Home & meubel piano's: Yamaha CLP-635 WH - Keyboardcentrum

Yamaha CLP-635 WH

De Yamaha CLP635 WH Clavinova uitgevoerd in wit, is een innovatieve digitale piano's die voortdurend verder is ontwikkeld op zoek naar de aanslag en klank van een concertvleugel - het ultieme symbool van piano-uitmuntendheid. Deze authentieke vleugelbeleving is het product van de kennis en ervaring die Yamaha in meer dan 125 jaar vervaardigen van akoestische piano's heeft vergaard.
€ 1699,00

Artikelbeschrijving

Yamaha CLP-635 WH: Innovatie voor moeiteloze prestaties

Door gebruik te maken van deze state-of-de-art technologie om vleugelkwaliteit te realiseren, bieden Yamaha digitale piano's een uitnodigende speelbeleving die perfect is voor pianisten van alle niveaus. Ze emuleren de aanslag en klank van een vleugel om de overgang van een digitale naar een akoestische piano een naadloze en aangename overgang te maken.

 • Piano Sound 
 • Keys 
 • Sound system 
 • Headphones 
 • General Features 

VRM fysieke modellering: creëert de kenmerkende galm gegenereerd door de complete kast van een concertvleugel

In een vleugel resoneert geluid door de hele kast van het instrument, wat resulteert in een rijke nagalm die de luisteraar met geluid omhult. Dit fenomeen wordt perfect gereproduceerd in de Clavinova via verbeterde Virtual Resonance Modeling (VRM). De oorspronkelijke VRM berekent de verschillende stadia van de snaren voor elk van de 88 noten van het klavier, van het ene moment tot het volgende, evenals de timing en diepte waarmee de demperpedalen worden ingetrapt. De verbeterde VRM berekent nu ook aliquot-resonantie in de hogere octaven en de volledige resonantie van de zangbodem, kast en het frame. Deze technologie zorgt voor een levendige, heldere, rijk gevarieerde expressie die het eindeloze aantal factoren tot uitdrukking brengen die inherent zijn aan pianospel.

Van staccato tot legato, buitengewoon expressief geluid dat op de aanslag van de pianist reageert

Met Yamaha's Smooth Release-technologie reproduceert de Clavinova de knisperende klank die te horen is bij staccato spel alsook het uitstervende geluid dat wordt geproduceerd bij het langzaam loslaten van de toetsen.

Smooth tonal transitions, perfectly matched to the player's touch

Het geluid in een akoestische piano sterft langzaam uit. Pianisten kunnen het volume van het geluid veranderen — evenals de dynamiek — om zowel warme als heldere klanken te kunnen spelen door gewoon de aanslag waarmee de toetsen worden bespeeld te variëren.

De Clavinova beschikt over lange, zorgvuldig gesamplede opnamen van op een vleugel gespeelde noten, reproduceert ze rijk gedetailleerd en maakt gebruik van unieke Yamaha-technologieën voor vloeiende klankovergangen in reactie op de aanslag van de pianist. Daarnaast is de Clavinova herhaaldelijk getest en aangepast door talloze pianisten om een speelbeleving te verkrijgen die gelijk is aan die van een vleugel.

Toets-lossamples

Op het moment dat een pianist de toetsen van een vleugel omhoog laat komen, vinden er subtiele veranderingen in de klankkleur van het instrument plaats, wanneer de demper op de snaren zakt om het geluid van de snaren te dempen. Toets-lossamples bevatten daadwerkelijke opnamen van deze veranderingen, waardoor ze een getrouwe weergave produceren van de meest subtiele veranderingen in het geluid van de piano, wat zorgt voor een realistischere beleving.

Het Graded Hammer 3X-klavier (GH3X)

De aanslag van het Clavinova-klavier wordt geroemd door pianisten vanwege een speelbeleving die u laat vergeten dat u op een digitale piano speelt en biedt een authentieke aanspreekbaarheid bij de kracht van uw aanslag en het natuurlijke terugvallen van de toets. Door gebruik te maken van hetzelfde hamersysteem en veerloze mechaniek als bij een vleugel, reproduceert het toetsmechaniek van de GH3X-klavieren nauwgezet de aanslag van een akoestische piano, met een zwaardere aanslag in het lage gedeelte tot een lichtere aanslag in de hogere octaven.

Het repetitiemechaniek van Clavinova-klavieren

Het repetitiemechaniek in een vleugel beweegt de hamers snel na de aanslag weg van de snaren, om interferentie met de snaartrillingen te voorkomen. Dit mechaniek geeft een lichte klikbeleving wanneer de toetsen zacht worden gespeeld. Aangezien Real Grand Expression pianisten een magnifiek geluid, aanslag en pedaalwerking biedt, hebben we besloten een repetitiemechaniek te creëren dat een buitengewone bespeelbaarheid, repetitie en aanspreekbaarheid realiseert, zonder in te boeten op de speelbeleving. De Clavinova-klavieren beschikken over een repetitiemechaniek dat deze sensatie teweegbrengt bij het laatste gedeelte van de toetsaanslag. Ze zijn op een zodanige wijze ontworpen dat de klik alleen waarneembaar is bij de lichtste toetsaanslagen, vergelijkbaar met het toetsenbord van een vleugel. Deze klavieren zijn aangepast om extra wrijving te bieden die de toetsrepetitie en aanspreekbaarheid in balans brengen zonder in te boeten op de speelbeleving.

Toetsbeleg van synthetisch ivoor en ebbenhout — een genoegen om te bespelen, zelfs na uren spelen

Onze vingers zijn gevoeliger dan we denken en voor pianisten is de structuur van de pianotoetsen uitermate belangrijk. Het GH3X-klavier beschikt over witte toetsen gemaakt van de hoogste kwaliteit synthetisch ivoor, dat in eigen beheer door Yamaha is ontwikkeld. De zwarte toetsen zijn afgewerkt met synthetisch ebbenhout. Toetsbeslag van synthetisch ivoor zorgt ervoor dat het oppervlak van de toetsen aanvoelt als dat van de echte ivoren klavieren die ooit bij oudere akoestische piano's werden gebruikt. Het beschikt over uiterst absorberend materiaal wat voorkomt dat de vingers glijden, zelfs na uren oefenen, terwijl de ideale textuur en de manier waarop het aanvoelt behouden blijft. Als resultaat van meer dan een eeuw ervaring met het vervaardigen van akoestische piano's, heeft deze exclusieve Yamaha-technologie een oppervlak weten te realiseren die natuurlijk en aangenaam aanvoelt. Naast hoe het aanvoelt, is de uitstraling en de fijne structuur van deze toetsen ongeëvenaard door enige andere digitale piano en zal pianisten zeker inspireren vanaf het moment dat ze ermee in aanraking komen.

Toetsstabilisatoren — unieke Yamaha-mechanismen voor verbeterde toetsstabiliteit en -duurzaamheid

Klavieren spelen de essentiële rol van het transformeren van emotie van uw vingers naar het geluid en daarom moeten ze vloeiend bespeeld kunnen worden om gedurende langdurige optredens een voortreffelijke aanslag te houden. Daarom heeft Yamaha alle 88 toetsen uitgerust met toetsstabilisatoren, waardoor ze natuurlijk aanvoelen voor de pianist en de stabiliteit en duurzaamheid van het klavier verbeteren.

Reproduceert de resonantie en reflecties van een akoestische piano

Net als bij een akoestische piano is de Clavinova zorgvuldig gekalibreerd, met luidsprekerpositionering en al het materiaal van de behuizing afgestemd om te zorgen dat het hele instrument optimaal resoneert. Om een geluidsbeeld te realiseren dat dat van een vleugel zeer benadert, beschikken deze instrumenten over klankgaten op verschillende locaties in de kast, via welke het geluid van de luidsprekers richting het gehoor van de luisteraar kan worden geprojecteerd, zonder dat het in het instrument gevangen zit. De duurdere modellen van de CLP-600-serie zijn uitgerust met speciale DSP's, versterkers en luidsprekers. Dit verbetert de geluidsweergave enorm en zorgt dat het volume en de kwaliteit dat door de pianist wordt gehoord vlekkeloos is, waarbij de uitvoer van elk van de luidsprekers de oren van de pianist in perfecte synchronie bereiken.

Acoustic Optimizer

De luidsprekers die aan de behuizing zijn bevestigd leggen een bijzonder fenomeen aan de dag: als er niets wordt gedaan neemt het volume van het geluid toe ten gevolg van de resonantiefrequentie van de behuizing. Omgekeerd, onderdrukken pijpen met dezelfde resonantiefrequentie binnen de behuizing deze resonantie. Akoestische optimalisering maakt gebruik van dit fenomeen. Deze verbetering van het geluid is iets dat alleen mogelijk is dankzij de diepgaande kennis van Yamaha van de interne akoestische eigenschappen van muziekinstrumenten.

Een volledig meeslepende concertvleugelbeleving — zelfs met een hoofdtelefoon

Yamaha's geavanceerde bi-aurale samplingtechnologie is nu voor het eerst beschikbaar op de Clavinova. De technologie maakt gebruik van samples van de CFX, Yamaha's vermaarde concertvleugel, opgenomen met speciale microfoons, die positioneringsinformatie en andere nuances bevatten die door het menselijk gehoor onderscheiden worden. Het resulterende geluid is zo natuurgetrouw, zo meeslepend, dat u zelfs al snel vergeet dat u een hoofdtelefoon op hebt.

Zodra u de Yamaha CFX Grand Voice kiest en een hooftelefoon opzet, wordt het bi-auraal gesamplede geluid automatisch klaargezet en ingesteld en zijn er geen verdere instellingen nodig. Nu kunt u, met of zonder hoofdtelefoon, thuis optimaal genieten van de concertvleugelbeleving.

Stereophonic Optimizer: een nieuw soort hoofdtelefoonbeleving

Bij het gebruik van een hoofdtelefoon zorgt de Stereophonic Optimizer dat de pianist van het breed gespreide geluid kan genieten zoals het klinkt als u achter een akoestische piano zit. Met de Stereophonic Optimizer lijken de gesamplede voices van akoestische piano's* uit de kast van het instrument te komen. Dit zorgt voor een comfortabele, natuurlijke beleving, die de nadelen van het spelen via een hoofdtelefoon elimineert. 

USB-audiorecorder

Neem uw spel op een USB-geheugenstick op en maak audiobestanden* die u op een computer kunt opslaan en weergeven, kunt delen met vrienden of die u kunt gebruiken om een cd te branden.

* De gegevens worden opgeslagen met het WAV-format

USB-connectiviteit

Sluit de Clavinova aan op een computer of USB-geheugenstick om uw bibliotheek te beheren.

Size/Weight
Dimensions Width 1,461 mm (57-1/2") (Polished finish: 1,466 mm (57-11/16")) 1,350 mm (53-1/8") (Polished finish: 1,353 mm (53-1/4"))
Height 967 mm (38-1/16") (Polished finish: 970 mm (38-3/16")) 831 mm (32-11/26") (Polished finish: 832 mm (32-3/4"))
Depth 465 mm (18-5/16") (Polished finish: 465 mm (18-5/16")) 414 mm (16-5/16") (Polished finish: 415 mm (16-5/16"))
Weight Weight 69.0 kg (152 lb, 2 oz) (Polished finish: 71.0 kg (156 lb, 8 oz)] 43.0 kg (94 lb, 13 oz) (Polished finish: 45.0 kg (99 lb, 3 oz)]
Control Interface
Keyboard Number of Keys 88 88
Type GrandTouch Keyboard: wooden keys (white only), synthetic ebony and ivory key tops, escapement GH3X (Graded Hammer 3X) keyboard: synthetic ebony and ivory keytops, escapement
Touch Sensitivity Hard2/Hard1/Medium/Soft1/Soft2/Fixed Hard/Medium/Soft/Fixed
88-key Linear Graded Hammers Yes -
Counterweight - -
Pedal Number of Pedals 3 3
Half Pedal Yes Yes
Functions Sustain (Switch), Sustain Contin uously, Sostenuto, Soft, Expression, Pitch Bend Up, Pitch Bend Down, Rotary Speed, Vibe Rotor, Song Play/Pause Damper, Sostenuto, Soft
GP Response Damper Pedal Yes -
Display Type Full Dots LCD -
Size 128 x 64 dots -
Language English, Japanese -
Panel Language English English
Cabinet
Key Cover Key Cover Style Sliding Sliding
Music Rest Yes Yes
Music Braces Yes Yes
Voices
Tone Generation Piano Sound Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling Yamaha CFX, Bösendorfer Imperial, CFX Binaural Sampling
Binaural Sampling Yes (CFX Grand Voice only) Yes
Key-off Samples Yes Yes
Smooth Release Yes -
VRM Yes -
String Resonance - Yes
Damper Resonance - Yes
Polyphony Number of Polyphony (Max.) 256 256
Preset Number of Voices 36 10
Compatibility - -
Effects
Types Reverb 6 4
Chorus 3 -
Brilliance 7 -
Master Effect 11 -
Intelligent Acoustic Control (IAC) Yes Yes
Stereophonic Optimizer Yes Yes
Functions Dual/Layers Yes Yes
Split Yes -
Duo Yes Yes
Songs
Preset Number of Preset Songs 19 Voice Demo Songs + 50 Classics + 303 Lesson Songs 50 Piano Preset Songs, 10 Voice Demo Songs
Recording Number of Songs 250 1
Number of Tracks 16 2
Data Capacity Approx. 500KB/Song 100 KB/Song (Approx. 11,000 notes)
Compatible Data Format Playback SMF (Format 0, Format 1) SMF (Format 0, Format 1)
Recording SMF (Format 0) SMF (Format 0)
Functions
Piano Room Yes -
USB Audio Recorder Playback .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo) -
Recording .wav (44.1 kHz sample rate, 16-bit resolution, stereo) -
Overall Controls Metronome Yes Yes
Tempo Range 5 ‒ 500 5 ‒ 280
Transpose -12 ‒ 0 ‒ +12 -6 ‒ 0 ‒ +6
Tuning 414.8 ‒ 440.0 - 466.8 Hz (approx. 0.2 Hz increments) 414.8 ‒ 440.0 - 466.8 Hz
Scale Type 7 types -
Other Control Tuning, Scale Type, etc. -
Rhythm 20 -
Bluetooth Yes (Audio) -
Storage and Connectivity
Storage Internal Memory Total maximum size approx. 1.5 MB Total maximum size approx. 900 KB (User song: One song approx. 100 KB, Loading song data from a computer: Up to 10 Songs)
External Drives USB flash drive -
Connectivity Headphones Standard stereo phone jack (x 2) Standard stereo phone jack (x 2)
MIDI [IN] [OUT] [THRU] -
AUX IN Stereo Mini -
AUX OUT [L/L+R] [R] -
AUX Pedal - -
USB TO DEVICE Yes -
USB TO HOST Yes Yes
DC IN - -
Amplifiers and Speakers
Amplifiers (35 W + 50 W + 20 W) x 2 20 W x 2
Speakers (16 cm + 8 cm + 5 cm) x 2 10 cm x 2
Acoustic Optimizer Yes Yes
Power Supply
Power Consumption Power consumption is described on or near the name plate, which is at the bottom of the unit. 12 W (When using AC adaptor PA-300C)
Auto Power Off Yes Yes
Power Supply Adaptors - PA-300C or an equivalent recommended by Yamaha
Accessories
Accessories Owner’s Manual, Warranty*, “50 Classical Music Masterpieces” Music Book, Online Member Product Registration, Bench*, Power cord *May not be included depending on your area. Check with your Yamaha dealer. Owner’s Manual, “50 Classical Music Masterpieces” (music book), Quick Operation Guide, Bench (included or optional depending on locale), Online Member Product Registration, AC adaptor PA-300C or an equivalent, Power cord (included or optional depending on locale)

 

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

 1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
 2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
 3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
 4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
 5. Snelle levering
 6. Gratis bezorging, montage en installatie
 7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares