Synthesizers: Roland AE-10 - Keyboardcentrum

Roland AE-10

Roland AE10 aerophone is een volledig nieuwe digitaal blaasinstrument met traditionele saxofoonvingerzetting en flexibele ingebouwde sounds.
€ 829,00

Artikelbeschrijving

Roland Aerophone AE10: "het meest veelzijdige blaasinstrument"

In de studio en op het podium: je trouwe akoestische saxofoon neem je overal mee naartoe. Maar, als je muzikaal actief bent binnen een reeks uiteenlopende genres, stel je dan eens voor hoe handig het zou zijn, mocht je over één enkel blaasinstrument beschikken dat élke denkbare sound levert. De Roland Aerophone AE-10 is zo’n baanbrekend blaasinstrument. Het combineert een traditionele saxofoonvingerzetting met flexibele ingebouwde klanken. Doorgewinterde saxspelers zullen zich meteen thuis voelen, dankzij het vertrouwde vingerzettingsysteem, de responsieve SuperNATURAL-sounds en een breath sensor die exact hetzelfde reageert zoals je favoriete akoestische blazer. De uiteenlopende sounds reproduceren heel natuurlijk verschillende saxofoonmodellen, van sopraan tot bariton; plus blaasinstrumenten zoals een klarinet en trompet, strijkinstrumenten en zelfs synthesizers. Met zijn ingebouwde luidsprekers, de mogelijkheid om er via batterijen op te spelen en DAW-verbindingsmogelijkheden; is de Roland Aerophone AE-10 het meest veelzijdige, eender waar te bespelen blaasinstrument, dat je moeiteloos bij elke muzikale setting ondersteunt.

Al de Saxofoonklanken die je Nodig hebt, in één Instrument

Er gaat niets boven de sound van je favoriete akoestische sax, maar soms past die klank niet helemaal bij een bepaald nummer, een performance of opdracht. De Roland Aerophone AE-10 beschikt over alle saxofoontypes die je nodig hebt, ongeacht het speelscenario. Kies uit alt-, tenor-, sopraan- en baritonsaxofoontypes die stuk voor stuk authentiek reageren op je speeldynamiek en articulatie, net zoals hun akoestische tegenhangers. Dat is mogelijk dankzij de geavanceerde SuperNATURAL modeling-technologie van Roland. Naast individuele sounds, kun je ook een naadloze performance geven met de Full Range-feature, die per notenbereik automatisch switcht tussen saxofoontypes.

Realistische Akoestische Instrumenten en de Prijzenwinnende Synths van Roland

Er is niets erger dan een studiosessie die vroegtijdig afgebroken dient te worden, omdat je een instrument nodig hebt dat je niet meebracht. Dat gebeurt nooit met de Roland Aerophone AE-10, die je een uitgebreide selectie extra akoestische instrumenten serveert, zoals een klarinet, dwarsfluit, hobo, trompet, viool en nog veel meer. Al die klanken worden aangedreven door de Roland SuperNATURAL-technologie, om natuurgetrouw het gedrag van de originele instrumenten te reproduceren. Zelfs etnische instrumenten zoals de shakuhachi en erhu behoren tot de mogelijkheden, en beschikken over de authentieke toonhoogte- en klankfluctuaties van hun originele akoestische tegenhangers. Van zodra je de individuele sounds geprobeerd hebt, is het ook mogelijk om een eenpersoonsensemble te beginnen, door verschillende blaasinstrumenten in layers onder te brengen via de Brass Section-setting. De AE-10 heeft ook een reeks nieuwe synthsounds aan boord, die specifiek voor blaasinstrumenten aangepast zijn, met een volledig geoptimaliseerde breath control.

Begin Meteen te Spelen met de Traditionele Saxvingerzetting en de Responsieve Breath Sensor

Je hebt hard gewerkt om je saxtechniek in de vingers te krijgen, maar de meeste digitale blazers vereisen het leren van een nieuwe vingerzetting; wat meteen een stap terug betekent. Bij de Roland Aerophone AE-10 gebeurt die aanpassing vlekkeloos, dankzij een knoppenlay-out die identiek is aan die van je favoriete sax: inclusief de octaaftoets voor de linkerhand. Daarnaast is de AE-10 ook uitgerust met een gevoelige breath sensor die in het mondstuk ondergebracht zit; en tevens functioneert als bijtsensor. Daardoor is het mogelijk om expressieve technieken als vibrato en toonhoogtefluctuaties te gebruiken. Zelfs beginnelingen zullen meteen kunnen genieten van de verschillende ingebouwde sounds.

Speel Eender waar en Wanneer dankzij de Ingebouwde Speakers, Batterijstroom en Hoofdtelefoonaansluiting

Waar en wanneer je ook speelt, de draagbare en lichte Roland Aerophone AE-10 is er klaar voor. Zes AA-batterijen voorzien mobiele power, en de ingebouwde monitorspeakers zorgen voor een comfortabele sound: ideaal voor intieme performancesituaties. Je hebt ook de mogelijkheid om het instrument rechtstreeks te verbinden met een PA of versterker, voor een breder geluidsbereik, zonder dat er ook maar één microfoon aan te pas komt. Als je ook grotere blaasinstrumenten zoals een tuba of fagot nodig hebt, dan is de door batterijen aangedreven Roland CUBE Street EX een geweldige partner. Die serveert een grootse sound in een draagbaar pakket. Het spelen van sessies wordt nog leuker wanneer je verbinding maakt met een smartphone, via de stereo mini jack van de Aerophone AE-10; om samen met je favoriete songs mee te jammen. En dankzij de hoofdtelefoonoptie kun je de klok rond spelen, zonder daarbij familieleden of buren te storen.


Jam with favorite tunes on your smartphone

Playing sessions are even more fun when you connect a smartphone or music player to jam along with favorite songs. Your device connects to the stereo mini-jack input on the Aerophone AE-10, and plays through the onboard monitor speakers or connected headphones.

Breath Control Zorgt voor Unieke Expressieve Mogelijkheden bij je Muziekproducties

Terwijl de Roland Aerophone AE-10 op zich al een ijzersterk performance-instrument is, verkrijg je nog extra creatieve mogelijkheden door verbinding te maken met externe apparatuur. Het is mogelijk om via usb connectie te maken met je computer, om sofwaresynths en externe MIDI-klankmodules via je DAW te bespelen. Inclusief breath control, waardoor er een wereld vol unieke expressiemogelijkheden opengaat, met speeltechnieken die onmogelijk zijn via klaviersynthesizers.

Specifications
Key Layout
Saxophone compatible
Sound Generator
SuperNATURAL acoustic, PCM synthesizer
Preset Memory
Tones: 40
User Memory
Tones: 100
Effects
Multi-effects
Chorus
Reverb
Controllers
Breath sensor
Bite sensor
Performance keys
Octave keys
Thumb controller
Tone button
Display
Custom LCD
Connectors
INPUT jack: stereo miniature phone type
PHONES/OUTPUT jack: stereo 1/4-inch phone type
USB COMPUTER port (supports USB MIDI)
DC IN jack
Internal Speakers
2.8 cm x 2
1.5 W x 2
Power Supply
AC adaptor (DC 5.7 V)
Rechargeable Ni-MH battery (AA, HR6) (sold separately) x 6
Current Draw
418mA
Battery life for continuous use (differs depending on the conditions of use)
Rechargeable nickel metal hydride batteries: approximately 7 hours(When using batteries having a capacity of 1,900 mAh.)
* Carbon-zinc or alkaline batteries cannot be used
Accessories
Owner's manual
Leaflet "USING THE UNIT SAFELY"
AC adaptor
Mouthpiece cap
Neck strap
Dedicated hand carry bag
Options (sold separately)
Dedicated mouthpiece
Size and Weight
Width
128 mm
5-1/16 inches
Depth
93 mm
3-11/16 inches
Height
574 mm
22-5/8 inches
Weight
855 g
1 lb. 15 oz.
(including batteries)

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares