fbpx
Korg D1 Korg: Korg D1 - Keyboardcentrum

Korg D1

Korg D1
€ 599,00

Artikelbeschrijving

Korg D1

Voor muzikanten die niet alleen met klassiek bezig zijn, maar ook met jazz, rock of funk, is het gemak van spelen in een oefenruimte plus de mobiliteit om de D1 overal mee naartoe te nemen essentieel. Daar bovenop is een zorgvuldig gefinetuned pianogevoel crucial. De D1 is een piano die op alle punten scoort voor pianisten en toetsenisten binnen elk genre. 

De D1 is gericht op het bieden van het ultieme als het gaat om slank en compact design. Het resultaat is een topkeyboard dat het gevoel van een vleugel biedt, maar tegelijkertijd buitengewoon portable is. Met zijn hoogwaardige, door KORG ontwikkelde klavier en 30 sounds die op het podium hun mannetje staan, is dit het instrument dat perfect is toegesneden op dagelijkse studie en optredens.

Demperresonantie

De geluiden van de concertvleugel, de vleugel en de jazzpiano brengen demperresonantie voort om daarmee de meeklinkende trillingen van de snaren na te bootsen die worden geproduceerd wanneer je het demperpedaal van een akoestische piano ingedrukt houdt.

Simulatie van het loslaten van een toets

De D1 bootst ook de naklank van het geluid na wanneer je je vinger van een toets af haalt, en de wijze waarop je speltechniek de snaarresonantie beïnvloedt door op een natuurgetrouwe manier te reageren op staccato of legato. Dit verhoogt de expressiviteit van je performance nóg meer.

Handige functies die horen bij een digitale piano

De metronoom kan worden aan- of uitgezet met één druk op de knop. Met de Layer-modus kun je moeiteloos twee geluiden stapelen door tegelijkertijd twee knoppen in te drukken, waardoor je bijvoorbeeld strijkers of vibrafoon kunt combineren met het pianogeluid dat je speelt. Met de aanslaggevoeligheidsfunctie kun je kiezen uit vijf instellingen (licht, standaard, zwaar, uit, gefixeerd) om aan te geven hoe het geluid reageert op je speldynamiek, zodat je kunt performen met de respons van je keuze. Er zijn tevens drie hoogwaardige effecten ingebouwd: helderheid, galm en chorus. Voor elk geluid is het optimale effect al ingesteld, zodat je je gewoon op spelen kunt concentreren met de best mogelijke klank.

Standaard lijnuitgangen en tevens MIDI IN/OUT-aansluitingen

De D1 biedt precies die externe aansluitingen die je op het podium nodig hebt. De standaardmaat lijnuitgangen kunnen rechtstreeks worden verbonden met actieve speakers of opnameapparatuur. Ook is hij voorzien in MIDI IN/OUT-aansluitingen. Deze kun je verbinden met de MIDI-interface van je computer en de D1 gebruiken als MIDI-klavier of als module voor pianosounds.

Inclusief muzieklessenaar en bijbehorend pedaal voor podiumgebruik

De muzieklessenaar - onontbeerlijk voor podiumuitvoeringen - wordt standaard meegeleverd en kan moeiteloos op de D1 worden vastgemaakt. Ook inclusief compact vormgegeven, praktisch te vervoeren demperpedaal.

Keyboard
88 key (A0–C8), RH3 (Real Weighted Hammer Action 3) Keyboard
Touch control
Five types
Pitch
Transpose, Fine tuning
Temperament
9 types
Sound generation
Stereo PCM
Maximum polyphony
120 voices (max)
Sounds
30 (10 x 3 Banks)
Effects
Brilliance, Reverb and Chorus (3 levels each)
Demo Songs
30 (Sound Demo song x 10, Piano Demo Song x 20)
Metronome
Tempo, Time signature, Accent, Sound and Volume controls
Pedals
Damper (Half-pedaling supported)
Connections
LINE OUT (L/MONON, R), MIDI (IN, OUT), Headphones, DAMPER
Controls
Power, Volume, PIANO SONG, TRANSPOSE, FUNCTION, TOUCH, BRILLIANCE, REVERB, CHORUS, BANK, Sound x 10, +, -, Metronome
Power supply
DC 9 V, AC adapter (included)
Power Consumption
1.5W
Dimensions (W x D x H)
1327 x 263 x 128 mm / 52.24" x 10.35" x 5.04" (without music stand) 
1327 x 375 x 328 mm / 52.24" x 14.76" x12.91" (with music stand)
Weight
16 kg / 35.27 lbs. (including Stand)
Included Items
AC adapter, music rest, damper pedal
Accessories (separately sold)
DS-1H Half damper pedal, ST-SV1 Keyboard Stand, SC-D1 soft case

* All product, company, and standard names are trademarks or registered trademarks of their respective holders. 
* Appearance and specifications of products are subject to change without notice.

pdf

Korg D1

Grootte: 4.88 Mb

0
Shares