-06 | 61 Toetsen

Ben je beperkt in ruimte in je studio, of dien je je klavier vaak te vervoeren naar optredens en opnamesessies? Dan is de draagbare FA-06 met zijn 61 noten tellend aanslaggevoelige klavier een slimme keuze.

Tech Specs
Keyboard
Keyboard
76 keys (semi-weighted keyboard with velocity)
Sound Generator Section
Maximum Polyphony
128 voices (varies according to the sound generator load)
Parts
16 parts
Tones
SuperNATURAL Acoustic
SuperNATURAL Synth
SuperNATURAL Drum Kit
PCM Synth
PCM Drum Kit

* GM2 compatible sounds are included.
Wave Expansion Slots
2 slots

* The wave expansion slots are rewritable internal waveform memory. You can download data from the Axial sound library site and write it via a USB flash drive into the FA's internal wave memory (slot).
Favorite
Yes
Effects
Multi-Effects: 16 systems, 68 types (Vocoder can be used only on part 1.)
Part EQ: 16 systems
Drum Part COMP+EQ: 6 systems
Chorus: 3 types
Reverb: 6 types
Master Compressor (This can be changed to Insert FX (78 types).)
Master EQ
Total Effects (TFX): 29 types
Mic Input Reverb: 8 types
Sequencer
MIDI Tracks
16
File format
Original, SMF export/import supported, WAV export supported

* Sampler trigger data can be recorded.
Sampler
Format
16-bit linear, 44.1 kHz, WAV/AIFF/MP3 import supported
Maximum Polyphony
8
Number of Samples
16 Pads x 4 Banks (for each song)

* Samples cannot be used as wave data for the sound engine.
Other
Rhythm Pattern
Yes
Arpeggio
Yes
Chord Memory
Yes
Controllers
D-BEAM Controller
Pitch Bend/Modulation Lever
Assignable Switch x 2 (S1/S2)
Control Knob x 6
Sample Pad
Tempo Knob
Display
5-inch Graphic Color LCD
External Memory
SD Card (SDHC supported)
Connectors
Headphones Jack: Stereo 1/4-inch phone type
MAIN Output Jacks (L/MONO, R): 1/4-inch TRS phone type
Sub Output Jack: Stereo 1/4-inch phone type
AUDIO INPUT Jacks
LINE: Stereo miniature phone type
GUITAR/MIC: 1/4-inch phone type
FOOT PEDAL Jacks (CTRL 1, CTRL 2, HOLD)
MIDI Connectors (IN, OUT)
USB FOR UPDATE Port
USB COMPUTER Port (USB Hi-Speed AUDIO/MIDI)
(Use a USB cable and a computer with a USB port that support USB 2.0 Hi-Speed.)
DC IN Jack
Power Supply
AC Adaptor
Current draw
1,300 mA
Accessories
Quick Start
Leaflet "USING THE UNIT SAFELY"
SD Card (installed in the product when shipped from the factory)
SD Card Protector (installed in the product when shipped from the factory)
AC Adaptor
Power Cord
Options (sold separately)
Keyboard Stand (*1): KS-18Z, KS-12
Pedal Switch: DP series
Expression Pedal: EV-5
USB Flash Memory (*2)
Wireless USB Adapter: WNA1100-RL

*1 When using the KS-18Z, ensure that the height of the unit is one meter or lower.
*2 Use a commercially available USB flash drive or a USB flash drive sold by Roland. However, we cannot guarantee that all commercially available USB flash drives will work with this unit.
Size and Weight
Width
1,231 mm
48-1/2 inches
Depth
311 mm
12-1/4 inches
Height
107 mm
4-1/4 inches
Weight
8.5 kg
18 lbs. 12 oz.

Recommended

 • DP-10
  Damper Pedal

 • EV-5
  Expression Pedal

Get an in-depth look
at FA Series

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

 1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
 2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
 3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
 4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
 5. Snelle levering
 6. Gratis bezorging, montage en installatie
 7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares