fbpx
Roland-KF-10-KO8 Home & meubel piano's: Roland KF-10 KOX

Roland KF-10 KOX

Deze design digitale piano KF-10 combineert een met de hand vervaardigde massieve houten behuizing met Roland SuperNATURAL modelling-technologie. Eikenhouten uitvoering.
€ 4795,00

Artikelbeschrijving

Digitale technologie smelt samen met ambachtelijke tradities bij de KIYOLA KF10.

Deze verfijnde digitale piano, die het resultaat is van een samenwerking tussen Roland en de Japanse meubeldesigner Karimoku, voorziet de perfecte harmonie tussen vorm en functie. Het is een krachtig instrument dat een gerafineerde touch aan je woning toevoegt. De modelnaam laat zich vertalen als 'elegantie en schoonheid'; en de KIYOLA KF-10 is ook écht visueel uniek binnen de moderne pianomarkt. Het instrument beschikt over een natuurlijke, handvervaardigde houten behuizing die een meerwaarde geeft aan je woonruimte en levensstijl. Roland voorziet daarenboven de innovatieve digitale pianotechnologie die je als speler verwacht; inclusief topeigenschappen zoals SuperNATURAL Piano sound modelling, dynamische sensing-technologie via het nieuwe PHA-50 klavier, draadloze Bluetooth-verbindingsmogelijkheden met je favoriete muziek-apps én een dynamische reeks luidsprekers die je huis tot de nok met hoogwaardige klank vullen. De piano is beschikbaar in een Walnut- of Pure Oak-afwerking, en beschikt over een geïntegreerde voetpedaal. De ergonomisch ontworpen pianobank wordt meegeleverd. De KIYOLA KF-10 is een oogstrelend mooie digitale piano die vervaardigd is om te bewonderen én om eindeloos van te genieten.

Val op met de handvervaardigde massieve houten behuizing van Karimoku

De KIYOLA KF-10 werd in-house ontworpen door Karimoku: sinds 1940 de grootste houten meubelfabrikant van Japan. Er werden voornamelijk duurzame materialen gebruikt, die niet belastend zijn voor het milieu, zoals houtsoorten met een laag formaldehydegehalte. Daardoor valt de KIYOLA KF-10 met geen enkele andere piano op de markt te vergelijken. Hij werd met de hand vervaardigd in Japan, met natuurlijk hout. Het resultaat is een slanke, stijlvolle ergonomisch afgewerkte behuizing die naadloos aansluit bij je interieur, zoals ook een ambachtelijk gemaakt meubel dat doet. Perfect voor pianisten die een statement willen maken. De individuele kleurschakeringen en houtpatronen zijn bij elke KIYOLA-piano lichtjes anders, en daardoor uniek. Het hout veroudert ook op een natuurlijke manier, ongeacht of je nu voor de afwerking in Walnut (KF-10-KW) of Pure Oak (KF-10-KO) kiest.

Puur, natuurlijk hout voorziet kwaliteit die je kunt zien én voelen

Alleen bewonderen is niet genoeg: je wilt de KIYOLA KF-10 ook écht aanraken. De naadloze contouren van de zijpanelen van de behuizing werden geïnspireerd op die van de hoogwaardige sofa's van Karimoku. De slanke poten doen het instrument naadloos opgaan in je woonruimte. En door de bedieningsknoppen tot een strikt minimum te beperken, behoudt de KIYOLA KF-10 zijn organische look: de volumeknop en controleschakelaars zitten aan de zijkant, zodat ze tijdens het spelen niet onnodig voor afleiding zorgen. Het deksel van de behuizing doubleert als partituurhouder. Dat zorgt voor een esthetisch verantwoord muziekinstrument, dat zowel simpel als compact is. Hoe langer je de piano in je bezit hebt, hoe mooier het natuurlijke hout wordt door het verouderingsproces; net zoals je dat zou verwachten bij hoogwaardige vintage-instrumenten en -meubilair.
Pure Oak

Met de hand gemaakt, door traditionele Japanse houtmeesters

Karimoku staat bekend om zijn compromisloze aandacht voor detail en perfectionisme. Elke KIYOLA KF-10-behuizing wordt door ervaren vakmensen vervaardigd in een Japanse fabriek, die zich in hetzelfde landsdeel bevindt als de hoofdkwartieren en fabrieken van Roland. De behuizingen worden daarna naar Roland overgebracht, voor de assemblage van de interne elektronica, de luidsprekers en het klavier. In elk stadium van het productieproces worden milieuvriendelijke materialen gebruikt. De fabricagesamenwerking tussen Karimoku en Roland garandeert dat de KIYOLA-reeks ethisch en ecologisch verantwoord én van hoogwaardige kwaliteit is.

Ergonomische pianobank ondersteunt je houding en beschermt je ruggengraat

Gedurende een lange periode verkeerd zitten op een slecht ontworpen pianobank is niet alleen oncomfortabel, het kan ook spieren en gewrichten overbelasten, voor pijn in de onderrug zorgen en op lange termijn zelfs je wervelkolom beschadigen. Om al die problemen te voorkomen, maakt de KIYOLA KF-10 gebruik van de gigantische ervaring van Karimoku inzake meubelontwerp, alsook van de daaraan gekoppelde wetenschappelijke research. Daarom wordt de ergonomisch ontworpen pianobank meegeleverd. De bank werd uitgebreid onderzocht en getest door Japanse ambachtslieden, en beschikt over een opvallende gebogen vorm, die aanzet tot het aannemen van de juiste zithouding. Het bredere zitgedeelte zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling tijdens het musiceren. En het zitkussen is gemaakt van zacht, uiterst dicht schuim: perfect voor lange(re) speelsessies. De zitbank garandeert dat je altijd comfortabel piano zult spelen, zonder onnodige ongemakken of angst voor gezondheidsproblemen.

Reageert op je speelstijl met Roland SuperNATURAL Piano-modelling en het PHA-50-klavier

De ambachtelijke look van de KIYOLA KF-10 gaat niet ten koste van de bespeelbaarheid. Open het deksel van de Karimoku-behuizing en je treft een digitale piano aan die aangedreven wordt door dezelfde befaamde SuperNATURAL Piano modelling-technologie die ook terug te vinden is bij de topmodellen van Roland: de LX/HP digitale piano's. In tegenstelling tot de meeste digitale piano's - die slechts een gesamplede noot triggeren wanneer je een toets aanslaat - reproduceert SuperNATURAL de volledige klank en respons van een akoestische piano, door alle complexe interacties te simuleren die plaatsvinden tijdens het ontstaan van het pianogeluid. Het resultaat is een rijke, levendige, karaktervolle toon, die reageert op je speelstijl en touch. Verder versterkt door vier luidsprekers die een omhullende, natuurlijke klank projecteren. De KIYOLA KF-10 maakt tevens gebruik van het nieuwste Roland PHA-50-klavier. Elke toets combineert houten zijkanten met binnenin duurzame gegoten materialen, die een traditionele uitstraling koppelen aan een vertrouwd gevoel. De toetsen hebben door de materiaalkeuze geen prijzige onderhouds- of herstellingswerken nodig. Om expressieve pianisten nog verder te ondersteunen, bevat de KIYOLA KF-10 ook een pedaaleenheid die half-pedaaltechnieken ondersteunt.

Draadloze Bluetooth-verbinding met handige apps

Als je je ooit ongeïnspireerd gevoeld hebt tijdens het pianospelen, dan zul je de KIYOLA KF-10 meteen in je armen willen sluiten. Ondanks zijn minimalistische look is het instrument in staat om draadloos verbinding te maken met een smartphone of tablet, voor toegang tot de beste muziek-apps. Door de speciale apps via je Android- of iOS-apparaat te controleren, ben je in staat om je piano te personaliseren; door onder meer interne sounds te selecteren, ingebouwde songs af te spelen of de geïntegreerde metronoom in te stellen. Als je klaar bent om nog dieper te graven, dan maakt de Piano Designer-app van Roland het mogelijk om de pianoklank tot in de kleinste details aan te passen. En apps als piaScore en Sheet Music Direct (met het voetpedaal kun je zelfs partituurpagina's omslaan) maken oefenen makkelijk én bijzonder leuk. En zelfs al ben je niet aan het spelen: de draadloze speakers van de KIYOLA KF-10 leveren hoogwaardige audio-prestaties voor je iOS- of Android-toestel, en doen dus ook dienst als hifi-installatie. Nog een extra reden waarom dit dé ideale piano voor moderne woonruimtes is!

Ontworpen door Karimoku: de toonaangevende Japanse specialist in houten meubelen

Karimoku werd in 1940 opgericht en is inmiddels de grootste meubelmaker in Japan. Vanuit het hoofdkwartier in Aichi creëert het bedrijf eersteklas houten meubilair, dat gebaseerd is op traditionele Japanse houttechnieken, aangevuld met innovatieve ontwerpen van zowel het eigen designteam als via samenwerkingen met designers van over de hele wereld. Door het volledige productie- en distributieproces te controleren - gaande van de aankoop van grondstoffen naar de fabricage, tot zelfs de verkoop en reparaties - is de hoge kwaliteit over de volledige lijn verzekerd. Karimoku volgt de 'Quality First'-filosofie, en heeft gevoel voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het bedrijf streeft ernaar om milieuvriendelijke, duurzame producten te ontwerpen die je levensstijl aanvullen én verrijken.

Winnaar van de 2015 Good Design Award

De Good Design Award - en de bijhorende prestigieuze G Mark-badge - worden al meer dan een halve eeuw lang uitgereikt door het Japan Institute for Design Promotion. De prijs erkent innovatieve ontwerpen en wordt uitsluitend aan producten gegeven die uitblinken op vlak van zowel esthetiek als functionaliteit. De KIYOLA KF-10 vormt een elegant huwelijk tussen de nieuwste technologie van Roland en het vakmanschap van Karimoku inzake het ambachtelijk vervaardigen van oogstrelende producten in natuurhout. De KIYOLA KF-10 scoort op alle vlakken, en werd in september 2015 - vlak voor de officiële lancering in Japan - de trotse eigenaar van deze prestigieuze award.

Klankgenerator
Pianoklank
Pianoklank: SuperNATURAL Piano Modeling
Max. Polyfonie
Piano: Onbegrensd (solo spelen met ‘Grand Piano’-klanken)
Andere: 384
Klanken
Spelen: 6 klanken (Grand Piano: 3 klanken, Upright Piano: 1 klank, E.Piano: 1 klank)
Data afspelen: 265 klanken (inclusief 8 drum sets, 1 SFX set), Conform met GM2
Klavier
PHA-50-klavier
Hybride structuur met hout en plastic, met drukpunt en Ebony/Ivory Feel (88 toetsen)
Pedalen
Progressive Damper Action Pedal
(Demperpedaal: traploze detectie, Soft-pedaal: traploze detectie/toewijsbare functie, Sostenuto-pedaal: toewijsbare functie)
Luidsprekersysteem
Luidsprekers
12 cm (4-3/4 inches) x 2
5 cm (2 inches) x 2
Uitgangsvermogen
30 W x 2
Volumeniveau (SPL)
109 dB (Deze waarde werd gemeten volgens de methode die gebaseerd is op de technische normen van Roland.)
Stemming, Voicing
Aanslaggevoeligheid
Key Touch: 5 types, vaste aanslag
Master Tuning
415.3–466.2 Hz (regelbaar in stappen van 0,1 Hz)
Temperatuur
10 types (Equal, Just Major, Just Minor, Pythagorean, Kirnberger I, Kirnberger II, Kirnberger III, Meantone, Werckmeister, Arabic), selectable temperament key (*1)
Effects
Ambience, Brilliance
Piano Designer (*1)
Lid
Key Off Noise
Hammer Noise
Duplex Scale
Full Scale String Resonance
Damper Resonance
Key Off Resonance
Cabinet Resonance
Soundboard Type
Damper Noise
Single Note Tuning
Single Note Volume
Single Note Character
Interne Songs
Totaal
30 songs
Weergave van data
Afspeelbare Software
Standard MIDI Files (Format 0, 1)
Audiobestanden (WAV, 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, vanaf USB-stick)
Bluetooth
Audio
Bluetooth Ver 3.0 (Ondersteunt SCMS-T inhoudbeveiliging)
MIDI, partituurpagina's omslaan
Bluetooth Ver 4.0
Handige Functies
Handige Functies
Metronoom (regelbare Tempo/Maatsoort/1ste tel)
Transpose (in halve tonen)
Automatische keuze van luidsprekervolume en hoofdtelefoonvolume
Auto Off
Andere
Connectors
DC In-aansluiting
USB Computer-poort: USB type B
USB Memory-poort: USB type A
Phones-aansluiting x 2: Stereo mini-jack, Stereo 1/4-inch jack
Stroomvoorziening
AC-adapter
Stroomverbruik
11 W
Accessoires
Handleiding
Gebruikersgids
Montage-instructies voor stand
Leaflet “USING THE UNIT SAFELY”
AC-adapter
Stroomkabel
Hoofdtelefoonhaak
Speciale pedaal
Bankje met vaste hoogte
Optie (sold separately)
USB-stick (*2)
Afmetingen (Piano met deksel gesloten)
Breedte
1,396 mm
55 inches
Diepte
337 mm
13-5/16 inches
Hoogte
782 mm
30-13/16 inches
Afmetingen (Piano met deksel open)
Breedte
1,396 mm
55 inches
Diepte
337 mm
13-5/16 inches
Hoogte
910 mm
35-7/8 inches
Afmetingen (Pedaal)
Breedte
292 mm
11-1/2 inches
Diepte
216 mm
8-9/16 inches
Hoogte
95 mm
3-3/4 inches
Afmetingen (Bank)
Breedte
440 mm
17-3/8 inches
Diepte
300 mm
11-13/16 inches
Hoogte
520 mm
20-1/2 inches
Gewicht (inclusief pianostand)
Piano
KF-10-KW: 33.0 kg/72 lbs 13 oz
KF-10-KO: 33.2 kg/73 lbs 4 oz
Pedaal
KF-10-KW, KF-10-KO: 2.1 kg/4 lbs 11 oz
Bank
KF-10-KW: 4.4 kg/9 lbs 12 oz
KF-10-KO: 4.5 kg/9 lbs 15 oz
*1 Waarde is regelbaar tijdens gebruik van Piano Designer Apps.
*2 Gebruik USB-sticks verkocht door Roland. We kunnen geen correcte werking garanderen als er andere producten worden gebruikt.

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares