Synthesizers: Roland FA-06 - Keyboardcentrum

Roland FA-06

Met de synthesizer FA-06 vindt Roland de music workstation helemaal opnieuw uit. Deze 61 toetsen uitvoering is gestroomlijnd, real-time krachtig, ontwikkeld voor een snelle workflow én erg veelzijdig. Elk model in de FA-serie bevat een gigantische klankenverzameling, effecten van studiokwaliteit en expressieve real-time controls, plus ingebouwde sampling zonder laadtijden, voor directe playback via 16 pads.
€ 995,00

Artikelbeschrijving

MEER DAN GEWOON EEN 'WORKSTATION'

Alle sounds en samples kunnen zonder laadtijden opgeroepen en afgespeeld worden via de 16 pads met achtergrondverlichting. De sequencer beschikt over een eenvoudige bediening en non-stop loopopname zodat je nummers, akkoorden, frasen en ideeën kunt registreren wanneer je ze voelt opborrelen. De opnames kunnen als multitrack-gegevens geëxporteerd worden naar een DAW-programma (muziek- en productiesoftware). De FA-serie sluit naadloos aan bij je creatieve wereld en switcht moeiteloos van solo-instrument naar het commandocentrum van een computergestuurde muziekstudio, en dat via de USB-audio / MIDI-interface, krachtige realtime controllers, DAW-afspeel, -opname en -spoelmogelijkheden en nog véél meer.

O WORK, ALL PLAY

Voor keyboardspelers is een Music Workstation onmisbaar, en dat zowel live, tijdens het componeren als bij studioproducties. Dergelijke toestellen zijn vaak ingewikkeld en moeilijk, vertragen het creatieve proces of zitten de stroom van nieuwe muzikale ideeën in de weg. Bij de ontwikkeling van de FA-serie heeft Roland het Music Workstation volledig heruitgevonden. Muzikanten krijgen een inspirerend toestel dat extreem krachtig en veelzijdig is, maar tegelijk ook simpel en intuïtief blijft. Met zijn gestroomlijnde interface en gerichte, praktische functies die je creatieve flow maximaliseren, voorziet de FA-serie een nooit eerder geziene creatieve vrijheid. Voortaan is het mogelijk om je muzikale ideeën met een minimum aan inspanningen vast te leggen en vorm te geven.

PERFORM EN NEEM OP MET EEN INDRUKWEKKENDE SELECTIE TOPKLANKEN VAN ROLAND

De échte maatstaf voor een Music Workstation ligt bij de kwaliteit en diversiteit van de klanken. De FA-serie zit tot de nok gevuld met 2000 hoogwaardige klanken die rechtstreeks overgenomen werden van de INTEGRA-7: hét vlaggenschip onder de professionele klankmodules van Roland. In de FA-06/FA-08 zitten alle SuperNATURAL-synthesizer sounds van de INTEGRA-7, de PCM-klanken van de XV-5080 én een essentiële verzameling van ultra-expressieve SuperNATURAL-akoestische klanken als piano's, orgels, drums, bas, strijkers en meer. De klankbron in de FA-06/FA-08 is volledig compatibel met de grote, groeiende collectie van INTEGRA-7-synthklanken die gratis te downloaden zijn van de Axial Sound Library-website van Roland. Het is eveneens mogelijk de ingebouwde klanken van de FA-serie uit te breiden met verschillende Wave Sound Expansions.

REGISTREER IDEEËN EN CREËER NUMMERS ZONDER ONDERBREKING

De eenvoudige maar krachtige intuïtieve 16-sporen sequencer van de FA-serie is ontworpen om je inspiratie vast te leggen, terwijl die ontstaat. Een opname is altijd slechts één druk op de knop verwijderd, zodat je nooit een idee kwijtspeelt. In een flits kun je volledige arrangementen opboywen met het grote aantal ingebouwde klanken van het workstation. Met continu-opname in loop-modus, ben je zelfs in staat om 16 sporen op te vullen zonder ook maar één seconde te stoppen met spelen! Naast het opnemen in realtime, is het ook mogelijk om arrangement stap per stap te programmeren. Daarbij behoudt je de volledig controle over de mix en is het mogelijk je song als een stereo geluidsbestand te saven op een SDHC-kaart. Het is ook mogelijk om je sporen te exporteren als individuele WAV-geluidsbestanden en/of MIDI-data voor verdere ontwikkeling in je DAW. Daardoor is de FA-06/FA-08 ook een krachtig schetsboek dat de eerste vonken van een nieuwe song vastlegt die de basis zullen vormen van een afgewerkte muziekproductie op de computer.

SNELLE WORKFLOW EN INTUÏTIEVE REALTIME-CONTROLE

De snelheid van het instrument is al meteen merkbaar bij het aanschakelen. In tegenstelling tot de meeste andere workstations - die een minuut of meer nodig heben om op te starten - staat de FA-serie al na enkele seconden klaar voor jou. Het frontpaneel is logisch en overzichtelijk ingedeeld in verschillende secties. Het grote kleuren lcd-scherm geeft het toestel een prachtige uitstraling en presenteert afbeeldingen in hoge resolutie voor de klanken, de sequencerfuncties en verschillende instellingen. Grasduinen door de gigantische klankbibliotheek verloopt uiterst snel en eenvoudig dankzij de categorie-indelingen en de mogelijkheid tot het instellen en oproepen van favorieten. Speciale knoppen verlenen rechtstreeks toegang tot veel gebruikte functies als transpose, octave range en vele andere. Met zes knoppen en een krachtige maar eenvoudig te configureren matrix, krijg je rechtstreeks de controle over een breed scala van parameters, waardoor een maximale expressie tijdens live-optredens en studiosessies gegarandeerd wordt.

ONMIDDELLIJK BEREIKBARE INGEBOUWDE PERFORMANCE SAMPLER

De sampler in de FA-serie werd gebaseerd op de megapopulaire SP-404SX en is voorzien van een leuke en snelle hands-on bediening en sampling/playback-mogelijkheden via handige SDHC-geheugenkaarten. Geluidsamples kunnen direct afgespeeld worden vanaf de 16 pads op het frontpaneel, waardoor je heel makkelijk loops, backing tracks, one shot samples, vocale zinnen en geluidseffecten aan je optredens kunt toevoegen. Dankzij het SDHC-flash-geheugen, staan je samples meteen klaar, zonder laadtijden. Vier pad -banken en een klembordfunctie maken het mogelijk om in een oogwenk je samples te herschikken. Het is supereenvoudig om de ingebouwde klanken van het workstation of een externe klankbron te samplen via de microfoon-/gitaar- en lijningangen. Het is zelfs mogelijk WAV, AIFF en MP-samples af te spelen die je overgeheveld hebt van je computer. Uitgebreide editing-functies maken het mogelijk om de samples volgens smaak en persoonlijke voorkeur aan te passen, inclusief het bliksemsnel aanpassen van de weergavepositie en het volumeniveau. Naast het triggeren van samples kunnen de pads ook gebruikt worden voor tal van functies, zoals het tijdelijk uitschakelen (muten) van parts, het invoeren van cijfers en numerieke waarden in het display en meer.

NAADLOZE HARDWARE-INTEGRATIE MET JE DAW

Naast een op zich staand instrument voor livegebruik en een compositietool, is de FA-06/FA-08 ook probleemloos bruikbaar bij computergebaseerde muziekproducties. Een simpele druk op de speciale DAW Control-knop volstaat om het toestel te laten communiceren met je computer via USB*, zodat je met het keyboard en de knoppen MIDI-data naar je DAW kunt sturen om softwaresynths te bespelen, effecten te controleren en nog veel meer. De FA-serie beschikt ook over control maps voor populaire DAW-programma's, zodat je vanuit je productiesoftware makkelijk de transportfuncties (play, record, ffwd, rew...) en meer kunt besturen. Je kunt de FA-06/FA-08 zelfs als USB-audio-interface gebruiken en diverse geluidsbronnen rechtstreeks in je DAW opnemen door onder meer een microfoon, gitaar of een stereoapparaat aan de geluidsingangen op de achterzijde van het toestel aan te sluiten. Het is zelfs mogelijk om op die manier de interne sounds en samples van de FA-06/FA-08 op te nemen. Sound output wordt ook ondersteund, waardoor je de DAW-uitgang kunt monitoren via de stereo- en hoofdtelefoonuitgang van de FA-06/FA-08.
*USB-communicatie verreist de installatie van de FA-serie usb-driver op je computer.

Klavier
61 toetsen (met aanraakgevoeligheid)
Klankgenerator-sectie
Maximum Polyfonie
128 stemmen (varieert in overeenstemming met de last van de klankgenerator)
Parts
16 parts
Klanken
SuperNATURAL Acoustic
SuperNATURAL Synth
SuperNATURAL Drum Kit
PCM Synth
PCM Drum Kit

* GM2 compatibele klanken zijn inbegrepen.
Wave-uitbreidingsslots
2 slots

* De wave-uitbreidingsslots zijn een overschrijfbaar intern golfvorm-geheugen. Je kan data downloaden vanaf de Axial-klankenbibliotheekwebsite en ze via een USB-flashdrive in het intern wave-geheugen (slot) van de FA schrijven.
Favoriet
Ja
Effecten
Multi-Effecten: 16 systemen, 68 types (Vocoder kan alleen op part 1 gebruikt worden.)
Part EQ: 16 systemen
Drum Part COMP+EQ: 6 systemen
Chorus: 3 types
Reverb: 6 types
Master Compressor (Dit kan veranderd worden naar Insert FX (78 types).)
Master EQ
Total Effects (TFX): 29 types
Mic Input Reverb: 8 types
Sequencer
MIDI-sporen
16
Bestandsformaat
Original, export/ import van SMF ondersteund, export van WAV ondersteund

* Sampler trigger-data kunnen opgenomen worden.
Sampler
Formaat
16-bit lineair, 44.1 kHz, import van WAV/AIFF/MP3 ondersteund
Maximum Polyfonie
8
Aantal Samples
16 Pads x 4 Banken (voor elke song)

* Samples kunnen niet als wave-data gebruikt worden voor de klankmotor.
Andere
Rhythm Pattern
Ja
Arpeggio
Ja
Akkoordengeheugen
Ja
Bedieningen
D-BEAM-regelaar
Pitch Bend/Modulation-hefboom
Toewijsbare schakelaar x 2 (S1/S2)
Control-regelaar x 6
Sample Pad
Tempo-regelaar
Display
5-inch grafisch kleuren-LCD
Extern geheugen
SD-kaart (SDHC ondersteund)
Connectoren
Hoofdtelefoon-jack: 1/4-inch-stereojack
MAIN Output-connectoren (L/MONO, R): 1/4-inch TRS-jack
Sub Output-connector: 1/4-inch-stereojack
AUDIO INPUT-connectoren
LINE: stereo-minijack
GUITAR/MIC: 1/4-inch-jack
FOOT PEDAL-connectoren (CTRL 1, CTRL 2, HOLD)
MIDI-connectoren (IN, OUT)
USB FOR UPDATE-poort
USB COMPUTER-poort (USB Hi-Speed AUDIO/MIDI)
(Gebruik een USB-kabel en een computer met een USB-poort die USB 2.0 Hi-Speed ondersteunen.)
DC IN-jack
Voeding
AC-adapter
Stroomspanning
1300 mA
Accessoires
Snelle start
Folder "HOE HET TOESTEL VEILIG TE GEBRUIKEN"
SD-kaart (geïnstalleerd in het product wanneer het vervoerd wordt vanaf de fabriek)
SD-kaartbeschermer (geïnstalleerd in het product wanneer het vervoerd wordt vanaf de fabriek)
AC-adapter
Stroomkabel
Opties (apart verkocht)
Klavierstatief (*1): KS-18Z, KS-12
Pedaalschakelaar: DP-serie
Expressiepedaal: EV-5
USB-flashgeheugen (*2)
Draadloze USB-adapter: WNA1100-RL

*1 Als u de KS-18Z en KS-J8 gebruikt, zorg er dan voor dat de hoogte van het toestel één meter of lager is.
*2 Gebruik het USB-flashgeheugen (ondersteunt USB 2.0 Hi-Speed Flash Memory) dat verkocht wordt door Roland. We kunnen de werking niet garanderen als andere producten gebruikt worden.
Afmetingen en gewicht
Breedte
1008 mm
Diepte
300 mm
Hoogte
101 mm
Gewicht
5,7 kg

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares