fbpx
PA300 Keyboards: Korg Pa300 - Keyboardcentrum

Korg Pa300

De PA300 is een makkelijk te gebruiken en briljante nieuwe Professional Arranger waarbij de sonic essentie en functionaliteit van de veelgeprezen Korg Pa-serie in een compact en betaalbaar muziekinstrument gedestilleerd zijn.
€ 799,00

Artikelbeschrijving

Luister en huiver

De Pa300 is het laatste keyboard in de Pa-serie van de internationaal bejubelde en veel verkochte musical arrangers. Hij is compact, betaalbaar en krachtig, en heeft de meest up-to-date verzameling van hoogwaardige sounds en styles. Door gebruik te maken van de ingebouwde Styles kun je vlot en moeiteloos meespelen met een begeleidingsband of zelfs je eigen muziek creëren. De Pa300 is niet alleen leuk om op elk gewenst moment te bespelen, het is ook een ideale manier voor mensen van alle leeftijden om muziek te schrijven of uit te voeren.

Eersteklas geluidskwaliteit

Alles begint met de sound. KORG-geluidskwaliteit wordt algemeen beschouwd als superieur en geniet het vertrouwen van muzikanten over de hele wereld. Vooroplopend in zijn klasse biedt de Pa300 nóg rijker, meer gedetailleerd, verfijnder, natuurlijk geluid dan ooit tevoren. Met muziekinstrumenten uit zo ongeveer elk genre afgeladen met diepte, nuance, subtiliteit en rijkdom. Er zijn meer dan 950 sounds voorhanden inclusief een opgefriste GM-soundset en 64 drumkits. Er is ook een verbazende, stereo, akoestische piano met meer lagen die minutieus werd gesampled van een concertvleugel en voorzien is van snaar- en demperresonantie. *Geluiden zijn volledig aan te passen aan je smaak en op te slaan in gebruikersgeheugens.

*Voor deze functionaliteit is het noodzakelijk Operating System V1.5.0 of hoger te installeren.
Klik hier om OS V1.5.0. te downloaden

Volledig aangevuld met effecten

Natuurlijk is geweldig geluid meer dan alleen de kwaliteit van de PCM. Gedurende vele jaren heeft KORG uitnemende effecten van studiokwaliteit geproduceerd die simpelweg adembenemend zijn. De Pa300 heeft vier stereo master-effectprocessors met 125 van deze effecten inclusief basis-FX zoals reverb, delay en chorus alsmede een paar algemeen bejubelde REMS-gitaareffecten voor authentiek gitaargeluid. Elk spoor is voorzien van EQ met laag-, midden- en hoogbediening. Een aangepaste EQ-instelling kan worden opgeslagen samen met de algemene voorkeuren van de Song Play-mode. Hiermee kun je het geluid van alle MIDI-files die je afspeelt aanpassen aan je smaak. Een wat lichtere klinkende baspartij nodig? Sla de juiste equalizer-instelling op en de baspartijen in alle navolgende songs klinken lichter.
Een uiteindelijke 4-bands-EQ staat op de geluidsuitgang van de Pa300. Het geheel kan met deze krachtige en muzikaal verfijnde EQ worden bewerkt, waarmee je het geluid heel gemakkelijk kunt aanpassen aan je muzikale smaak of een problematische live-situatie kunt corrigeren.

Styles van professionele kwaliteit

Aansluitend bij zijn hoge geluidskwaliteit reikt de Pa300 een nieuwe set luxueuze styles aan, geprogrammeerd door een aantal wereldwijd toonaangevende arrangeurs, die daarmee hun unieke muzikale capaciteiten naar voren brengen. Het resultaat is honderden meegeleverde Styles die ongeëvenaard realisme en detail bieden. Die beslaan een groter palet van muziekgenres en de Pa300 levert aldus styles voor bijna elke belangrijke gelegenheid.
We voegen verdergaand realisme aan je uitvoering toe met vier Fills, Break, drie Intros en drie Endings. Er is meer flexibiliteit aangebracht d.m.v. de keuze tussen verschillende transpositietabellen die aansluiten bij elk van de kenmerken van het instrument en de verbazende Guitar Mode 2 biedt een compleet nieuw perspectief op hoe een gitaarpartij kan klinken. *Als je een specifieke Style-verzameling nodig hebt, kun je simpelweg intern je eigen styles opnemen en bewerken.

Ondersteuning voor componeren

De automatische begeleiding met rijke, gedetailleerde begeleidingspatronen (Styles) gecreëerd door professionele programmeurs van over de hele wereld levert handige ideeën voor jouw arrangementen. Speel eenvoudigweg een akkoordprogressie en de Quick Record-functie maakt je basistracks compleet. De Pa300 is simpel maar krachtig compositiegereedschap voor elke muzikant.

Compact, maar krachtig

De Pa300 is een van de gemakkelijkste arrangers om mee te dragen. Maar terwijl de afmetingen overkomen als gering, geldt dat niet voor de power van het ingebouwde, extreem hoogwaardige, specifiek ontworpen versterkingssysteem. De 2x 13W-versterkers drijven twee luisprekers in een basreflexkast en brengen zo een krachtige luisterbeleving voort.

Eenvoudig te gebruiken

Met alle technologische power aan boord was het essentieel dat we de Pa300 ook gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken zouden maken. Bovendien wilden we dat de beleving van de Pa300 een intuïtief, muzikaal, snel en foolproof proces zou zijn. De lay-out van het bedieningspaneel is vereenvoudigd en met de verrukkelijke TouchView-kleurendisplay kun je moeiteloos iets bedenken, ernaar wijzen en erop klikken voor een gemakkelijke en intuïtieve navigatie en uitvoering.
Om musici van elk niveau snel fantastische muziek te laten maken, zijn er twee interface-modes: Easy en Expert. De Easy-mode toont alleen de meest belangrijke bedieningselementen, waarmee de interface overzichtelijk en rechttoe rechtaan wordt gehouden; handig voor beginners en livegebruik. In de Expert-mode heb je natuurlijk volledige bewerkingsfaciliteiten.
Je live-uitvoeringen verlopen precies zoals je wilt en als je je niet herinnert waar je een bestand, Song of Style hebt opgeslagen, kun je simpelweg de Search-functie gebruiken om de Pa300 die voor je te laten vinden.

Speel elke song en toon die in traditionele muzieknotatie

De speler aan boord van de Pa300 kan MIDI-, KAR- en MP3-bestanden lezen. Die kan ook teksten en akkoorden lezen in de meeste van deze bestanden en on-the-fly markers in MIDI-files zetten. Het tonen van traditionele bladmuziek is ook beschikbaar voor wie muziek kan lezen.
De Score Viewer toont de lead-partij (of een willekeurige andere partij) van een song in de vorm van heldere en duidelijke traditionele muzieknotatie met noten of akkoorden samen met de tekst en akkoordsymbolen. Akkoordnamen kun je zien in zowel Engelse als Italiaanse notatie. We hebben voor degene die muziek aan het leren zijn ook en functie toegevoegd die de namen van noten naast elke noot toont.

SongBook

Deze opwindende feature werd ontwikkeld om je leven te vergemakkelijken als je live speelt. Het SongBook is een volledig programmeerbare, muzikale database die alle instellingen bevat die nodig zijn om een specifieke song te spelen. Je hoeft alleen te laten zoeken op de titel van de song die je wilt spelen, deze te selecteren en op "Play" te drukken. Het SongBook kan gebruikmaken van styles, MIDI-files of mp3's en ogenblikkelijk instellingen oproepen zoals songtitel, genre, artiest, tempo, volumes, geluiden, gedempte partijen, effectinstellingen, Easy Edit, 4 STS*, master-transpose en meer. Alles wat je nodig hebt om je song perfect te spelen zit in het SongBook.

KORG Arrangers zijn de enige keyboards met zo veel bedieningsfuncties die het spelen gemakkelijker dan ooit maken.

*STS - Single Touch Settings zijn geheugenplaatsen die de sounds oproepen voor alle keyboardpartijen (Upper 1, 2, 3 en Lower).
Met de editor voor het SongBook kun je op een Windows-computer je KORG Pa-serie SongBook-ingaves en aangepaste lijsten heel simpel bekijken, creëren en bewerken.

Kenmerken

 • Enhanced RX (Real eXperience) sound engine biedt verbeterd realisme en wervelend geluid
 • Omvangrijk intern fabrieks-PCM gelijkwaardig aan dat van de succesvolle Pa600
 • Stijlvol vormgegeven en compact, kunststof behuizing met zuiver klinkend versterkingssysteem
 • 5" TouchView TFT-kleurendisplay
 • Duidelijke lay-out en intuïtieve, grafische interface met zoekfunctie voor het gemakkelijk terugvinden alle muzikale bronnen en bestanden
 • Meer dan 310 fabrieks-styles, met elk 3 Intros/Endings, 4 Variations en 4 Fill-ins + Break plus 8 Favorites en 3 gebruikersbanken voor de opslag van je favoriete styles. Enhances Guitar Mode 2 levert nóg realistischer gitaarpartijen.
 • Verbeterde GM-set voor standaard MIDI-files (SMF), mp3-speler met transpositie en tempoverandering, compatible met populaire tekstformaten inclusief grafisch (+G), Text Viewer en Score
 • 4 stereo mastereffecten (125 effect-algoritmes)
 • Volledig programmeerbare SongBook-database gebaseerd op styles, SMF, karaoke en mp3-bestanden voor het ogenblikkelijk oproepen van elke song-instelling. Door gebruiker vastgestelde, aangepaste lijsten plus opties voor datafilter en -volgorde.Keyboard
61 keys
Velocity sensitivity is supported
System
Upgradable Operating System
RX (Real eXperience)
Multitasking, Load while play feature
Tone Generator
128 Voices, 128 Oscillators
Filters with Resonance
Three band EQ for each track
Effects
Up to 4 Stereo Digital Multi-Effect block systems
125 Master Effect types
Master 4 band Parametric EQ
Sounds / Drum Kits
Factory:
More than 950, including Stereo Piano and GM2 sound compatibility
64 Drum Kits
Full Sound and Drum Kit editing capability
User:
256 Sounds
128 Drum Kits
Styles
Factory:
More than 310 Preload Styles
Full Style editing capability
User:
Up to 1,040 available Style locations including the Favorite/User banks
Structure:
Eight Style tracks, 4 Single Touch Settings, 4 Pads, and one Style Performance per Style
Style Controls:
3 Intros, 4 Variations, 4 Fills, Break, 3 Endings, Auto fill, Synchro Start/Stop, Tap Tempo/Reset, Manual Bass, Bass Inversion, Memory, Accompaniment On/Off, Kick & Snare Designation
Style Others:
Guitar Mode 2, Parallel and Fixed NTT
Performance / STS
240 Keyboard Performance locations, My Setting special Performance
STS:
Memorize Keyboard tracks - Up to 4 x 1040 Styles, up to 4 x SongBook entries
Keyboard Tracks
Four Keyboard tracks (Upper 1, 2, 3, Lower)
Pads
4 Pad tracks + Stop button Full Pad editing capability
Full Pad editing capability
Song Play
Player with select, Start/Stop, Home, Rewind and Fast Forward controls
Jukebox function – Compatible with SMF (format 0 and 1) and MP3 – Lyrics (compatible with CGD), Score
MP3 Player
MP3 Player
Transpose (+6/-5 semitones)
Tempo change (±30%)
Sequencer
Quick Record (Backing Sequence)
Multitrack and Step Record functions - Full-featured sequencer - 16 tracks - Up to 100,000 events
SMF format
SongBook
Fully programmable music database, based on Styles, SMF, Karaoke, MP3 with automatic selection of Style Play and Song Play modes – User-definable custom lists - Filtering options
Search
Style, Song, Performance, SongBook, Sound and Lyrics TXT
Compatibility
"i-Series" models: Styles
“Pa series” model Style, Performance, Sound, Song, SongBook, Pad
General Controls
Master Volume, Real Time-Acc/Seq Balance Volume, Ensemble, Upper Tracks Octave Transpose, Master Transpose, Tempo Lock, Quarter Tone Arabic Scale, User Scale memorized inside Performance/STS, Search, Lyrics, Score, Dial, Tempo, Metronome, Split, Joystick
Connections
Control Inputs:
Assignable Pedal/Footswitch (Damper)
Headphone/
Outputs:
Unbalanced Stereo Jack
MIDI
USB to MIDI using the USB Device port – 8 user definable MIDI Presets
USB
USB-MIDI Interface
Type A (TO DEVICE): 1 (Rear)
Type B (TO HOST): 1 (Rear)
2.0 Hi Speed connections
Mass Storage
USB Memory Stick
Display
Color TouchView™ 5” (480 x 272 dots) TFT display
Speaker System
Amplification:
13 W x 2
Speakers;
10 cm x 2 Double Cone Speakers in Bass Reflex Box
Power
Power Supply:
AC 100-240 V
Power Consumption:
18 Watt
Dimensions
(W x D x H)
1,030 x 378.3 x 127 mm / 40.55 x 14.89 x 5.00 inches (without music stand);
Weight
8.35 kg / 18.41 lbs
Accessories
Quick Guide, Music Stand, External Power Supply Adapter and Power Cable, Accessory DVD (Including Video Manual)
Options
EXP-2 - Expression/Volume Pedal
XVP-10 - Professional Expression/Volume Pedal
DS-1H - Damper Pedal
PS-1/PS-3 Switch Pedal

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

 1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
 2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
 3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
 4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
 5. Snelle levering
 6. Gratis bezorging, montage en installatie
 7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares