Sound modules: Roland Integra-7 - Keyboardcentrum

Roland Integra-7

De Roland module INTEGRA7 is gebaseerd op SuperNATURAL-klanken, die via de Behavior Modeling-technologie zoals de akoestische originelen kunnen worden beïnvloed. De SuperNATURAL-technologie brengt immers niet alleen hyperrealistische akoestische en elektronische geluiden voort, maar simuleert ook de respons van de geëmuleerde instrumenten. Dankzij SuperNATURAL hoort niemand nog het verschil met “echte” instrumenten.
€ 1629,00

Artikelbeschrijving

SuperNATURAL Acoustic-klanken

Ziehier een aantal voorbeelden van de SuperNATURAL Acoustic-klanken, die de INTEGRA-7 bevat en de manieren waarop je ze kunt beïnvloeden:

Vleugelpiano
Deze vleugelklank gaat geheel traploos van pianissimo naar dubbele fortissimo. Alle noten sterven natuurlijk uit, omdat er geen “loops” worden gebruikt. Deze piano klinkt daadwerkelijk “echt” en muzikaal. Via een reeks parameters kan de klankkleur nog worden gewijzigd.

Elektrische piano
Emulaties van de volgende legendarische elektrische piano’s: ‘68 Reed, ‘73 Stage, ‘78 Pure, ‘76 Tine en ‘81 Tine. Naast de bijgeluiden bij het loslaten van de toetsen bevat dit gedeelte een aparte effectsectie met een nieuw ontwikkeld phasermodel.

Gitaar
Realistische gitaarakkoorden, strums en écht muzikale solo’s op een (gesimuleerde) western-, klassieke, 12-string- en flamencogitaar… En al even realistische ukeleles en mandolines. De INTEGRA-7 bevat natuurlijk ook meerdere elektrische gitaarmodellen, zo bv. van een Strat (singlecoil) en bijpassende versterkersimulaties (van o.m. de Roland JC-120 Jazz Chorus en alle onmisbare stacks). En het spelen van geoctaveerde jazzpartijen is veel eenvoudiger dan op een gitaar…

Strijkers
Tijdens het spelen van een legatofrase gaan de toonhoogtes van de noten natuurlijk in elkaar over. Portamento, pizzicato, staccato en tremolo zijn maar enkele technieken, die voor viool-, altviool-, cello- en contrabasklanken ter beschikking staan.

Koperblazers
De INTEGRA-7 weet precies hoe de klankkleur van koperinstrumenten evolueert en kan zelfs de overblaastechniek van een saxofoon en de typische toonbuigingen van een hoorn simuleren. Speel af en toe staccato, las een spectaculaire “fall” in en grom met het gesimuleerde instrument alsof het niets was.

Etnische instrumenten
Instrumenten van alle uithoeken van de wereld zijn eveneens in overvloed aanwezig: shakuhachi (Japan) met authentieke toonhoogte- en klankkleurfluctuaties onder invloed van de luchtdruk, erhu (China) met de karakteristieke buiging bij nootovergangen, sitar (India) met realistische snaarresonanties en kalimba (Afrika) met het trilgeluid van de metalen tongetjes. Om nog meer van dit soort klanken te gebruiken hoef je maar het ingebouwde “ExSN1 (Expansion SuperNATURAL) Ethnic” soundpack in een virtuele slot laden.

SuperNATURAL Synthesizer
De SuperNATURAL-klankbron van de INTEGRA-7 gaat echter veel verder dan de simulatie van akoestische instrumenten. Het SuperNATURAL Synth-gedeelte staat immers in voor vette vintage-synthesizergeluiden met expressieve filters en de unieke werking van de toenmalige envelopes. Daarnaast zijn er honderden PCM-golfvormen van digitale synthesizers uit de jaren 1980 en ‘90. Deze klanken kunnen –dankzij een speciaal voorbereide app voor iPad– heel intuïtief worden geëdit.

SuperNATURAL Drums en geluidseffecten
De akoestische en synthesizergeluiden van de INTEGRA-7 hebben we al vermeld. Rest dus nog de SuperNATURAL Drum-klankbron van de Roland V-Drums. Ook hier zorgt de Behavior Modeling-technologie ervoor dat de INTEGRA-7 swingt als een echte drummer. De drumkits reageren erg realistisch en natuurlijk op de aanslagwaarden, opnieuw met traploze overgangen tussen zacht en hard gespeelde noten. Snelle drumroffels klinken niet meer als slechte imitaties van een machinegeweer. Via het modulatiewiel kun je trouwens realistische snare-, tom- en cimbaalroffels spelen en er de snelheid en het volume van beïnvloeden. Deze drumklankbron is voorzien van een eigen galmeffect en zes COMP+EQ-blokken voor het bijkleuren van bepaalde klanken.
De nieuwe SFX-kits verrassen met bijna angstwekkend realistische geluiden van een autocrash, een dichtvallende deur, voetstappen, vogels, een rivier enz. Sommige van deze effecten kunnen in realtime worden beïnvloed, wat met name voor films e.d. een groot voordeel betekent. Zo kun je met het modulatiewiel bv. op een realistische manier de respons van een publiek (lees: hoe fanatiek de mensen klappen en/of tieren), het geluid van de zee, de regen en de wind beïnvloeden.

Ook oudere klassiekers aan boord
Tal van Roland-synthesizers zijn inmiddels echte klassiekers geworden en veel muzikanten werken nog steeds met de betreffende instrumenten. Dat hoeft echter niet meer, omdat de INTEGRA-7 een uitgebreide “best-of” van de “gouwe ouwe” synthklanken bevat: alle geluiden van de XV-5080 en van de 12 geheugenuitbreidingen van de SRX-serie (o.m. de SRX-05 Supreme Dance met de onmisbare geluiden van de TR-808 en -909 drumcomputers, de SRX-06 Complete Orchestra met een hele rits orkestinstrumenten en dramatische geluidseffecten en de SRX-09 World Collection, zeg maar een audio-encyclopedie van etnische instrumenten waarvan er wereldwijd maar heel weinig samples bestaan. De INTEGRA-7 biedt vier virtuele uitbreidingsslots voor het laden van evenveel SRX-bibliotheken. Met deze “klassiekers” en de nieuwe SuperNATURAL-klanken heeft de INTEGRA-7 gewoon alles in huis om retro, eigentijds en futuristisch uit de hoek te komen!

Opmerkingen: Omwille van de nieuwe MFX-processor van de INTEGRA-7 wijkt de klankkleur van sommige SRX-sounds af van de originele modules en synthesizers. De INTEGRA-7 kan geen XV-5080-data laden.

Motional Surround
Met de komst van de INTEGRA-7 breekt een nieuw tijdperk voor akoestische simulaties aan. “Motional Surround”, een technologie afgeleid van de RSS-technologie (Roland Sound Space), laat je toe om geluiden links/rechts, maar ook vóór/achter in het geluidsbeeld te plaatsen! Zo kun je het solo-instrument vlak vóór de luisteraar positioneren, terwijl de begeleiding en/of percussie hoorbaar op de achtergrond speelt – in een perfect realistisch geluidsveld. Motional Surround werkt bijzonder goed voor orkestsimulaties.
En hadden we het er al over dat deze nieuwe bewerking ook voor externe audiosignalen beschikbaar is? Sluit gewoon een externe signaalbron aan op de ingangen van de INTEGRA-7 en stuur die signalen met Motional Surround de virtuele ruimte in. De akoestische parameters kunnen via MIDI, met een speciale iPad-app of een VSTi-editor voor DAWs zoals SONAR worden beïnvloed. De Motional Surround-bewegingen kunnen trouwens met SONAR opgenomen en dus geautomatiseerd worden.
Motional Surround “werkt” ook met twee audio-uitgangen, zodat de effecten zelfs in een hoofdtelefoon hoorbaar zijn! Echt indrukwekkend wordt het echter, wanneer je de 5.1-uitgangen (vijf speakers en een subwoofer) gebruikt.

Hoogwaardige hardware
Ook het uiterlijk van de INTEGRA-7 oogt stijlvol en stevig. De mooie en tegelijk degelijke metalen ombouw werd speciaal op hardhandig gebruik in de studio en voor liveoptredens afgestemd. Ook de interne componenten van de INTEGRA-7 zijn van superieure kwaliteit – en de D/A-convertoren zijn niet alleen muisstil, maar voldoen bovendien aan professionele eisen. Laten we ook even vermelden dat alle 16 parts over een eigen MFX en EQ beschikken, zodat je nooit meer compromissen hoeft te sluiten.
Via een groot aantal knoppen op het frontpaneel zijn zowel de klanken als de effecten van de INTEGRA-7 snel bereikbaar. En via het datawiel en de navigatieknoppen liggen alle parameters binnen handbereik. Het LC-display is ruim en duidelijk leesbaar en laat het wijzigen van het contrast en de helderheid toe.
Aan de achterkant vinden we een hele rits aansluitingen: stereo XLR-uitgangen, 8 individuele 1/4”-uitgangen, een digitale coaxuitgang, MIDI IN/OUT/THRU en een USB-poort, die digitale audiodata in het 24-bits/96kHz-formaat kan streamen. En dat er écht over dit instrument is nagedacht bewijst de aanwezigheid van ingangen op zowel het front- als het achterpaneel.


Handige functies en opties
De INTEGRA-7 bevat een hele rits handige functies, zo bv. een “Tone Finder”-functie voor de indeling van de meer dan 5.000 klanken in logische categorieën om ze sneller te vinden. Druk op de TONE FINDER-knop kies een categorie en start je zoektocht. Zodra je een misschien passende sound vindt, druk je de volumeregelaar in om een demo te starten. Meer bepaald gaat het om een passend riedeltje dat je een goede indruk van de bruikbaarheid geeft.
En er is nog veel meer: een hoogwaardige GM2-soundset (die alle 4 virtuele slots aanspreekt) voor de weergave van SMF-data met behulp van een externe sequencer, 6 bijkomende SuperNATURAL-klanken (via 1 virtuele slot), een USB-poort op het frontpaneel voor de dataopslag, een editor-app voor iPad-gebruikers, die de synthparameters van de INTEGRA-7, de partmixer en het Motional Surround-blok willen beïnvloeden en langs deze weg “Studio Sets” (van telkens 16 parts) willen laden.
Wie het onderste uit de INTEGRA-7-kan wil halen, kiest voor een A-88 of A-49 MIDI-keyboard. De SuperNATURAL-knop op de A-88/-49 zorgt ervoor dat de modulatiehendel, de regelaars en de D-BEAM automatisch aan de belangrijkste SuperNATURAL-parameters van de INTEGRA-7 worden toegewezen.

De INTEGRA-7 moet je hebben!
Geen enkele producer, live spelende muzikant of muziekleraar kan zonder de INTEGRA-7.

Professionele muziekproducties…
De INTEGRA-7 bevat meer dan 5000 klanken voor zo goed als alle muziekstijlen. Een computer kan weliswaar net zoveel klanken bevatten, maar voor elke partij heb je een aparte softsynth-plug-in nodig – en dat vormt al snel een probleem voor de RAM-capaciteit en de processor. De INTEGRA bevat nagenoeg alle klanken, die je ooit voor filmmuziek en orkestproducties nodig zal hebben – van onmisbare akoestische geluiden, zoals piano, kopers, drums en strijkers, tot etnische instrumenten (Azië, Afrika, Midden-Oosten). Ook het aantal geluidseffecten voor het toevoegen van dramatische elementen is gewoon indrukwekkend. Met Motional Surround zorg je voor een ongehoorde diepte en breedte van je orkestarrangementen!

Voor TV en radio…
Door gebruik te maken van een INTEGRA-7 en Standard MIDI Files kun je veel sneller en flexibeler jingles e.d. starten. De GM2-klanken zijn alvast van perfecte kwaliteit. Met de Motional Surround-processor kun je indrukwekkende en al even ruimtelijke geluidseffecten voorbereiden. Zelfs eerder opgenomen jingles en effectclips kunnen via de audio-ingangen van de INTEGRA-7 nog met de Motional Surround-functies worden bewerkt.

Voor muziekscholen…
Voor de compositieles is de INTEGRA-7 een handig hulpmiddel voor het demonstreren van de klankkleur van minder bekende instrumenten. En hiervoor hoeven er geen samples te worden gezocht/geladen. Bij gebruik van een A-49 of A-88 MIDI-keyboard hoef je maar de SuperNATURAL-knop in te drukken om meteen gebruik te kunnen maken van de expressieve functies van de INTEGRA-7. Zowel leraren als studenten kunnen hun eigen instellingen naar een USB-datadrager wegschrijven en later opnieuw gebruiken.

Voor musea, kunstgalerijen en planetaria…
Met de Motional Surround-processor van de INTEGRA-7 kunnen tentoonstellingen met ruimtelijke akoestische sfeerbeelden worden aangevuld. Instrumenten of geluidseffecten kunnen 360° worden gedraaid en gekeerd, terwijl ook hun ruimtelijke diepte kan worden beïnvloed. Dergelijke surroundbewegingen kunnen trouwens met behulp van een iPad worden ingesteld. Deze Motional Surround-effecten zijn zowel in stereo (dus ook via een hoofdtelefoon) als in de 5.1-mode* hoorbaar.

* Voor de 5.1-weergave hebt u 5 actieve luidsprekers (links, rechts, midden, links achter, rechts achter) en een actieve subwoofer nodig. Dolby Digital en DTS worden niet ondersteund.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares