fbpx
Yamaha-CSP-170PE Home & meubel piano's: Yamaha CSP-170PE - Keyboardcentrum

Yamaha CSP-170PE

Yamaha CSP-170PE
€ 3799,00

Artikelbeschrijving

Met twee wereldberoemde concertvleugels beschikbaar via een druk op de knop, laat de CSP-serie u de perfecte pianoklank kiezen voor de muziek die u wilt spelen. De CSP-serie biedt veel meer dan alleen gesamplede geluiden, het reproduceert nauwgezet tot in detail de Yamaha CFX-concertvleugel en de legendarische Bӧsendorfer Imperial.

Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon

Yamaha’s geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie is nu beschikbaar op de Clavinova. De technologie maakt gebruik van samples van de CFX, Yamaha's vermaarde concertvleugel, opgenomen met speciale microfoons, die positioneringsinformatie en andere nuances bevatten die door het menselijk gehoor onderscheiden worden. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo meeslepend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt.

Verandering van spijs doet eten

De CSP-170 beschikt over honderden instrumentvoices van hoge kwaliteit, waaronder Natural!, Sweet! en Cool! Voices die specifiek zijn gesampled om de instrumenttypen te completeren. Yamaha's Super Articulation Voices (SA) voegen oorspronkelijke speelattributen toe van de echte muziekinstrumenten alsof ze op een natuurlijke wijze werden bespeeld door een virtuoos op dat instrument in plaats van op de toetsen van een pianoklavier. Voorbeelden zijn 'fretgeluid' of 'stoten tegen de kast' bij een gitaar of het 'inademen' en 'uitademen' en de glissando's bij blaasinstrumenten. Door simpelweg uw aanslag en speeltechniek te variëren of de pedalen te gebruiken, zullen SA-voices aanzienlijke authenticiteit aan uw geluid toevoegen.

Wanneer u meer wilt spelen dan alleen piano

Een van de bepalende kenmerken van een CSP Clavinova is de veelheid van verschillende stijlen die in realtime kunnen worden bestuurd door het spelen van akkoorden op het klavier. Begeleidingsstijlen introduceren ensembles van virtuele muzikanten aan uw spel in een groot aantal verschillende muziekgenres. Van kleine jazzensembles tot volledige orkesten, u bepaalt welke akkoorden of harmonieën ze spelen door wat u speelt, en u bestuurt de dynamiek van het ensemble. De stijlen, ontwikkeld door professionele sessiemuzikanten van over de hele wereld, voegen authentieke begeleiding van studiokwaliteit toe aan uw spel, zelfs als u alleen speelt.

Natural Wood X-klavier — alsof u een akoestische vleugel bespeelt

Natural Wood X-klavieren (NWX met natuurlijk hout) zijn gemaakt met behulp van Yamaha's ongeëvenaarde expertise, dat is verkregen door meer dan een eeuw ervaring met het vervaardigen van uitstekende piano's.

Net als bij vleugels, is het gebruikte materiaal voor Natural Wood X-klavieren vervaardigd van hout dat zorgvuldig is gedroogd, specifiek voor gebruik bij het maken van muziekinstrumenten. Alleen het beste hout van de beste delen van elke boom wordt geselecteerd, wat resulteert in een klavier dat beter bestand is tegen kromtrekken en buigen dan gewone gelamineerde houten klavieren.

Het Yamaha Natural Wood X-klavier beschikt over hetzelfde mechaniek en dezelfde drie-sensorconfiguratie als het Graded Hammer 3X-klavier, dat accuraat het gedrag van het klavier registreert en interpreteert voor een aanspreekbaarheid die nagenoeg overeenkomt met die van een vleugel. Hierdoor kunt u soepel, vloeiende passages of lichte trillers levendig spelen. Dit zijn technieken die in veel stukken gebruikt worden, zoals in Für Elise.

Het repetitiemechaniek van Clavinova-klavieren

Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld. Aangezien Real Grand Expression pianisten een magnifiek geluid, aanslag en pedaalwerking biedt, hebben we besloten een repetitiemechaniek te creëren dat een buitengewone bespeelbaarheid, repetitie en aanspreekbaarheid realiseert, zonder in te boeten op de speelbeleving. De Clavinova-klavieren beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie reproduceert bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze klavieren zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

Toetsbeleg van synthetisch ivoor en ebbenhout — een genoegen om te bespelen, zelfs na uren spelen

Onze vingers zijn gevoeliger dan we denken en voor pianisten is de structuur van de pianotoetsen uitermate belangrijk. Het NWX-klavier beschikt over witte toetsen gemaakt van de hoogste kwaliteit synthetisch ivoor, dat in eigen beheer door Yamaha is ontwikkeld. De zwarte toetsen zijn afgewerkt met synthetisch ebbenhout. Toetsbeslag van synthetisch ivoor zorgt ervoor dat het oppervlak van de toetsen aanvoelt als dat van de echte ivoren klavieren die ooit bij oudere akoestische piano's werden gebruikt. Het beschikt over uiterst absorberend materiaal wat voorkomt dat de vingers glijden, zelfs na uren oefenen, terwijl de ideale textuur en de manier waarop het aanvoelt behouden blijft. Als resultaat van meer dan een eeuw ervaring met het vervaardigen van akoestische piano's, heeft deze exclusieve Yamaha-technologie een oppervlak weten te realiseren die natuurlijk en aangenaam aanvoelt. Naast hoe het aanvoelt, is de uitstraling en de fijne structuur van deze toetsen ongeëvenaard door enige andere digitale piano en zal pianisten zeker inspireren vanaf het moment dat ze ermee in aanraking komen.

Toetsstabilisatoren — unieke Yamaha-mechanismen voor verbeterde toetsstabiliteit en -duurzaamheid

Klavieren spelen de essentiële rol van het transformeren van emotie van uw vingers naar het geluid en daarom moeten ze vloeiend bespeeld kunnen worden om gedurende langdurige optredens een voortreffelijke aanslag te houden. Daarom heeft Yamaha alle 88 toetsen uitgerust met toetsstabilisatoren waardoor ze natuurlijk aanvoelen voor de pianist en de stabiliteit en duurzaamheid van het klavier verbeteren.

Voor een geluid dat de luisteraar echt in vervoering brengt

In een vleugel resoneren snaren en geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in rijke klankreflecties die de luisteraar met geluid omhullen. Niet alleen de snaren die u bespeelt trillen, maar ook de andere snaren gaan klinken in reactie op de snaren die u bespeelt. Daarom is pianogeluid zo complex en rijk.

Dit fenomeen wordt in de Clavinova perfect gereproduceerd via Virtual Resonance Modeling (VRM), die de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 toetsen van het klavier berekenen van het ene moment tot het volgende. Daardoor geeft de Clavinova het eindeloze aantal factoren weer die inherent zijn aan het spelen op een akoestische piano, zoals welke toetsen worden bespeeld, de kracht waarmee de toetsen worden bespeeld en de timing van het pedaalgebruik.

Acoustic Optimizer

De luidsprekers die aan de behuizing zijn bevestigd leggen een bijzonder fenomeen aan de dag: als er niets wordt gedaan neemt het volume van het geluid toe ten gevolge van de resonantiefrequentie van de behuizing. Omgekeerd, onderdrukken pijpen met dezelfde resonantiefrequentie binnen de behuizing deze resonantie. Akoestische optimalisering maakt gebruik van dit fenomeen.

Deze verbetering van het geluid is iets dat alleen mogelijk is dankzij de diepgaande kennis van Yamaha van de interne akoestische eigenschappen van muziekinstrumenten.

Zing in perfecte harmonie - met uzelf!

U kunt genieten van karaokebegeleiding met songs die in uw Clavinova zijn opgeslagen of van YamahaMusicsoft.com zijn gedownload. De songteksten worden weergegeven in de Smart Pianist-app en de woorden veranderen van kleur waar de songs is, dus weet u precies wanneer u ze moet zingen.

Sluit een microfoon aan en u kunt met uw spel meezingen. De Vocal Harmony-engine creëert geavanceerd klinkende harmonieën, die uw stem verrijken en zelfs de toonhoogte kan corrigeren!

Songrecorder met meerdere sporen

Met de opnamefunctie in Clavinova digitale piano's kunt u uw spel met één druk op een knop opnemen*, wat handig is als u uw spel objectief wilt beoordelen. Bovendien kunt u tot 16 sporen opnemen voor gelijktijdige weergave, waardoor u de linker- en rechterhandpartij afzonderlijk op kunt nemen of er partijen bij kunt spelen met andere voices.

* Opnamen worden gemaakt in MIDI-format en kunnen ook in de Smart Pianist-app worden opgeslagen

Audio Recorder

Neem uw spel op in de Smart Pianist-app en creëer audiobestanden* die u kunt opslaan en op een smartphone of tablet kunt afspelen.

Maak draadloos verbinding met Smart Pianist

De Smart Pianist-app ondersteunt niet alleen bekabelde verbinding, maar ook draadloze verbinding via UD-WL01 en een draadloze USB-LAN-adapter.

  CSP-170 CSP-150
Size/Weight
Dimensions Width 1,412 mm (55-85") (Polished finish: 1,418 mm (55-13/16")) 1,412 mm (55-85") (Polished finish: 1,418 mm (55-13/16"))
Height 1,040 mm (40-15/16") (Polished finish: 1,040 mm (40-15/16")) 1,040 mm (40-15/16") (Polished finish: 1,040 mm (40-15/16"))
Depth 465 mm (18-5/16") (Polished finish: 466 mm (18-6/16")) 465 mm (18-5/16") (Polished finish: 466 mm (18-6/16"))
Weight Weight 67.0 kg (147 lb, 12 oz) (Polished finish: 69.0 kg (152 lb, 2 oz)) 58.0 kg (127 lb, 14 oz) (Polished finish: 61.0 kg (134 lb, 8 oz))
Control Interface
Keyboard Number of Keys 88 88
Type NWX (Natural Wood X) keyboard with synthetic ebony and ivory keytops, escapement GH3X (Graded Hammer 3X) keyboard with synthetic ebony and ivory keytops, escapement
Touch Sensitivity Hard2, Hard1, Medium, Soft1, Soft2, Fixed Hard2, Hard1, Medium, Soft1, Soft2, Fixed
88-key Linear Graded Hammers - -
Counterweight No No
Pedal Number of Pedals 3 3
Half Pedal Yes Yes
Functions Sustain, Sostenuto, Soft, Glide, Style Start/Stop, Volume, etc. Sustain, Sostenuto, Soft, Glide, Style Start/Stop, Volume, etc.
GP Response Damper Pedal - -
Display Type depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Size depending on the Smart Device depending on the Smart Device
LCD Brightness - -
Touch Screen depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Color depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Score Display Function Yes* Yes*
Lyrics Display Function Yes* Yes*
Text Viewer Function Yes* Yes*
Language 26 Languages (English, Japanese, Germany, French, Spanish, etc.) 26 Languages (English, Japanese, Germany, French, Spanish, etc.)
Panel Language English English
Cabinet
Key Cover Key Cover Style Sliding Sliding
Music Rest Yes Yes
Music Clips Yes Yes
Voices
Tone Generation Piano Sound Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial
Binaural Sampling Yes (Yamaha CFX Voice only) Yes (Yamaha CFX Voice only)
Key-off Samples Yes Yes
Smooth Release Yes Yes
VRM Yes Yes
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 256 256
Preset Number of Voices 692 Voices + 29 Drum/SFX Kits 692 Voices + 29 Drum/SFX Kits
Featured Voices 14 VRM Voices, 113 Super Articulation Voices, 27 Natural! Voices, 27 Sweet! Voices, 63 Cool! Voices, 69 Live! Voices, 30 Organ Flutes! Voices 14 VRM Voices, 113 Super Articulation Voices, 27 Natural! Voices, 27 Sweet! Voices, 63 Cool! Voices, 69 Live! Voices, 30 Organ Flutes! Voices
Compatibility (for song playback) XG, GS , GM, GM2 (for song playback) XG, GS , GM, GM2
Effects
Types Reverb 58 Preset 58 Preset
Chorus - -
Master Compressor - -
Master EQ 5 Preset + User 5 Preset + User
Part EQ - -
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes Yes
Stereophonic Optimizer Yes Yes
Insertion Effect - -
Variation Effect - -
Vocal Harmony VH (44 Preset) VH (44 Preset)
Functions Dual/Layers Yes Yes
Split Yes Yes
Accompaniment Styles
Preset Number of Preset Styles 470 470
Featured Styles 396 Pro Styles, 34 Session Styles, 4 Free Play Styles, 36 Pianist Styles 396 Pro Styles, 34 Session Styles, 4 Free Play Styles, 36 Pianist Styles
Fingering Chord Detection Area Full, Chord Detection Area Lower Chord Detection Area Full, Chord Detection Area Lower
Style Control INTRO x 1, ENDING x 1, MAIN x 4, FILL IN x 4 INTRO x 1, ENDING x 1, MAIN x 4, FILL IN x 4
Other Features Music Finder - -
One Touch Setting (OTS) - -
File Format - -
Songs
Preset Number of Preset Songs 403 403
Recording Number of Tracks 16 16
Data Capacity depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Recording Function Yes Yes
Compatible Data Format Playback SMF (Format 0 & 1), XF SMF (Format 0 & 1), XF
Recording SMF (Format 0) SMF (Format 0)
Functions
Lesson/Guide Lesson/Guide Correct Key, Any Key, Your Tempo* Correct Key, Any Key, Your Tempo*
Guide Lamp Stream Lights (4 steps) Stream Lights (4 steps)
Piano Room Yes Yes
USB Audio Recorder Playback Supported format by the Smart Device Supported format by the Smart Device
Recording WAV/AAC WAV/AAC
USB Audio Time Stretch Yes Yes
Pitch Shift Yes Yes
Vocal Cancel Melody Suppressor Melody Suppressor
Miscellaneous Metronome Yes Yes
Tempo Range 5 – 500, Tap Tempo 5 – 500, Tap Tempo
Transpose -12 – 0 – +12 -12 – 0 – +12
Tuning 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz 414.8 – 440.0 – 466.8 Hz
Scale Type 9 9
Audio Recorder/Player Recording Time (max.) depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Audio to Score Yes Yes
Registration Memory Yes Yes
Storage and Connectivity
Storage Internal Memory depending on the Smart Device depending on the Smart Device
External Drives depending on the Smart Device depending on the Smart Device
Connectivity Headphones Standard stereo phone jack (x 2) Standard stereo phone jack (x 2)
Microphone Input Volume, Mic/Line In Input Volume, Mic/Line In
MIDI IN/OUT/THRU IN/OUT/THRU
AUX IN Stereo mini Stereo mini
AUX OUT L/L+R, R L/L+R, R
AUX Pedal Yes Yes
RGB OUT - -
USB TO DEVICE USB TO DEVICE, iPad USB TO DEVICE, iPad
USB TO HOST Yes Yes
Amplifiers and Speakers
Amplifiers (45 W + 45 W) × 2 30 W × 2
Speakers (16 cm + 8 cm) ×2 16 cm ×2
Acoustic Optimizer Yes Yes
Accessories
Accessories Owner’s Manual, Warranty*, Online Member Product Registration, Bench*, Power cord, USB Wireless LAN adaptor*, Owner’s Manual of USB wireless LAN adaptor*, USB cable (USB Type A – USB Type B)*, USB conversion cable (USB Type B – USB Micro B / USB Type B – USB Type C)* *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Owner’s Manual, Warranty*, Online Member Product Registration, Bench*, Power cord, USB Wireless LAN adaptor*, Owner’s Manual of USB wireless LAN adaptor*, USB cable (USB Type A – USB Type B)*, USB conversion cable (USB Type B – USB Micro B / USB Type B – USB Type C)* *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer.

pdf

Yamaha CSP-170

Grootte: 11.80 Mb

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares