fbpx
lp350wh Home & meubel piano's: Korg LP380 WH - Keyboardcentrum

Korg LP380 WH

Korgs digitale piano's blinken uit door hun rijke, expressieve geluid. In witte uitvoering Korg LP380.
€ 1027,29

Artikelbeschrijving

 

Korg LP380: Muziek en elegantie versmelten

KORG's LP-380 combineert een briljant pianogeluid in een bescheiden, strak, ruimtebesparend en stijlvol design. Er zijn nu twee nieuwe kleurvariaties beschikbaar om uit te kiezen. LP-380-RW schittert met een "Rosewood grain finish", wat zorgt voor een hoogwaardige, visuele esthetiek. De TLP-380-RW brengt een uniek kleurschema met zich mee, bestaande uit een twee-kleurtonen afwerking "Levendig Rood en Chique Zwart". Naast de bestaande modellen "BK (Zwart), WH (wit) en RD (rood)", kun je nu kiezen uit totaal vijf kleuren om op een smaakvolle manier af te stemmen met je interieur.

Authentieke grand piano-beleving in een strak design dat stijl aan je huis toevoegt

De LP-380 verschaft een briljant pianogeluid in een bescheiden, strak design. De vlakke kast ziet er stijlvol uit, zelfs wanneer de pianoklep is gesloten. De versterker en speakers met hoge-output produceren zorgvuldig een realistisch pianogeluid, terwijl Korg's vlaggenschip, het RH3-klavier, expressieve uitvoeringen mogelijk maakt.

Slank en stijlvol design

De LP-380 is een digitale piano die met stijl is ontworpen om zo overeen te stemmen met het interieur. Met ongeveer 26 cm diepte, is hij slank genoeg om overal te passen. De houten pianoklep is plat aan de bovenkant, zodat het instrument elegant opgaat in het interieur als je het niet bespeelt.

Met veiligheid in het achterhoofd, gebruikt de klep een zacht sluitmechanisme dat ervoor zorgt dat deze zachtjes dicht gaat.

Het slanke en stijlvolle onderstel brengt een gevoel van stabiliteit over. Het RH3-klavier, de drie pedalen en de speakers met grote diameter zorgen voor een magnifieke piano-bespeelervaring en een rijk pianogeluid.

Rijke pianogeluiden waarvan je zult genieten tijdens het bespelen

Om het gevoel van het bespelen van een akoestische piano zo goed mogelijk te reproduceren, wisselt het geluid tussen vier pianosamples afhankelijk van speeldynamiek. Van zachte aanrakingen tot krachtige crescendo's, het geluid zal zich natuurgetrouw aanpassen aan je spel. Met name de Classic Piano- en Grand Piano-geluiden produceren op realistische wijze demperresonantie die zich voordoet wanneer je het demperpedaal van een akoestische piano igedrukt houdt, waardoor het totaalgeluid van de piano nog prettiger en aangenamer wordt om te bespelen.

Authentieke, vintage elektrische-pianogeluiden

Zijnde een fabrikant die zelf muziekinstrumenten produceert, benadrukt KORG met name elektrische-pianogeluiden. Die reproduceren niet alleen de manier waarop een toon past bij je aanslag, maar ze genereren ook de subtiele geluiden die voorkomen wanneer je een toets loslaat. Zes variëteiten worden aangeboden, die de geluiden omvatten die in popmuziek van de jaren '60 en '70 veel werden gebruikt, maar ook een aantal van de sounds die bijzonder worden gewaardeerd in soulmuziek.

30 geluiden van hoge kwaliteit

Beginnende met piano en elektrische piano, is er een totaal van dertig expressieve en hoogwaardige geluiden ingebouwd. Er is ook een Layer-modus die je twee geluiden tegelijk laat spelen en een Partner-modus die het klavier in linker en rechter zones verdeelt, waardoor twee mensen tegelijk in hetzelfde register kunnen spelen. Twee hoofdtelefoon-aansluitingen maken het gemakkelijk voor twee mensen om samen te genieten van het bespelen van de LP-380. Je hebt ook de keuze uit negen verschillende stemmingen, die historisch authentieke uitvoeringen met ensembles met de oorspronkelijke instrumenten ondersteunen.

Drie effecten

Er zijn drie effecten: Brilliance past de helderheid van de toon aan, Reverb imiteert de natuurlijke ambiance (galm) van een concertzaal en chorus voegt ruimtelijkheid toe.

Krachtige versterker- en luidsprekersectie

De versterker (22W x 2) schittert door de hoogste output in zijn klasse. Hij produceert de expressieve pianogeluiden overtuigend met een rijke toon, klankrijk laag, schitterend hoog en prachtige resonantie. Twee grote speakers met 10cm diameter bevinden zich binnen de kast, waardoor het geluid kan resoneren voor nog rijkere diepte. Het plaatsen van de speakers onder het klavier creëert de sensatie dat het geluid de gehele piano omvat, wat zorgt voor een nog groter realisme.

Real Weighted Hammer Action 3-klavier

Het Real Weighted Hammer Action 3-klavier (RH-3) reproduceert dezelfde beleving als op een vleugel met een zwaardere respons in het lage register die geleidelijk overgaat in lichter wanneer je hoger gaat spelen. Met een verbeterde respons bij snel herhaalde toetsaanslagen kunnen snelle passages worden gespeeld zonder de expressie van de bespeler aan te tasten.

Er is ook een Key Touch Control waarmee je kunt kiezen uit drie niveaus die bepalen hoe je dynamiek in je spel het geluid beïnvloedt, zodat je het instrument kunt afstemmen op jouw klavierbehandeling. Met betrekking tot het milieu: er is geen lood gebruikt voor de hamertjes van het klavier.

Verminderde basisafmetingen en lager gewicht

Uit de overweging dat de gebruiker het instrument mogelijkerwijs wil verplaatsen of transporteren, is het gewicht van de LP-380 met ongeveer 5kg verminderd ten opzicht van het voorgaande model (LP-350), waardoor verplaatsen of transporteren makkelijker wordt en het monteren ook veiliger.

Lijnuitgang

Je kunt de LINE OUT-uitgang (stereo mini-jack) gebruiken om het instrument aan te sluiten op een versterkte luidspreker of een opnameapparaat.

Eersteklas pedaalbediening

De LP-380 is voorzien van alle drie de pedalen die je normaal gesproken op een concertvleugel vindt, inclusief ondersteuning van half-pedaalbediening op zowel het demper- als het una-corda-pedaal. Deze pedalen zijn op een ideale positie geplaatst voor de authentieke speelbeleving van een piano.

MIDI-compatibiliteit

De LP-380 ondersteunt MIDI, de universele standaard voor het uitwisselen van uitvoeringsdata tussen elektronische muziekinstrumenten en computers. MIDI zorgt ervoor dat aangesloten apparaten elkaar kunne besturen en maakt dat je de LP-380 kunt gebruiken als 16-voudig multitimbrale soundmodule.

Metronoom

Bij de ingebouwde metronoom kun je de maatsoort, het tempo en het volume instellen. Je kunt een belgeluid instellen als accent.

Color Variations:
Black (LP-380-BK)
White (LP-380-WH)
Red (LP-380-RD)
Rosewood grain finish (LP-380-RW)
Black/Red (LP-380-BKR)
Keyboard:
88 key (A0–C8), RH3 (Real Weighted Hammer Action 3) Keyboard
Touch selection:
Light, Normal, Heavy
Pitch:
Transpose, Fine tuning
Temperament:
9 types
Sound generation:
Stereo Piano System
Maximum polyphony:
120 voices
Sounds:
30 (10 x 3 Banks)
Acoustic Piano x 5, Electric Grand, Electric Piano x 6, Harpsichord, Clavi x 2, Vibraphone, Marimba, Acoustic Guitar, Jazz Organ x 3, Pipe Organ x 3, Strings x 3, Choir 3
Effects:
Brilliance, Reverb and Chorus (3 levels each)
Demo Songs:
30 (Sound Demo song x 10, Piano Demo Song x 20)
Metronome:
Tempo, Time signature, Accent, Sound and Volume controls
Pedals:
Damper*, Soft*, Sostenuto
*Half-pedaling supported
Connections:
Line Out, MIDI (In, Out), Headphones x 2, Pedal, Speakers, DC19V
Controls:
Power, Volume, Piano Song, Transpose, Function, Touch, Brilliance, Reverb, Chorus, Bank, Sound x 10, Up, Down, Metronome
Amplification:
22 Watt x 2
Speakers:
10cm x 2
Power supply:
DC 19 V, AC adapter (included)
Power Consumption:
15W
Dimensions:
(W x D x H)
1,355 x 351 x 772 mm / 53.35 x 13.82 x 30.39 inches
1,355 x 351 x 936 mm / 53.35 x 13.82 x 36.85 inches (with key cover opened)
Weight:
37 kg / 81.57 lbs (including Stand)
Accessories:
AC adapter, Stand

Toetsenspeciaalzaak met groot assortiment

Speelklaar opgesteld in de winkel.
Bekijk, bespeel en vergelijk.

Eigen technische dienst

Onze eigen TD berekent geen onderzoekskosten.

Lees meer  

Inruil mogelijk

Je huidige instrument kan worden ingeruild.

Demodagen & workshops

We organiseren regelmatig demo’s, workshops en uitlegmiddagen.

Waarom Keyboardcentrum?

  1. 25 Jaar specialist in digitale piano's, keyboards & synthesizers
  2. Marktconforme prijzen met de service van de speciaalzaak
  3. Uitmuntende service & bekroond met Dealer Awards
  4. Gratis hulp bij gebruikersvragen
  5. Snelle levering
  6. Gratis bezorging, montage en installatie
  7. Persoonlijk, vakbekwaam en klantgericht

Waarom Keyboardcentrum  

0
Shares