fbpx

Yamaha N3X

Met een ontwerp volgens de nieuwste technologie biedt de Yamaha Hybride vleugel N3X een nieuwe richting voor de piano. Dit vlaggenschip model is de ultieme combinartie tussen Innovatie en de ziel. Het toetsenbord en de pedalen zijn niet te onderscheiden van die van een vleugel. Verbluffend authentieke tactiele reactie. Luidsprekers met het gezag en de aanwezigheid vlekkeloze geluid te leveren. De Yamaha AvantGrand N3 werkt geavanceerd ren biedt een bijzonder ontwerp dat vorm geeft aan Yamaha's ambities voor de toekomst.

Artikelbeschrijving

Voel en ervaar de Yamaha Hybride vleugel N3X; een piano geluid dat je nooit eerder hebt gehad van dit prachtige en elegante instrument

Bij het nastreven van de Grand Piano in alles zoals geluid, aanraking en actie.

 • Gespecialiseerde Grand Piano actie met Ivorite ™
 • Ruimtelijke Acoustic Sampling
 • Ruimtelijke Acoustic Speaker System
 • Soundboard Resonator
 • Tactile Response System
 • Gespecialiseerde Grand Piano Pedal

Gespecialiseerde Grand Piano Actie en Toetsenbord

De genuanceerde aanraking en de reactie van de vleugel zijn een essentiële standaard maatstaf voor piano kwaliteit. Het biedt de speler een speciaal ontwikkelde vleugelpiano actie die dezelfde configuratie als de actie van een echte vleugel is voorzien. De hamers slaan de " strings" van onderen, waardoor minute aanpassingen aan de gewichtsverdeling van de hamers, en de beweging van de hamers zelf, voor een soepeler gevoel bij het spelen. Naast een hamer sensor Dit instrument bevat een contactloze sleutelsensor dat geen invloed op de beweging van de toetsen heeft, en een prima erkenning druk van de speler op het toetsenbord, timing en de delicate nuances die muzikale expressie beïnvloeden. Deze combinatie zorgt voor een indrukwekkende gevoeligheid voor het gehele assortiment van pianissimo tot fortissimo, en de mogelijkheid om zelfs de snelste trillers van de pianist met transparantie te vertalen. De houten constructie van het toetsenbord afspiegeling van dat van de vleugel, en is voorzien van New Ivory II op de witte toetsen. Dit is een uniek materiaal dat is ontwikkeld door Yamaha, met een textuur uitstekend dicht bij die van natuurlijke ivoor, zodat u een snelle passages te spelen met gemak, terwijl ook het aanbieden van een zekere respons voor langzamere stukken.

Ruimtelijke Acoustic Sampling

Samen met diverse pianoklanken Dit instrument bevat voorbeelden van de werkelijke trillingen vanuit het klankbord van het instrument. Toe te staan dat het geluid goed te reizen naar de spelers positie, aangezien het met een vleugel, we proefden het geluid van vier locaties in de linker-, rechter -, midden- en achterkant van een vleugel. Bemonstering van dieper in het instrument, waren we in staat de aantrekkelijkheid van het oorspronkelijke geluid te reproduceren bijna perfect. Het was de ervaring van onze ingenieurs, en een herhalende cyclus van trial and error uitgevoerd met piano tuners die dit succes mogelijk gemaakt. En natuurlijk, de monsters in dit instrument zijn alle afkomstig uit een speciaal geselecteerde voorbeeld van Yamaha's CFIIIS grote concertvleugel.

Ruimtelijke Acoustic Speaker System

Het openen van het deksel van het instrument onthult 4 speakers in een indrukwekkend en aantrekkelijke lay-out. Dit instrument maakt gebruik van een vier - kanaals multi - luidsprekersysteem, ontworpen in een drie-weg configuratie met de bas woofer naar beneden gericht en de hoge tonen kegels naar boven, om meer natuurlijke akoestiek in het klankbord staan . Elk van de sprekers in deze lay-out is voorzien van een eigen dedicated versterker, een luxe die de interferentie vermindert in elke toonhoogte en biedt meer natuurlijke uitdrukking aan de delicate nuances in elk geluid. Bovendien, door gebruik te maken spreker positionering die de posities in de vleugelpiano waarop de oorspronkelijke monsters werden genomen nabootst, biedt het een meer natuurlijk geluid naar de pianist.

Soundboard Resonator

Naast de vier - kanaals multi - luidsprekers, de N3 heeft ook een flat - panel " Soundboard Resonator " waar de muziek rest als zou worden plat gelegd, waardoor een meer subtiele weergave van de opbouw van het geluid gevoeld door pianisten bij het afspelen van een groots piano. Een oscillator wel een " transducer " zendt trillingen naar de flat - panel klankbord, het geven van een realistisch geluid antwoord dat is vooral duidelijk in het hogere bereik.

Tactile Response System ( TRS )

Het geluid van een akoestische piano resoneert door zijn hele lichaam. De lage tonen in het bijzonder is een essentieel onderdeel van de galm die voortdurend wordt doorgegeven aan het lichaam van een speler. Dit wordt gerepliceerd door onze nieuw ontwikkelde Tactile Response System ( TRS ) die zich richt op het reproduceren van galm. Dit systeem is voorzien van twee transducers in het klankbord, het gebied onder het toetsenbord, resonerende natuurlijke akoestiek in het hele instrument. Handen van de speler op het toetsenbord zenden het natuurlijke geluid gevoeld van de voeten als ze druk de pedalen ; de belichaming van de echte piano spelen. Dit systeem kan in-en uitschakelen en de trilling ingesteld op drie niveaus.

Gespecialiseerde Grand Piano Pedal

Licht om aan te raken op het eerste, subtiele stevigheid halverwege haar reis, en weer lichter als de speler duwt verder ; de pedalen van de piano hebben subtiel verschillende stadia dan kan worden gevoeld wanneer het pedaal wordt ingedrukt. Ervaren spelers profiteren van deze pedaal bewegingen met behulp van uiterst delicate trappen die hen in staat stelt om genuanceerde expressie in hun spel te bereiken. Bij de ontwikkeling van dit instrument hebben we besloten om de sensaties van de pedalen van een vleugel zo getrouw mogelijk te reproduceren. De resulterende pedaal zorgt voor muziek als je denkt dat het moet klinken, net zo responsief voor meer impressionistische stukken die veel half - trappen vereisen.

Color/Finish
Cabinet Color Polished Ebony
Finish Polished
Size/Weight
Dimensions Width 1,481 mm (58-5/16")
Height 1,014 mm (39-15/16") Lid up : 1,734 mm (68-1/4")
Depth 1,195 mm (47-1/16")
Weight Weight 199 kg (438 lb, 12 oz)
Control Interface
Keyboard Number of Keys 88
Key Surfaces - White Ivorite®
Touch Sensitivity Hard/Medium/Soft/Fixed
Keyboard Action Specialized Grand Piano Action
Tactile Response System (TRS) Yes
Pedal Type Specialized Grand Piano Pedal
Number of Pedals 3
Half Pedal Yes
Functions Damper (with half-pedal effect) , Sostenuto,Soft
Sensor/Driver Hammer Sensors Non-contact optical fiber
Key Sensors Non-contact optical fiber
Cabinet
Key Cover Soft-Close Fallboard Yes
Music Rest Yes
Voices
Tone Generation Piano Sound Spatial Acoustic Sampling
Binaural Sampling Yes (CFX Grand Voice only)
Key-off Samples Yes
Smooth Release Yes
VRM Yes
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 256
Preset Number of Voices 10
Effects
Types Reverb Yes
Brilliance 5
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes
Stereophonic Optimizer Yes
Songs
Preset Number of Preset Songs 10 preset songs, 10 voice demo songs
Recording Number of Songs 10
Number of Tracks 1
Data Capacity approx. 550 KB/Song
Recording Function Yes
Compatible Data Format Playback SMF (Format 0, 1)
Recording SMF (Format 0)
Functions
Overall Controls Metronome Yes
Tempo Range 5 - 500
Transpose -6 - 0 - +6
Tuning 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments)
Scale Type 7 types
Audio Recorder/Player Recording Time (max.) 80 minutes/Song
Recording WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo)
Playback WAV (44.1 kHz, 16 bit, stereo)
Storage and Connectivity
Storage Internal Memory approx. 1.4 MB
External Drives USB Flash Drive
Connectivity Headphones Standard stereo phone jack (x 2)
MIDI In/Out
AUX IN Stereo Mini
AUX OUT [L/L+R] [R] (Standard stereo phone jack)
OUTPUT [L] [R] (XLR jack, balanced)
USB TO DEVICE Yes
USB TO HOST Yes
Power Supply
Auto Power Off Yes
Power Supply AC Inlet
Sound System
Spatial Acoustic Speaker System Yes
Soundboard Resonator Yes
Amplifiers 80 W x 2 + 45 W x 4 + 35 W x 5 + 25 W x 4
Speakers (16 cm + 13 cm + 2.5 cm) x 4
Acoustic Optimizer Yes

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

 1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
 2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
 3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
 4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
 5. Snelle levering
 6. Gratis bezorging, montage en installatie
 7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares