fbpx

Roland HP603A-CB

De digitale piano HP603A-CB wordt aangedreven door de nieuwste versie van de befaamde SuperNATURAL Piano Modeling technologie van Roland, De HP603A schikt over ingebouwde draadloze Bluetooth® MIDI-ondersteuning om samen te werken met apps op je smartphone of tablet, zoals Piano Partner 2 en Piano Designer van Roland. De HP603A beschikt ook over Bluetooth audio-ondersteuning, zodat je draadloos muziek kunt streamen van je mobiele apparaat naar het geïntegreerde geluidssysteem van de piano. Leverbaar in mat zwart, rosewood CR en mat wit WH

Artikelbeschrijving

SuperNATURAL Piano Modeling voor een rijke, levendige pianoklank

Druk op de meeste digitale piano's een toets in, en je hoort een opname van een pianonoot. Een SuperNATURAL Piano werkt anders, door gebruik te maken van de laatste nieuwe modelingtechnologie om de klank te simuleren, in plaats van hem af te spelen. Ons unieke modeling proces overspant het volledige klankcreatieproces van een typische piano, inclusief de notencombinatie die gespeeld wordt, de resonantie van de noten en de manier waarop de vele elementen van een piano met elkaar interageren. Het resultaat is een rijke, complexe, levendige sound - compleet met boventonen - die verandert naargelang de manier waarop je speelt; iets wat onmogelijk is wanneer een piano geluidssamples gebruikt. Dat maakt het verschil tussen naar een opname luisteren of zélf aanwezig zijn bij een concert.

De klank van een vleugelpiano via je hoofdtelefoon

Het geweldige aan digitale piano's is dat je er een hoofdtelefoon in kunt pluggen om in stilte te oefenen. Maar sommige digitale piano’s schakelen simpelweg het geluid van de luidsprekers naar de hoofdtelefoon door. Dat is een gemiste kans, want een goede hoofdtelefoon voorziet een opmerkelijke helderheid en rijke details tijdens het oefenen. De piano's van Roland gebruiken Headphones 3D Ambience om de klank te optimaliseren, zodat het net lijkt alsof het geluid vanuit de piano - en niet via de hoofdtelefoon ontstaat. Daardoor krijg je een zeer natuurlijke en immersieve speelervaring. En kun je ook voor langere periodes oefenen zonder moe te worden, op eender welk tijdstip: overdag of 's nachts.

De look en feel van een houten klavier, zonder de nadelen

De houten pianoklavieren die je vaak bij akoestische piano's ziet, zijn erg aantrekkelijk om naar te kijken, en voelen ook stevig en authentiek aan onder je vingers. Maar een volledig houten klavier is niet de beste aanpak voor een digitale piano, aangezien houten toetsen regelmatig onderhoud vereisen om ze in optimale conditie te houden. De HP603/HP603A beschikt over een nieuw type klavier, dat hout en kunststoffen optimaal met elkaar combineert: mooie houten zijkanten die elke toets een vertrouwde, vaste massa bezorgen die precies juist aanvoelt wanneer je erop speelt. Het duurzame binnenframe zorgt er dan weer voor dat je nog jarenlang plezier zult beleven aan je Roland-piano, zonder je zorgen te moeten maken over de betrouwbaarheid. Je kunt ook ‘s nachts spelen, want onze pianotoetsen zijn zo gebouwd dat ze minder ‘tikgeluiden’ maken wanneer je ze bespeelt.

Speelt als een akoestische vleugelpiano

Bij de pianotoetsen draait het niet alleen om de looks, maar ook om hoe ze bewegen. Elke toets van de HP603/HP603A is voorzien van een stabilisatiepin, om de verticale beweging vlot en precies te doen verlopen. Daardoor worden zijdelingse toetsbewegingen vermeden en ontstaat er geen ongewenst lawaai, zoals op sommige piano's - onder meer bij het spelen van glissandopartijen. Aangezien de HP603/HP603A over onze nieuwste pianoklankgenerator beschikt, hebben we ook het sensorsysteem van de toetsen aangepast, zodat het geluid en het klavier in volledige harmonie werken voor de ultieme pianobeleving. En tot slot reproduceren de toetsen ook de look en feel van écht ebbenhout en ivoor. Dankzij hun textuur met vochtabsorberende eigenschappen glijden je vingers er tijdens het spelen nooit af.

Verbind je smartphone of tablet via Bluetooth en gebruik apps om je te helpen bij het leren

Vandaag spelen en leren mensen vaak piano met behulp van smartphones en tablets. Met de bluetooth-functie maakt de HP603/HP603A draadloos verbinding met je smartphone of tablet, zodat je gebruik kunt maken van populaire iOS/Android-muziekapps . De unieke Piano Partner 2-app van Roland toont de digitale partituren van de interne songs van de piano, en je kunt zelfs de pagina's omslaan met de pedalen. De app voorziet ook een reeks leuke begeleidingsritmes om je timing mee aan te scherpen, plus tal van nuttige praktische tools en nog veel meer. En met de Piano Designer-app verkrijg je toegang tot de krachtige Piano Designer-functies via het handige aanraakscherm van je mobiele toestel.

Zowel de HP603 als de HP603A ondersteunen Bluetooth MIDI, maar de HP603A ondersteunt ook Bluetooth audio. Daarmee kun je draadloos audio van je smartphone of tablet streamen naar het geïntegreerde geluidssysteem van de HP603A. Je kunt samenspelen met songs uit je muziekbibliotheek of content op online sites, en een hechtere ervaring beleven met alle piano-onderwijscontent die op het web beschikbaar is . En wanneer je even wilt relaxen, dan zorgt het hoogwaardige speakersysteem van de HP603A voor een rijke stereoklank wanneer je naar muziek wilt luisteren.
*De beschikbaarheid van de Bluetooth-functie hangt af van het land waar je dit product aankoopt.

Elegant design, klassieke lijnen, tijdloze sound

Ook al zit hij nokvol geavanceerde technologie, de HP603/HP603A is geruststellend traditioneel op vlak van stijl. De piano combineert de klassieke lijnen met een ruimtebewust design en is beschikbaar in drie prachtige afwerkingen: contemporary rosewood en makkelijk schoon te houden contemporary black of white. Eenmaal je piano thuis staat, hoef je ze niet eens aan te zetten om te beginnen musiceren: gewoon het klavierdeksel openen en spelen.

Klankgenerator
Pianoklank
SuperNATURAL Piano Modeling
Max. Polyfonie
Piano: Onbeperkt (enkel voor klanken uit Piano-categorie)
Andere: 384
Klanken
319 klanken in totaal
Klavier
Klavier
PHA-50-klavier: Hybride structuur met hout en plastic, met drukpunt en Ebony/Ivory Feel (88 toetsen)
Pedalen
Pedalen
Progressive Damper Action-pedaal (Demperpedaal: traploze detectie, Softpedaal: traploze detectie/toewijsbare functie, Sostenutopedaal: toewijsbare functie)
Luidsprekersysteem
Luidsprekers
12 cm (4-3/4 inches) x 2
Nominaal uitgangsvermogen
30 W x 2
Volumeniveau (SPL)
106 dB (Deze waarde werd gemeten volgens de methode gebaseerd op Rolands technische standaard.)
Hoofdtelefoon
Hoofdtelefoon
Effect: Headphones 3D Ambience
Stemming, Voicing
Aanslaggevoeligheid
Key Touch: 100 types, vaste touch
Master Tuning
415.3 tot 466.2 Hz (regelbaar in stappen van 0.1 Hz)
Temperament
10 types (Equal, Just Major, Just Minor, Pythagorean, Kirnberger I, Kirnberger II, Kirnberger III, Meantone, Werckmeister, Arabic), selecteerbare temperament key
Effecten
Ambience, Brilliance
Piano Designer
Lid
Key Off Noise
Hammer Noise
Duplex Scale
Full Scale String Resonance
Damper Resonance
Key Off Resonance
Cabinet Resonance
Soundboard Type
Damper Noise
Single Note Tuning
Single Note Volume
Single Note Character
Interne Songs
Interne Songs
US: 363 songs in totaal
Andere: 353 songs in totaal
Weergave van data
Afspeelbare software
Standard MIDI Files (Format 0, 1)
Audiobestanden (WAV, 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, USB-stick vereist)
Recorder
Opneembare Software
Standard MIDI Files (Format 0, 3 parts, Geheugen +/- 30,000 noten)
Audiobestanden (WAV, 44.1 kHz, 16-bit lineair formaat, USB-stick vereist)
Bluetooth
Bluetooth
Audio: Bluetooth Ver 3.0 (Supports SCMS-T content protection)
MIDI, digital sheet music turning: Bluetooth Ver 4.0 (Bluetooth LE)
*HP603 supports Bluetooth MIDI and digital sheet music turning only
Compatible Android / iOS Apps (Roland)
Compatible Android / iOS Apps (Roland)
Piano Partner 2
Piano Designer
Handige Functies
Handige Functies
Partituurhouder met regelbare hellingshoek (3 niveaus)
Klassieke Positie
Metronoom (Tempo/Beat/Pattern/Volume/Tone regelbaar)
Registratie
TwinPiano (met Individual Mode)
Transpose (in halve tonen)
Automatische instelling van volume voor luidsprekers en hoofdtelefoon
Volumebegrensingsfunctie
Panel Lock
Auto Off
Andere
Display
Grafische LCD 132 x 32 pixels
Connector
DC In-aansluiting
Input: Stereo mini-jack
Output (L/Mono, R): 1/4-inch jack
USB Computer-poort: USB type B
USB Memory-poort: USB type A
Phones jack x 2: Stereo mini-jack, Stereo 1/4-inch jack
Stroomvoorziening
AC-adapter
Opgenomen vermogen
9 W
Accessoires
Handleiding
Roland Classical Piano Masterpieces
Roland Piano Arrange Collections "Let's Enjoy Piano"
AC-adapter
Stroomkabel
Hoofdtelefoonhaak
Opties (apart verkocht)
USB-stick (*1)
*1 Gebruik de USB-sticks die door Roland worden verkocht. We kunnen geen correcte werking garanderen als er andere producten worden gebruikt.
Afmetingen en gewicht (inclusief pianostand, met muziekstandaard)
Breedte
1379 mm
54-5/16 inches
Diepte
430 mm
16-15/16 inches
Hoogte
1064 mm
41-15/16 inches
Gewicht
50.7 kg
110 lbs 1 oz
Afmetingen en gewicht (inclusief pianostand, muziekstandaard dichtgeplooid)
Breedte
1379 mm
54-5/16 inches
Diepte
456 mm
18 inches
Hoogte
902 mm
35-9/16 inches
Gewicht
50.7 kg
110 lbs 1 oz
bluetooth
Het Bluetooth®-woordmerk en -logo's zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG, Inc. en ieder gebruik van deze merken door Roland is onder licentie.
De specificaties en het uiterlijk kunnen zonder kennisgeving worden gewijzigd.

0
Shares