fbpx

Yamaha CP-4

De CP4 STAGE (opvolger van de CP5) is gewoon de beste stagepiano die Yamaha ooit heeft gemaakt.

Artikelbeschrijving

Het nieuwe vlaggenschip van de CF-serie De Yamaha CP-4

Een selectie van de stemmen van Premium de hand vervaardigde vleugels Yamaha's zoals CFX , CFIIIS en S6 , vintage EP's met VCM -effecten en een verscheidenheid aan geluiden op basis van ons vlaggenschip, MOTIF synth, zijn gekoppeld aan een 88-note houten toetsen Graded Hammer actie om de ultieme piano aanraking en response te bieden. Slanke, lichtgewicht ontwerp van de CP4 STAGE combineert draagbaarheid met een elegante stijl , en is voorzien van een eenvoudig te begrijpen interface met grote verlichte knoppen voor splits en lagen die geeft je alle knoppen die u direct nodig hebt binnen handbereik.

"Premium GP " kenmerkt het authentieke geluid van Yamaha Premium Vleugels . Als de grootste akoestische piano fabrikant in de wereld waren we in staat om de hand kiezen uit onze uitgebreide collectie de hand vervaardigde vleugels aan de geluiden gehoord in het CP4 STAGE creëren.

The Evolution of Excellence

Het nieuwe vlaggenschip van de CF-serie, de CFX grote concertvleugel is het toppunt van Yamaha's traditie van piano crafting. Prachtig gemaakt en met een prachtige toon, dat zich uitstrekt over het gehele dynamische bereik, heeft de CFX de macht om zijn geluid te projecteren naar de verste uithoeken van een concertzaal. De CFIIIS is een prachtig grote concertvleugel met de hand gemaakt door Yamaha, met een volle, heldere klank en resonantie, een bas die het perfect geschikt voor ensemble prestaties.

Een Warmer Meer Delicate Sound

De S6 biedt een weelderige tonale aanwezigheid met een warme, subtiele diepte aan het geluid. Gebruikmakend van speciale brug materialen en nieuwe verfijningen in de specificaties van zijn koper - gewikkelde veren,  levert de S6 een rijke, resonerende toon met een perfect hellende, harmonieuze bas, waardoor het een ideale piano voor begeleidende zang of stille ballads is.

Vintage EP

De CP STAGE -serie beschikt over een indrukwekkende selectie van vintage elektrische piano's uit verschillende tijdperken, versterkt door Yamaha's vermaarde Virtual Circuitry Modeling -technologie, dat de reproductie van de klassieke stompbox effecten, die zo'n integraal onderdeel van hun sound waren, mogelijk maakt.

De Elektrische Grand Piano

Door zijn snaren aan te slaan met een authentiek vleugelpiano actie en het gebruik pickups om hun vibratie te zetten in een elektrisch signaal, is de CP80 een elektrische piano in de ware zin. Op het moment dat dit instrument verscheen op de scène won het onmiddellijke bijval voor zijn uitgesproken attack en unieke harmonische boventonen.

De Historische DX Electric Piano

Gebaseerd op het principe van de FM toongeneratie, debuteerde de Yamaha DX -serie in het begin van de jaren tachtig als eerste digitale synthesizers van de wereld. De indrukwekkende verscheidenheid van geluiden die de DX beschikbaar stelde, lieten muzikanten over de hele wereld in ontzag, met name de elektrische piano's , die al snel een thuis gevonden in veel verschillende muzikale scènes.

Synoniem met het Electric Piano

Yamaha 's Rd I en II Rd bieden het tijdloze elektrische piano geluid dat hielp de muziek van zoveel kunstenaars in de jaren zeventig. De Rd I reproduceert de toon bereikt met behulp van tanden en hamers, terwijl de Rd II de opmerkelijke vooruitgang in muziekinstrument technologie weerspiegelt,dat zich in de tweede helft van het decennium . Vanuit de mellow modulatie van een rustige ballad of een jazz standard aan de percussieve aanvallende geluid horen in talloze rockklassiekers , zal de warme resonantie van de Rd I en de helderheid en kracht van de Rd II u het moment terug naar deze inspirerende muzikale tijdperk u beginnen te spelen.

Een Baanbrekende Electric Piano

Perfect emuleren de kenmerkende hamer - en - resonator geluid van een andere ster van de jaren zestig en zeventig , ieden de Wr klanken in de CP STAGE alles van de dikke, krachtige toon van eerdere modellen van deze vermaarde elektrische piano's aan de helderdere helderheid die later inspanningen bereikt . Deze stemmen nauwkeurig reproduceren de speeleigenschappen van de originele instrumenten, zodat een lichte aanraking een delicate toon zal geven, terwijl het spelen met meer kracht zal resulteren in een dikkere , uniek vervormd geluid.

Gebruiksgemak

Een eenvoudige en intuïtieve interface geeft u direct toegang tot alle controles die u nodig heeft.

Veranderen van klanken

Voice Categorie knoppen roept u de geluiden die je nodig hebt snel en gemakkelijk - je kunt zelfs opslaan van uw favoriete geluiden voor elke categorie . Naast alle grote piano voices, een verscheidenheid aan bas, clavinet, orgel, strijkers, en pad geluiden op basis van de geluiden in ons vlaggenschip Motif synthesizer vormen de klankbibliotheek, dus je bent klaar voor elke situatie.

Layer & Split

Een aanraking is alles wat nodig is om lagen en splitsen geluiden. De grote verlichte knoppen maken het gemakkelijk te splitsen en layeren klinkt zelfs op de donkerste podia, zodat u om te schakelen van een volledige piano, een piano voice gelaagd met strijkers of piano met een split basgeluid . Met de belangrijkste Solo functie kunt u teruggaan naar het spelen van piano over het gehele toetsenbord met de aanraking van een knop.

Houten toetsen

Onze houten - kernactiviteit geeft u de perfecte piano aanraking en response.

De perfecte piano aanraking en response

Het CP4 STAGE is voorzien van houten toetsen met toetsbeleg van synthetisch ivoor en een Grade Hammer actie vergelijkbaar met dat van een vleugel ( de sleutels in het onderste register zijn zwaarder en de sleutels in het bovenste register zijn lichter ).

Draagbaar

CP STAGE combineert draagbaarheid met een elegante stijl in een professioneel pakket.

Gemakkelijk mee te nemen

CP STAGE heeft een slank ontwerp dat maakt het ongelooflijk licht en makkelijk mee te nemen ( CP4 STAGE : 17,5 kg (38,5 lbs) , CP40 STAGE : 16.3kg ( 36lbs) ).

Control Interface
Keyboard Number of Keys 88
Type Natural Wood Graded Hammer (NW-GH) keyboard with Synthetic Ivory Keytops (with real-wood white keys)
Initial Touch Yes
Voices
Tone Generation Tone Generating Technology SCM (Spectral Component Modeling) + AWM2
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 128
Preset Number of Voices 433 (CFX:15, CF:15, S6:15, Rd:15, Wr:6, CP80:8, DX:18, Clav, Organ:67, Strings, Choir, PAD:86, Others:174, Others(Drum):14)
Effects
Types Reverb 11 types
Chorus 9 types (46 presets)
Master Compressor 1 type (7 presets)
Master EQ 5 bands
Insertion Effect 62 types (226 presets) × 2 Parts
Performances
Performances User 128
External -
Parts 3
Connectivity
Connectors Line Out UNBALANCED [L/MONO] and [R] OUTPUT jacks (standard mono-phone), BALANCED [L] and [R] XLR OUTPUT jacks
Headphones [PHONES] jack (stereo-phone)
Foot Switch [SUSTAIN] and [ASSIGNABLE] FOOT SWITCH jacks
Foot Controller 2 jacks
MIDI [IN] and [OUT] MIDI terminals
USB [TO HOST] and [TO DEVICE] USB terminals
AUX [IN] (stereo-phone mini jack)
Size/Weight
Dimensions Width 1,332 mm
Height 161 mm
Depth 352 mm
Weight Weight 17.5 kg
Other
Controllers Pitch bend wheel, Modulation wheel, Part slider × 3, [MASTER VOLUME] dial, Data Dial, MASTER EQUALIZER slider × 5
Display 40 characters × 2 lines, Character LCD with back-light
Power Consumption 18W
Additional package contents Power cord, FC3 foot pedal, Owner’s Manual, Online Manual CD-ROM (containing Reference Manual, Synthesizer Parameter Manual, and Data List)
Songs
Recording Recording Function -

0
Shares