fbpx
No image set

Yamaha Genos

Yamaha Genos: Welkom in de nieuwe wereld van digitale workstations. De Genos is de nieuwe standaard in geluid, ontwerp en gebruiksbeleving van digitale workstations. Of u nu in een opnamestudio of op het podium zit, de Genos inspireert en intensiveert uw muzikale creatie en spel. Nu met nieuwe update.
€ 4495,00

Artikelbeschrijving

Yamaha Genos: Het beste digitale workstation ter wereld

Welkom in de nieuwe wereld van digitale workstations. De Genos is de nieuwe standaard in geluid, ontwerp en gebruiksbeleving van digitale workstations. Of u nu in een opnamestudio of op het podium zit, de Genos inspireert en intensiveert uw muzikale creatie en spel.

Alles over de Yamaha Genos  

Beleef het adembenemende geluid

De beste geluidskwaliteit ooit op een digitaal workstation

Aangedreven door speciaal ontwikkelde Yamaha-technologie, gaat de geluidskwaliteit van elke voice in de Genos verder dan die van elk andere digitale workstation dat u ooit bespeeld hebt. Alles wat u hoort, of het nu de prachtige CFX-concertvleugel, de weelderige Kino Strings of de indrukwekkende Revo!Drums zijn, u wordt er door weggeblazen!

- AEM-technologie (Articulation Element Modeling)

Deze technologie simuleert de karakteristieke kenmerken van muziekinstrumenten. Tijdens een optreden laat de technologie de juiste samples klinken, in realtime, overeenkomstig met wat en hoe u speelt. De samples worden naadloos samengevoegd en weergegeven — zoals dat van nature gebeurt bij een echt akoestisch instrument.

- Revo!Drum/SFX Kits

Revo!Drum Kits reproduceren het meest authentieke drumgeluid. Zelfs wanneer u dezelfde toets meerdere keren aanslaat, heeft het geluid elke keer een andere nuance, waardoor het ongelooflijk natuurlijk en realistisch klinkt.

Content

Of u nu muziek creëert of speelt, u hebt uitstekende content nodig. De Genos beschikt over een veelzijdige reeks content, beginnend met 1710 instumentgeluiden, 550 begeleidingspatronen, 216 arpeggio's en meer.

- Content om gelijk mee aan de slag te gaan

De Genos beschikt over verbazingwekkende content die u inspireert vanaf het moment dat u begint te spelen.

Effecten

Van Reverb tot Distortion, Rotary Speaker tot Compressor, de Genos beschikt over ongekend DSP-vermogen.

Door gebruik te maken van dezelfde VCM-technologie als Yamaha's professionele high-end mengtafels, beschikt de Genos over de tools om het perfecte geluid te creëren. De effecten klinken niet alleen geweldig, ze zien er ook fantastisch uit — met een verbluffende grafische gebruikersinterface.

Vocal Harmony & Synth Vocoder

U kunt automatisch verschillende Vocal Harmony-effecten op uw stem toepassen terwijl u zingt, of u kunt de Synth Vocoder gebruiken om de unieke karakteristieke kenmerken van uw stem te bewerken naar synthesizer en andere geluiden.

Breid uw muziek uit

U kunt de content aan boord van uw Genos continu uitbreiden door het creëren en installeren van uw eigen aangepaste of gekochte Packs. Het scala aan mogelijkheden voor nieuwe klanken en stijlen is vrijwel onbeperkt.

- YEM (Yamaha Expansion Manager)

YEM is software voor pc en mac ontworpen om de uitbreidingscontent voor Yamaha-keyboards te beheren en stelt u zelfs in staat om uw eigen nieuwe geluiden en loops te creëren

- Geïntegreerd flashgeheugen

De Genos bevat 1,8 GB gebruikersflashgeheugen met hoge lees-/schrijfsnelheid voor uw eigen voices.

Controle over uw muziek

Intuïtieve en snelle bediening

De Genos beschikt over een intuïtieve interface voor het maken van muziek en geluiden.

- Touchscreen

Selecteer en wijzig de parameters direct met het nieuwe 9 inch (23 cm) kleurentouchscreen.

- Toewijsbare knoppen

Tijdens het spelen moet u vaak snel handelen om toegang tot bepaalde functies te krijgen. Kies uit een reeks functies om onder de 6+1 toewijsbare paneelknoppen in te stellen en met slechts één druk op de knop roept u onmiddellijk de gewenste functie op.

Style Engine

De Genos heeft een verscheidenheid aan ritmische achtergrondpatronen en begeleidingen ('Styles', oftewel 'stijlen' genoemd) in een variatie van verschillende muziekgenres. Stijlen beschikken over geavanceerde patronen om uw creativiteit te inspireren. U geeft het idee aan en de Genos reageert op u.

Registratiegeheugen

Via de functie Registration Memory (registratiegeheugen) kunt nagenoeg alle paneelinstellingen opslaan (of registreren) onder een Registration Memory-knop, en vervolgens kunt u al die aangepaste paneelinstellingen terugroepen door simpelweg op één knop te drukken.

Geef uw idee vorm

Zet fantatische ideeën om in werkelijkheid

Begin met het oorspronkelijke idee van een song, kies de door u gewenste instrumentvoice en stijl. Speel en werk het arrangement uit en leg het vast als een MIDI-song. Vervolgens kunt u er door overdubben enkele geluiden aan toevoegen en uw demo, of zelfs uw complete track, creëren.

Opnamefunctie (MIDI/audio)

Neem uw spel snel op als audiobestand (WAV) of Standard MIDI File (SMF) met de functie Quick Recording (snelopname). Voor complexere arrangementen beschikt de functie Multi Recording over een volledig functionele 16-track MIDI-sequencer met realtime en stapsgewijze functionaliteit.

Als u tevreden bent met uw opname, kunt u deze opslaan op de interne User Drive (gebruikersdrive) of opslaan in het USB-geheugen voor eenvoudig delen.

- Digitale uitvoer

De nieuwe digitale S/PDIF-uitgang kan op compatibele studio- of thuisbioscoopapparatuur worden aangesloten voor de uitvoer van audio van de Genos zonder enig kwaliteitsverlies.

Arpeggio

De Genos heeft 216 Arpeggio's om uw spel te verfraaien. Er is een verscheidenheid aan arpeggiosoorten. Sommige daarvan zijn ongecompliceerde instrumentarpeggio's, andere reproduceren tokkeleffecten zoals bij een gitaar en controllerarpeggio's automatiseren de Live Control-functie door het in realtime aanpassen van de geluidsfilters terwijl u speelt.

Kwalitatief hoogwaardig toetsmechaniek

Het FSX-toetsenbord is voorzien van een mechaniek van topklasse met aftertouch. De toetsen worden vervaardigd via een uiterst precies fabricageproces voor een ongelooflijk duurzaam toetsenbord, verbeterde toetsstabiliteit en een 'snel' mechaniek. Het professionele toetsenbord met 76 toetsen beschikt over een verbeterde aanslaggevoeligheid en aanspreekbaarheid voor uiterst expressief en dynamisch spel.

Direct Access (directe-toegangsfunctie)

De functie Direct Access (directe toegang) biedt een snelkoppeling naar een grote verscheidenheid aan Genos-functies. Druk gewoon op de Direct Access-knop gevolgd door een andere paneelknop of voetschakelaar, om direct naar relevante bedieningselementen in de display te springen.

Lever uw beste prestatie

Verbeter u spel (Stijl-engine)

Welk genre muziek u ook wilt spelen, de Genos staat klaar om u te begeleiden met arrangementen van wereldklasse, indrukwekkende drums en krachtige DSP. Er is nog nooit een meer perfecte persoonlijke begeleidingsband geweest.

Voeg wat karakteristieks toe aan uw spel (Multi Pads)

De Multi Pads kunnen worden gebruikt om een aantal korte, vooraf opgenomen ritmische en melodische sequenties en loops af te spelen waarmee u impact en variatie aan uw toetsenspel kunt toevoegen.

-Audio Link Multi Pad

Multi Pads werken niet alleen met MIDI-data, ze stellen u ook in staat om unieke, nieuwe content voor de pad te creëren met uw eigen audiogegevens (WAV) om tijdens uw spel af te spelen.

Kwalitatief hoogwaardige uitvoer

De audio-uitvoer van de Genos is volledig opnieuw ontworpen zodat uw keyboard een professionele geluidskwaliteit levert.

- Nieuw elektronisch uitvoerontwerp

De nieuwe 32bits Digital Audio Converter (DAC) biedt kwalitatief hoogwaardig gedefinieerd geluid over een breed frequentiebereik en zorgt ervoor dat de Genos altijd opvalt in de mix.

-Sub-uitgangen

De Genos beschikt over Sub-lijnuitgangen die u kunt gebruiken om uw geluid aan verschillende situaties aan te passen.

Size/Weight
Dimensions Width 1,234 mm (48-9/16")
Height 138 mm (5-7/16")
Depth 456 mm (17-15/16")
Weight Weight 13.0 kg (28 lb, 11 oz)
Control Interface
Keyboard Number of Keys 76
Type Organ (FSX), Initial Touch/Aftertouch
Touch Response Normal, Easy1, Easy2, Soft1, Soft2, Hard1, Hard2
Other Controllers Joystick Yes
Control Knobs 6 Live Control knobs (Assignable)
Sliders 9 Live Control sliders (Assignable), Cross Fader
Art. Switches 3
Display Type Main Display : TFT Color Wide VGA LCD | Sub Display: OLED (Live Control view)
Size Main Display : 800 x 480 dots (9 inch) | Sub Display: 589 x 48 dots
Touch Screen Main Display : Yes
Language Main Display : English, German, French, Spanish, Italian | Sub Display: English
Panel Language English
Voices
Tone Generation Tone Generating Technology AWM Stereo Sampling, AEM technology
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 256 (max.) (128 for Preset Voice + 128 for Expansion Voice)
Preset Number of Voices 1,652 Voices + 58 Drum/SFX Kits
Featured Voices 10 Revo! Drums/SFX, 76 Ensemble, 390 Super Articulation!, 75 Super Articulation2!, 82 MegaVoice, 40 Sweet!, 81 Cool!, 160 Live!, 24 Organ Flutes!
Compatibility XG Yes (for Song playback)
GS Yes (for Song playback)
GM Yes
GM2 Yes
Part Right 1, Right 2, Right 3, Left
Expandability
Capacity Voice Yes (approx. 1.8 GB)
Style&Voice Set Yes (Internal Memory)
Effects
Types Reverb 59 Preset + 3 User
Chorus 107 Preset + 3 User
DSP Variation: 358 Preset (with VCM) + 3 User | Insertion 1-28: 358 Preset (with VCM) + 10 User
Master Compressor 5 Preset + 5 User
Master EQ 5 Preset + 2 User
Part EQ 28 Parts
Vocal Harmony Number of Presets Vocal Harmony: 54 | Synth Vocoder: 20
Number of User Settings 60 * The number is the total of Vocal Harmony and Synth Vocoder
Vocal Effect Mic Effect: Noise Gate, Compressor, 3 Band EQ | Vocal Effect: 23
Accompaniment Styles
Preset Number of Preset Styles 550
Featured Styles 491 Pro, 39 Session, 10 Free Play, 10 DJ
Fingering Single Finger, Fingered, Fingered On Bass, Multi Finger, AI Fingered, Full Keyboard, AI Full Keyboard
Style Control INTRO x 3, MAIN VARIATION x 4, FILL x 4, BREAK, ENDING x 3
Other Features One Touch Setting (OTS) 4 for each Style
Compatibility Style File Format (SFF), Style File Format GE (SFF GE)
Multi Pads
Preset Number of Multi Pad Banks 448 Banks x 4 Pads
Audio Audio Link Yes
Songs
Preset Number of Preset Songs 9 Demo Songs, 11 Preset Songs
Recording Number of Tracks 16
Recording Function Quick Recording, Multi Track Recording, Step Recording
Compatible Data Format Playback SMF (Format 0, Format 1) , XF
Recording SMF (Format 0), approx. 300 KB per Song
Functions
Audio Recorder/Player Playback WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo), MP3 (44.1 kHz, 64/96/128/256/320 kbps, stereo)
Recording WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo), approx. 0.8 GB (80 minutes) per Song
Time Stretch Yes
Pitch Shift Yes
Vocal Cancel Yes
Voices Harmony/Echo Yes
Arpeggio Yes
Panel Sustain Yes
Mono/Poly Yes
Styles Style Creator Yes
OTS Information Yes
Multi Pads Multi Pad Creator Yes
Registration Number of Buttons 10
Control Registration Sequence, Freeze
Playlist Number of Records 2,500 (max.) Records per Playlist file
Songs Score Display Function Yes
Lyrics Display Function Yes
Search Registration Bank
Overall Controls Metronome Yes
Tempo Range 5 – 500, Tap Tempo
Transpose -12 – 0 – +12
Tuning 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments)
Octave Button Yes
Scale Type 9 Types
Miscellaneous Direct Access Yes
Text Display Function Yes
Wallpaper Customization Yes
Storage and Connectivity
Storage Internal Memory Yes (approx. 58 GB)
External Drives USB flash drive
Connectivity Headphones Standard stereo phone jack (PHONES)
FOOT PEDAL 1 (SUSTAIN), 2 (ART.1), 3 (VOLUME), Function assignable
Microphone Yes (Combo Jack) , Phantom Power (+48V) available
MIDI MIDI A (IN/OUT) , MIDI B (IN/OUT)
AUX IN L/L+R, R
DIGITAL OUT Yes (coaxial)
LINE OUT MAIN (L/L+R, R) , SUB (1, 2) , SUB (3, 4 / AUX OUT)
USB TO DEVICE Yes (x 3)
USB TO HOST Yes
LAN WiFi built in. Standards: IEEE802.11b/g/n (IEEE802.11n 5GHz: not compatible)

Yamaha Genos update 2.0:

De nieuwe Chord Looper functie is toegevoegd. Hiermee kun je een reeks akkoorden mee opnemen. Vervolgens kun je deze afspelen, zodat je twee handen vrij hebt om te improviseren.

Er zijn wat handelingen die je nu gemakkelijker kunt gebruiken in Style Creator.

Met de TAP TEMPO knop kun je de Style resetten. De style begint dan weer op de eerste tel.

Je kunt nu een song kiezen, of deze nou veranderd is of niet, als je de [PREV] knop drukt bij het Song Setting menu.

Je kunt in de Voice Edit menu de Mono Type configureren naar Crossfade.

Je kunt de Portamento Time Type configureren in het Voice Edit menu.

Wanneer een song aan het afspelen is, kun je de volgende song alvast klaarzetten. Dit kan zowel bij een midifile als bij een audiobestand.

Je kunt de Part On/Off of AUX In Audio en de Part On/Off of Wireless LAN Audio configureren in het Mixer menu.

De toonladder stemming, Scale Tune functie, is verbeterd:

Je kunt nu de Scale Tune functie kiezen bij Menu.
Je kunt nu de intervallen van de toonladder aanpassen in de Sub Scale functie.

Nieuwe System Exclusive messages zijn toegevoegd in de Scale Tune functie.

Je kunt nu de Insertion Effect oproepen in het Mic Setting menu.

Er zijn nieuwe parameter functies in de Live Control en Assignable menu’s.

Je kunt de Chord Looper oproepen en de Assignable menu’s met de Direct Access functie.

Je kunt de uitgangen configureren van een audio song en de Voice Guide Sound/Wireless LAN Audio in het Line Out menu.

De Assign Type van de Live Control kan nu worden opgeslagen in de Registratie Memory.

Je kunt de Playlist sorteren.

De update Genos versie 2.0 is compatible met Yamaha Expansion Manager V2.6.0. (of later).

Het bereik van de Time Signature setting is meer uitgebreid.

De Midi Song wat geselecteerd is bij Dual Player, wordt automatisch geopend wanneer je de MIDI Multi Recording functie oproept.

Je kunt de klank en style van de User drive registreren naar de Favorite tab.

Het is nu gemakkelijker om bepaalde onderdelen te selecteren in het Mixer menu.

De Tuning functie is nu gescheiden van het Master Tune menu en van het Scale Tune menu.

Je kunt de Scale Tune toepassen op ieder individuele part, dus Right 1, Right 2 en Right 3 los van elkaar.

Het menu display is gereorganiseerd vanwege de toegevoegde nieuwe functies.

Het maximaal aantal User Effects om op te slaan is toegenomen.

Het maximaal aantal letters in een naam van een User Effect en de naam van MIDI Settings is toegenomen.

Het maximaal formaat van de Expansion Memory is toegenomen naar ca. 3 GB.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares