fbpx

Korg B1-WH

Korg B1 WH is de perfecte piano die alle verwachtingen overtreft

Artikelbeschrijving

Beleef de Korg B1

Het plezier van een piano in eigen huis? 
Op zoek naar een natuurgetrouw en betrouwbaar instrument? 
Behoefte aan een prettig klavier voor serieuze oefening?

Compact en betaalbaar, de KORG B1 Digital Piano is de juiste keuze voor al je pianowensen. Het gestroomlijnde design zorgt voor de sleutelfeatures die het meest belangrijk zijn voor elke pianist: een natuurgetrouw gevoel bij aanraking van de toetsen, superieur geluid en moeiteloos gebruiksgemak. 
En in tegenstelling tot andere piano's die versimpelde versies zijn van bestaande modellen, is de KORG B1 Digital uniek in zijn klasse: vanaf nul ontworpen door middel van geavanceerde technologieën om zo alle verwachtingen te overstijgen.

Voor hen die net beginnen of juist opnieuw willen starten: we nodigen je uit om de KORG B1 Digital Piano te beleven.

Innovatieve technologieën leveren natuurgetrouwe klankweergave voor het volledige bereik en toegenomen laagrespons

Om de diepe, rijke tonen van een akoestische piano tot stand te brengen binnen zijn compacte behuizing, vertrouwt de B1 Digital Piano op KORG's servo-gestuurde MFB-technologie, een set speakers met volledig bereik plus een passieve weergever.

Gecombineerd produceren deze elementen de rijke, resonante tonen zoals die voortkomen uit de grote behuizing van een akoestische piano, waarbij met name de aandacht is gegeven aan het gebied van lage frequenties.

MFB (Motional Feedback) Technologie: Het ingebouwde speakersysteem is uitgerust met MFB-technologie. Dit actieve servo-systeem controleert de beweging van de conus, waardoor lage frequenties met minimale vervorming worden gereproduceerd. Tijdens het gebruik wordt de beweging (snelheid) van de luidsprekerconus (resonantieoppervlak) gedetecteerd en een signaal dat compenseert voor de mechanische respons van de speaker en de luidsprekerbehuizing wordt teruggestuurd naar de versterker (feedback). Deze Motional Feedback-technologie zorgt ervoor dat het systeem een ideale frequentierespons bereikt en staat toe dat het lage-frequentiegebied nauwkeurig wordt gereproduceerd: elke verkleuring van het geluid veroorzaakt door de luidsprekerkast wordt direct gecorrigeerd. Deze hoog aangeschreven techniek bekrachtigt de respons van het lage-frequentiegebied - in het bijzonder bij kleine speakers - en kan tevens helpen om te compenseren voor de kamer-akoestiek.

Acht expressieve en zeer gedetailleerde instrumentgeluiden

Zoals elke digitale piano gebruikt de KORG 1B samplingtechnologie (meerdere digitale opnamen) om de rijke, levendige tonen van een akoestische piano vast te leggen en te reproduceren. Doordat de samplingtechnologie niet stil heeft gestaan - en digitale geheugencomponenten meer voor handen zijn - is de KORG B1 Digital Piano in staat om meer natuurgetrouwe, authentieke en expressieve geluiden af te leveren dan instrumenten van een aantal jaren geleden.

Naast het vastleggen van het enorme tonale bereik van een grand piano, produceren de minutieus gesampelde geluiden die gecreëerd zijn voor de B1 Digital Piano ook meeklinkende snaarvibraties en demperresonantie die de piano zijn karakter geven.

Drie smaken akoestische piano worden aangeboden en de B1 Digital Piano biedt ook twee elektrische piano's, een klavecimbel en twee orgelgeluiden - elk met secuur nauwkeurig realisme. Deze royale set van veelgebruikte geluiden zorgt ervoor dat elke bespeler zijn repertoire kan uitbreiden door vele muzikale genres omvatten. De bijbehorende PIANO PLAY knop roept meteen het Concert Grand Piano geluid op.

NH-klavier

De B1 Digital Piano is uitgerust met KORG's NH (Natural Weighted Hammer) keyboard-actie. Deze natuurlijk balancering zorgt voor een zwaardere actie in de lage registers overgaande naar een lichtere actie in de bovenregisters - net als bij een traditionele piano. De dynamische respons van het keyboard kan zo ingesteld worden dat deze overeenkomt met de speelstijl van elke bespeler. 

Modern design

Het efficiënte design van de B1 Digital Piano motiveert je om te genieten van het spelen en vermindert afleiding. Strak en gestroomlijnd, bevat de compacte behuizing het ingebouwde speakersysteem en weegt desalniettemin slechts 11,8kg waardoor gemakkelijk vervoer mogelijk is - indien nodig. De diepte is nauwelijks meer dan 336mm, waardoor de B1 Digital Piano zeer wendbaar en inpasbaar is wanneer het aankomt op verplaatsing.

Verkijgbaar in zowel zwart als wit, completeert de B1 Digital Piano elk interieur.

Verbeterde muziekstandaard

De muziekstandaard van de B1 Digital Piano wordt geleverd met hoekje dat pagina's vasthoudt zodat bladmuziek en mappen niet onverwachts omslaan tijdens uitvoeringen - bladmuziek tot ±20mm in dikte kan worden vastgehouden. Deze doordachte toevoeging zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op het spelen.

Beschikbare opties

Overweeg voor een meer permanente en smaakvolle toevoeging aan je muziekomgeving het bijbehorende onderstel. Beschikbaar in zwart (STB1BK) of wit (STB1WH), zet dit onderstel de B1 Digital Piano op een standaard klavierhoogte voor comfortabel spelen. Voor de veeleisende pianist voorziet de Triple-Pedal unit (PU-2) je van alle pedalen van een concertvleugel. De bijbehorende, beklede pianokrukken (PC-300, JS-SB100) zijn ook beschikbaar. Alle opties worden los verkocht.

Robuust demperpedaal

Het metalen demper(sustain)pedaal dat bij de B1 Digital Piano wordt geleverd, verschaft een geruststellende stabiliteit en een geweldig gevoel onder de voet. Terwijl voor vele pianisten en artiesten een enkelvoudig demperpedaal ideaal is, is er voor de pianopurist een optionele drie-pedaalunit (PU-2: apart verkocht accessoire) beschikbaar.

Partnermodus

Door de partnermodus te activeren wordt het keyboard effectief gesplitst in twee zones die zich naast elkaar bevinden - elk in hetzelfde toonhoogtebereik. Hierdoor kunnen de leerling en de leraar (of ouder en kind) dezelfde passages tegelijkertijd spelen - de perfecte manier om een moeilijke les te leren. In een klaslokaalsetting kunnen twee leerlingen een enkel instrument delen.

Concert

De CONCERT-pianoserie is KORG's nieuwe standaard voor piano-uitvoeringen. Hij is ontworpen om hetzelfde genot, geluid en speelgevoel te ervaren als in een concertzaal.

Color Variations:
Black (B1-BK), White (B1-WH)
Keyboard:
88 key (A0–C8), NH (Natural Weighted Hammer) Keyboard
Touch Control:
Light, Normal, Heavy
Pitch Range:
427.5 Hz to 452. Hz (.05 Hz steps)
Transpose Range:
-6 to +5 semitones (all keys)
Sound Generation:
Stereo PCM
Maximum Polyphony:
120 voices (Max)
Sounds:
8
(Acoustic x 3, Electric Piano x 2, Harpsichord, Organ x 2)
Effects:
Reverb, Chorus
Demo Songs:
8
Metronome:
Tempo Range (40 BPM–120 BPM)
Time signature (2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 4/6, none)
Volume controls
Connections:
PHONES (Headphone/Line Out), PEDAL
Amplification:
9 Watt x 2
Speakers:
Oval (100 mm x 50 mm/3.94" x 1.97") x 2
Power Supply:
DC 12 V, AC adapter (included)
Power Consumption:
3W
Dimensions (W x D x H):
1312 mm x 336 mm x 117 mm / 51.65" x 13.23" x 4.61" (including projections, excluding STB1 optional stand and music stand)
1,312 x 336 x 750 mm / 51.65" x 13.23" x 29.53" (including STB1 optional stand and projections, excluding music stand)
Weight:
11.8 kg / 26.01 lbs.(excluding STB1 optional stand and music stand)
20.2 kg / 44.53 lbs. (including STB1 optional stand, excluding music stand)
Included items :
Damper pedal, AC adapter, Music stand
Accessories :
Stand (STB1-BK/WH), 3 pedal unit (PU-2)*

* The PU-2 can be connected to the same pedal jack as used by the included damper pedal.

0
Shares