fbpx
Kawai MP 7 SE4 Kawai: Kawai MP 7 SE

Kawai MP 7 SE

Kawai MP 7 SE - Dé stagepiano voor toetsenisten
€ 1449,00

Artikelbeschrijving

Kawai MP 7 SE

De MP 7 SE is een geweldig instrument voor alle toetsenisten. Deze stagepiano heeft net als z'n grotere broer, de MP 11 SE, dezelfde toongenerator, DSP's en D/A converters. Ook heeft de MP 7 SE een aantal klanken die afkomstig zijn van de MP 11 SE. Ook het nieuwe virtuele drawbar orgel, 129 effecten en de AMP simulator zijn afkomstig van de MP11 SE. Deze stagepiano kan gesplitst worden in 4 zones als masterkeyboard.

RHIII klavier met toetsen met gewichten, Ivory Touch toetsenbeleg en drukpunt simulatie

Dankzij het nieuwe RHIII klavier, wordt de speelbeleving naar een nieuw niveau getild. In de piano zijn drie sensoren geplaatst. Hierdoor wordt een erg nauwkeurig en realistisch speelgevoel gerealiseerd. Ook is het klavier onderverdeeld in zones waarbij zwaardere en lichtere gewichten worden gebruikt. De linkse toetsen, de lagere tonen, spelen wat zwaarder. De toetsen aan de rechterkant spelen wat lichter. Dankzij deze lineaire verdeling is een nog realistischer speelbeleving voelbaar. Bovendien zijn in alle toetsen gewichten aangebracht. De gewichten zorgen voor een nog betere balans bij het dynamisch pianospel tussen zachter en harder spelen.
Daarbij beschikt de digitale piano ES8 over Ivory Feel toetsen. Deze ondersteunen grip op je pianospel, doordat het de vochtigheid van de vingers absorbeert. Verder is het ES8 klavier met een drukpuntsimulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spelen zorgt.

Schitterende klanken van verschillende Kawai vleugels

De ES8 reproduceert de schitterende klank van de Kawai concertvleugels SK-EX, SK-5 en EX. Alle 88 toetsen van deze buitengewoon fraaie vleugelmodellen werden in een gecompliceerde procedure opgenomen en geanalyseerd. De unieke karakteristiek van iedere afzonderlijke toon en de grote dynamische omvang van de klanken geven de pianist de mogelijkheid om zijn emotionele spel uit te drukken; van het zachte pianissimo tot het krachtige fortissimo. Met de geïntegreerde Virtual Technician functie kun je het klankkarakter van de akoestische pianoklank zeer eenvoudig aanpassen. Zo kun je bijvoorbeeld de intensiteit van de snaren- en demperresonantie of ook het geluid van de terugvallende hamers instellen. Ook kun je de piano nog met galmeffect voorzien, zodat de klank extra ruimtelijke diepte krijgt.

Gloednieuwe Vintage EPs, dubbele effecten en Amp simulator

De MP7SE biedt een keuze aan gloednieuwe Vintage Electric piano sounds die allemaal hun eigen karakteristiek hebben. Beleef hun natuurlijke sounds of verfijn deze met mooie effecten. Na het kiezen van deze effecten kun je de sound toewijzen aan één van de vijf klassieke versterkers, die de MP7SE simuleert.

Klassieke Tonewheel orgels met drawbar orgel controle en authentieke percussie

De nieuwe Tonewheel orgel simulatie tovert de stagepiano om in een vintage elektromechanisch orgel met negen in real time instelbare voetregisters en authentieke percussie controle. Het Rotary luidsprekereffect kunnen naar wens worden ingesteld en de instellingen opslaan op één van de 256 opslagplaatsen. Bovendien kan het contactpunt van de toetsen in drie fases voor een perfect orgelspel worden ingesteld, zodat ook op een stagepiano het orgelspel mogelijk wordt.

High Quality Strings, Pads, Synths, bassen en meer

Naast de realistische akoestische piano´s, Vintage Electric piano´s en Tonewheel orgels biedt de MP7SE een groot aantal High Quality Strings, Pads, Synths, koper- en houtblazers, bassen, gitaren en vele andere nuttige sounds. Deze extra sounds zijn zeer geschikt voor het combineren met andere sounds, splitten of voor het solo spelen. Bovendien is het mogelijk om de klanken nog te bewerken, dankzij de flexibele ADSR parameters en filters met Resonance/Cut-off.

Vier zones Master Keyboard Controller

De MP7SE biedt het klassieke MP serie 4-zones concept, waarbij aan iedere zone een interne sound, een extern MIDI kanaal of beide gelijktijdig kan worden toegewezen. Zones kunnen willekeurig over het hele klavier, als split, als layer of vrij gedefinieerd worden. De zeer grote aanpassingsmogelijkheden bieden de mogelijkheid om parameters en instellingen per zone individueel uit te voeren en te controleren. De MP7SE wordt op die manier een perfect All-In-One Performance instrument.

Intuïtieve bediening, grote LCD, real time regelaar

Het bedieningsveld van de MP7SE is duidelijk gestructureerd en overzichtelijk ingedeeld. Met een grote LCD display en vier vrij te kiezen regelaars kunt u diverse parameters in real time veranderen, zonder in een of ander menu te moeten gaan.

Groot geheugen

Alle instellingen, sound aanpassingen, regelaarposities enz. kunnen als een SETUP worden opgeslagen en staan dan steeds ter beschikking. 256 SETUP geheugen vergemakkelijken het overzicht en zijn gedeeltelijk reeds met de meest voorkomende toepassingsvoorbeelden geprogrammeerd.

USB to Device functionaliteit met MP3/WAV/SMF opname en weergave

De USB aansluitingen van de MP7SE maken niet alleen het aansluiten aan computer mogelijk, maar dienen ook voor het directe laden of het maken van een back-up op een USB geheugen. Hiermee kunt u eigen sounds of SETUP instellingen voor altijd beveiligen en het geeft u bescherming bij vele live situaties. Tevens kunnen USB sticks worden gebruikt om MP3, WAV of SMF files direct af te spelen op de stagepiano.

Met de A-B Loop functie is ook het oefenen van bepaalde passages uit een song zeer eenvoudig. Het USB geheugen kan echter ook voor directe opname in het MP3 of WAV formaat worden gebruikt, waarbij de LINE-IN ook kan worden gebruikt om op te nemen. Zo kunt u eenvoudig en snel audio files sturen, op uw MP3-player beluisteren of voor verdere bewerking op uw computer kopiëren en bijvoorbeeld direct branden op een audio-cd.

Klavier Responsive Hammer Action III met drievoudige sensorsysteem, drukpunt simulatie, toetsen met ieder een eigen gewicht en IvoryTouch oppervlak
Keyboard modi Full Keyboard, Zone (vrij instelbaar bereik)
Polyfonie Max. 256 noten
Klankopwekking Harmonic Imaging® XL met 88 toetsen Sampling
Sounds 256
Setup geheugen 256
Secties 4 (MAIN, SUB1, SUB2, SUB3) plus 4 MIDI zones
MIDI Master 4 zones MIDI Out, Channel, Local On/Off, Volume, MMC Transport, Split, 2x4 Controller, PRG, Bank, enz...
Virtual Tone Wheel 9 virtuele drawbars, percussie met Normal/Soft, Slow/Fast, 2nd/3rd - alles via faders en knoppen regelbaar
Virtual Technician PIANO: Voicing, Stereo Width, String Resonance, Damper Resonance, Key-off Effect, Damper Noise, Hammer Delay, Fall-back Noise, Topboard, Brilliance, Tune per key, Level per key; E.PIANO: Key-off Noise, Key-off Delay; TONEWHEEL: Key Click, Wheel Noise
AMP simulator 5 versterkertypes (S.Case, M.Stack, J.Combo, F.Bass, L.Cabi) met elk Drive, Level, 3-Band EQ, Mic Type, Mic Position, Ambience (alleen voor E.Piano sectie)
Effecten 129 types met elk maximaal 10 parameters
Galm 6 types met elk Time, PreDelay en Depth
EQ 4-Band (Lo, Mid1, Mid1-Freq, Mid2, Mid2-Freq, Hi) plus Master EQ
Recorder MIDI intern 10 songs, 90.000 noten, MIDI-to-Audio convertering
Recorder AUDIO direct op USB geheugen; opname: MP3/WAV met Overdub, Line IN wordt mede opgenomen; weergave: MP3/WAV met A-B Loop
Metronoom 10 maatsoorten, 100 Drum Pattern, Tempo, Level
Display 128 x 64 pixels LCD met achtergrondbelichting
Aansluitingen Line Out 6,3mm (L/mono,R of 2x mono), Line In 6,3mm (L/mono,R), koptelefoonbus, demper (F10H), drievoudige pedaal GFP-3 ), Foot Switch, Expression (type schakelaar), MIDI In / Out / Thru, USB-to-host, USB-to-device, netaansluiting
Gewicht in kg 22,5
Afmetinge in mm 1362 x 339 x 172
Accessoires F-10H pedaal met half-demper functie, lessenaar en netkabel meegeleverd
Accessoires optioneel GFP-3 drievoudig pedaal, softcase met rollen

pdf

Kawai MP 7 SE

Grootte: 4.51 Mb

0
Shares