Stage & portable piano's: Roland RD-2000 - Keyboardcentrum

Roland RD-2000

populair
De stage piano Roland RD 2000 is uitgerust met twee onafhankelijke klankgenerators, een uitstekend klavier en geavanceerde controller features. Deze portable piano garandeert zowel op het podium als in de studio ongeëvenaarde prestaties.
Deze stage piano van de nieuwe generatie combineert geavanceerde pianotechnologieën met uitgebreide moderne bedieningsmogelijkheden en bezorgt je daarmee een ongeziene dosis inspiratie en creativiteit.Ongeëvenaarde prestaties
€ 2295,00

Artikelbeschrijving

PODIUMREVOLUTIE

De Roland RD-2000 is uitgerust met twee onafhankelijke klankgenerators, een uitstekend klavier en geavanceerde controller features. Het instrument garandeert zowel op het podium als in de studio ongeëvenaarde prestaties. Deze stage piano van de nieuwe generatie combineert geavanceerde pianotechnologieën met uitgebreide moderne bedieningsmogelijkheden en bezorgt je daarmee een ongeziene dosis inspiratie en creativiteit.Ongeëvenaarde prestaties

De RD-2000 is een droom die werkelijkheid wordt voor de live toetsenist. Hij beschikt over twee klankgeneratoren die onze beste akoestische en elektrische piano’s aller tijden aandrijven; plus het beste klavier dat we ooit in een stage piano hebben ondergebracht. Er is een indrukwekkende selectie ensembleklanken van topkwaliteit voorhanden, om eender welke muzikale taak tot een goed einde mee te brengen, evenals twee wave expansion slots om nog meer klanken toe te voegen. En met zijn innoverende moderne interface is de RD-2000 de perfecte master controller om samen te werken met software-instrumenten op het podium.

Prachtige akoestische piano’s aangedreven V-Piano-technologie

De akoestische pianoklanken van de RD-2000 zijn in één woord adembenemend. De akoestische sounds maken gebruik van de allernieuwste pianotechnologieën van Roland en langlopende V-Piano research. Ze klinken en spelen uiterst natuurlijk, responsief en rijkelijk gedetailleerd. De afzonderlijke akoestische klankgenerator beschikt over een volledige klavierpolyfonie, waardoor je authentieke pianoperformances kunt geven, zonder daarbij ook maar één compromis te moeten sluiten.


Historische elektrische piano’s

Via een tweede op de SuperNATURAL-technologie gebaseerde sound engine geeft de RD-2000 toegang tot een brede waaier klassieke elektrische piano’s uit de ‘60s, ‘70s en ‘80s. Daaronder bevinden zich nieuw ontwikkelde simulaties van de RD-1000 (de allereerste RD stage piano) en de befaamde KS-20 klankmodule uit de jaren tachtig. De sounds worden aangedreven door de vermaarde Roland SA-technologie, en hun muzikale klankkleur is meteen herkenbaar omwille van de vele pophits waarin ze gebruikt werden. Ingebouwde vintage effecten, waaronder de befaamde BOSS CE-1 Chorus en Roland SDD-320 Dimension D, verrijken de klank van je elektrische piano’s. Bezoek onze speciale RD-geschiedenispagina voor meer achtergrondinformatie over deze en nog vele andere klassieke instrumenten en effecten; plus klankdemo’s van de simulaties die terug te vinden zijn in de RD-2000.

Uitstekende bespeelbaarheid

Het PHA-50 Progressive Hammer-action klavier met Escapement is perfect om de responsieve akoestische en elektrische piano’s van de RD-2000 mee te bespelen. Dit innoverende klavier is uitgerust met hybride toetsen die opgebouwd zijn uit hout en gegoten materialen, en combineert een klassieke feel met stevige duurzaamheid. Samen met het geavanceerde sensormechanisme van Roland en het hammer-action design bezorgt het PHA-50 klavier je de authentieke touch van een vleugelpiano. Het klaviergevoel zit meteen goed vanaf de eerste toetsaanslag.

Zones en Scenes

De RD-2000 beschikt over acht toewijsbare toetsenzones, zodat je klanken kunt mappen over verschillende locaties – elk met hun eigen notenbereik – op het klavier. Je kunt eveneens tot acht sounds in verschillende lagen op elkaar stapelen. En met de nieuwe Scene-functie is het mogelijk om 100 verschillende snapshots van de volledige klavierset-up te bewaren én opnieuw op te roepen, door snel een knop aan te raken tijdens het performen.

Bender en wielen

De RD-2000 is uitgerust met de klassieke pitch/modulatie-hendel van Roland en twee modulatiewielen, voor expressieve mogelijkheden bij elke performancestijl. De twee wielen zijn handig om gedetailleerde klankaanpassingen mee te maken op externe synths, en zijn per program onafhankelijk toewijsbaar.

Krachtige bedieningsknoppen

De dynamische bedieningsknoppen van de RD-2000 brengen een nieuwe vorm van controle tijdens live optredens binnen handbereik. LED-indicators tonen in een oogopslag de huidige knopwaarde, zélfs op uiterst donkere podia. Ze zijn ook aanslaggevoelig, waardoor je precieze edits kunt uitvoeren met trage bewegingen, en gezwind door klanken en parameters kunt navigeren met snelle bewegingen.

Ensembleklanken voor elk muziekgenre

Naast pianoklanken van wereldniveau is de veelzijdige RD-2000 ook voorzien van meer dan 1100 extra sounds voor eender welk muziekgenre. De SuperNATURAL-technologie van Roland voorziet uiterst expressieve Virtual Tone Wheel-orgels, moderne en vintage synthesizers, clavinet, orkeststrijkers, blazers en nog veel andere klanktypes. Op de Axial-website van Roland zijn nog meer sounds te vinden, die je kunt inladen in de twee wave expansion slots van de RD-2000; waaronder instrumentselecties uit voorgaande stage piano’s uit de RD-serie. En als je een upgrade maakt vanuit de RD-800, zul je het op prijs stellen dat al je Live Sets volledig compatibel zijn met de RD-2000.

Besturing en controle

De RD-2000 beschikt over de meest uitgebreide controller features binnen de RD-serie tot nog toe. Daardoor is hij perfect voor het aansturen en bedienen van een grote podium- of studioset-up. Met de mogelijkheid om naadloos interne sounds, software-instrumenten, hardware klankmodules en nog veel meer te integreren, vervult de RD-2000 de rol van zenuwcentrum tijdens grote podiumshows.

Maak verbinding met DAW’s en performance software

Via de USB audio/MIDI interface van de RD-2000 is het heel eenvoudig om software-instrumenten van je studio-DAW te integreren, of om je laptop met je favoriete software op het podium te gebruiken. Je kunt soft synths in zones aansturen, samen met interne sounds. Daarna kun je die klanken mixen in de RD-2000, voor een uiterst krachtige hybride opstelling. De geluidsinterface ondersteunt 24-bit audio met frequenties tot 192 kHz, waardoor je toegang verkrijgt tot de meest kwalitatieve sounds.

Flexibele audio outputs

Met zijn veelzijdige outputs is de RD-2000 klaar om aan te sluiten op eender welke podium- of studio-opstelling. Main stereo outputs zijn beschikbaar met XLR en ¼-inch jacks, en er is ook een sub output die het mogelijk maakt om het geluidssignaal van de interne sounds en USB audio onafhankelijk van elkaar uit te zenden.

Gebouwd voor professionele performers

De RD-2000 combineert het traditionele uiterlijk van de RD-serie met elementen van de V-Piano, waardoor hij zowel traditie als innovatie uitstraalt. Hij is vanaf de basis ontworpen met de werkende professional in gedachten, en houdt nauwkeurig rekening met details die de interface, workflow, klankorganisatie en de fysieke lay-out van de aansluitingen, schakelaars, knoppen en faders optimaliseren.

Licht en duurzaam

Ook al beschikt de RD-2000 over veel meer features dan zijn voorgangers, toch is het gewicht van het instrument onveranderd gebleven in vergelijking met de vorige RD-generatie. Deze stage piano is nog steeds eenvoudig van optreden naar optreden te transporteren, en de aluminium behuizing is zowel visueel aantrekkelijk als extreem duurzaam.

Uitgebreide voetcontrole

De vier pedaalingangen van de RD-2000 kunnen geconfigureerd worden voor demperpedalen, expressiepedalen en meer. Een DP-10 pedaal wordt meegeleverd als demperpedaal. De optionele RPU-3 combineert de drie pedalen van een vleugelpiano in één compacte unit en voelt ook net zo levensecht aan.

Bijpassend statief

De optionele KS-G8 stand voorziet stevige ondersteuning op het podium of in de studio, en is de perfecte match voor de RD-2000. Door zijn open design oogt hij heel strak en de, duurzame stalen buizen en stevige zorgen voor een maximale stabiliteit. De KS-G8 is in hoogte verstelbaar naargelang je zittend of rechtstaand speelt. Na de show kan je hem gewoon dichtplooien en is hij heel gemakkelijk te transporteren.

Keyboard Section
Keyboard
PHA-50 Keyboard: Wood and Plastic Hybrid Structure, with Escapement and Ebony/Ivory Feel (88 keys)
Sound Generator Section
Sound Generator
2x Independent Sound Engines
Sound Engine1: V-Piano Technology
Sound Engine2: SuperNATURAL
SuperNATURAL Piano
SuperNATURAL (E.Piano, Clav)
Virtual Tone Wheel Organ
PCM Sound Generator
Max. Polyphony
V-Piano Technology Sound Engine: Full Polyphony
SuperNATURAL Sound Engine: 128 voices
Parts
16 parts (Max 8 parts are used in the PROGRAM)
Tones
1,100 tones Over
Program
300
Scene
100
Effects
Modulation FX: 4 systems, 62 types
Tremolo/Amp Simulator: 4 systems, 6 types
Reverb: 6 types
Delay: 5 types
Sympathetic Resonance (Only for SuperNATURAL Piano)
3-band Compressor
5-band Digital Equalizer
Audio File Player
File Format
Audio Files (WAV format, 44.1 kHz, 16-bit linear)
Recorder Section
File Format
Audio Files (WAV format, 44.1 kHz, 16-bit linear)
External Storage Device
USB flash drive (supports USB 2.0 Hi-Speed flash memory)
Other
Rhythm Pattern
200 patterns
Controllers
Slider x 9 (with illumination)
Knobs x 8 (with illumination)
Pitch Bend/Modulation lever
Modulation Wheel x 2
Display
Graphic LCD 256 x 80 dots
Connectors
MAIN OUT (L/MONO, R) jacks: 1/4-inch phone type
MAIN OUT (L, R) jacks: XLR type
SUB OUT (L, R) jacks:1/4-inch phone type
NPUT jack: Stereo miniature phone type
Pedal (DAMPER, FC1, FC2, EXT) jacks: TRS phone type
MIDI (IN, OUT1, THRU/OUT2) connectors
USB (COMPUTER) port: USB type B
USB (MEMORY) port: USB type A
PHONES jack: Stereo 1/4 inch phone type
AC In jack
Number of USB Audio Record/Playback Channels
Signal Processing: 24-bit
Sampling Rate: 192 kHz, 96 kHz, 88.2 kHz, 48 kHz, 44.1 kHz
Record: 2 channels
Playback: 2 channels
Power Consumption
23 W
Accessories
Owner’s manual
Power cord
Damper pedal (capable of continuous detection)
Options
Keyboard stand: KS-G8B
Piano pedal: RPU-3
Damper pedal: DP-10
Pedal switch: DP-2
Expression pedal: EV-5
USB Flash Memory
Size and Weight
Width
1,412 mm
55-5/8 inches
Depth
367 mm
14-1/2 inches
Height
140 mm
5-9/16 inches
Weight
21.7 kg
47 lbs 14 oz
* Actual weight can vary slightly from that indicated due to the fact that wooden parts are involved.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares