fbpx
No image set

Kawai CA 79-WH

nieuw
Kawai CA 79-WH
€ 3095,00

Artikelbeschrijving

Kawai CA-79

GRAND FEEL III MECHANIEK MET DRUKPUNT SIMULATIE EN HOUTEN KLAVIER MET EBONY & IVORY TOUCH OPPERVLAKKEN

Het model CA79 is voorzien van het Grand Feel III mechaniek met houten toetsen dat een buitengewoon realistisch speelgevoel geeft. De lengte van de toetsen van het Grand Feel III klavier (van de voorkant van de toets t/m de pen van de balansbalk) is langer dan bij ieder ander klavier van een digitale piano. Alle achtentachtig zwarte en witte toetsen zijn compleet van lange houten onderdelen vervaardigd. Zoals bij een vleugel beweegt iedere toets zich zacht op een balansbalk. Bij de aanslag van een toets wordt, net als bij het originele instrument, een hamer met gewicht naar boven bewogen. Bovendien zorgt het 3-voudige sensorsysteem voor een optimale repetitie en spelcontrole.
De hamers met gegradueerde gewichten laten een echt vleugelgevoel ontstaan. Bovendien zijn in het voorste gedeelte van iedere toets van het Grand Feel III klavier gewichten aangebracht, zodat een nog betere balans tussen een sterk fortissimo (zonder vermoeidheidsverschijnselen) en een perfecte controle in het pianissimo mogelijk is. Bovendien is het Grand Feel III klavier met een drukpunt simulatie uitgerust, die voor een perfecte controle bij het pianissimo spel zorgt.
Alle 88 toetsen van het Grand Feel III klavier zijn met een op ivoor lijkend beleg uitgerust, dat de speler door een stroef oppervlak meer zekerheid en een excellente spelcontrole geeft.

DE KLANK VAN DE SHIGERU KAWAI SK-EX CONCERTVLEUGEL, GEREPRODUCEERD MET DE NIEUWSTE SK-EX RENDERING SOUND TECHNOLOGIE

De schitterende klank van de Kawai SK-EX concertvleugel vormt het hart van de nieuwe CA79. De wereldwijd in hoog aanzien staande Shigeru Kawai modellen worden vanwege hun heldere klank gewaardeerd en zijn steeds weer te vinden op de podia van concertzalen en conservatoria.
Om de indrukwekkende klank van de Shigeru vleugel zo natuurgetrouw mogelijk te kunnen reproduceren, heeft Kawai de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door een Multi-Channel-sampling met hoge resolutie van alle 88 toetsen, gecombineerd met de nieuwste resonantie modelling technologie. De Multi-Channel-sampling bevat de klank, opgenomen van meerdere posities van de Shigeru Kawai concertvleugel, die een breder spectrum kan reproduceren en zodoende meer levendige en authentieke klankveranderingen bij een dynamisch spel mogelijk maakt. Deze natuurlijke en expressieve klank wordt nog rijker door het gebruik van Physical Modelling met nieuw ontwikkelde resonantie algoritmen. De complexe totale klank, die samengesteld is uit de snaren, de pedalen en vele andere onderdelen van een akoestische concertvleugel, geeft de speler het gevoel alsof hij achter een echt instrument zit.

360 GRADEN LUIDSPREKERSYSTEEM

Het luidsprekersysteem van de CA79 brengt met zijn unieke 360 graden afstraalgedrag pianisten en luisteraars in gelijke mate in verrukking. Door speciale diffusors wordt de klank overal in de ruimte met gelijkblijvende kwaliteit goed hoorbaar. Dit systeem en ook de digitale signaaltransductie werden inclusief de versterking samen met de HiFi specialist ONKYO exclusief voor KAWAI ontwikkeld.

ALTERNATIEVE AKOESTISCHE PIANOKLANKEN EN EEN GROTE KEUZE AAN EXTRA KLANKEN

Behalve met de nieuwe SK-EX Rendering klankopwekking is de CA79 nog met de populaire Harmonic Imaging XL technologie uitgerust. Deze bevat akoestische pianoklanken en een grote keuze aan extra klanken. Zo vindt u bijvoorbeeld de bijzondere klank van de Kawai EX concertvleugel, die – naast andere vleugels – vaak internationaal door beroepspianisten voor evenementen zoals het Chopin-, Tsjaikovski- of het Rubinsteinconcours wordt uitgekozen. De klanken van de middelgrote Shigeru Kawai vleugel SK-5 en van de akoestische Kawai piano K-60 geven de speler de mogelijkheid ook eens verschillende klankkarakteristieken van verschillende afmetingen van vleugels of de karakteristiek van een akoestische piano te leren kennen.
Behalve over de akoestische pianoklanken beschikt de CA79 over een uitgebreide keuze aan verdere klanken, zoals bijv. E-piano´s, Hammond- of kerkorgel, strijkers- of ook koorklanken, die de musicus een zeer afwisselend spel van de meest uiteenlopende genres mogelijk maken. De Dual modus maakt het gelijktijdig spelen van twee verschillende klanken (bijv. vleugel en strijkers) op het klavier mogelijk, terwijl de Split resp. vierhandig modus een onderverdeling van het klavier in een linker en een rechter gedeelte mogelijk maakt.

VERANDER HET KLANKKARAKTER NAAR UW VOORSTELLINGEN MET DE VIRTUAL TECHNICIAN

Met de geïntegreerde Virtual Technician functie in de CA79 kan het klankkarakter van de gekozen akoestische piano-, clavecimbel- of E-pianoklank eenvoudig via de display worden veranderd. Zo kan men bijvoorbeeld de intensiteit van de resonanties van snaren, dempers en klankkast of het geluid van de terugvallende hamers instellen. Men kan zelfs de toonhoogte en het volume van enkele afzonderlijke tonen veranderen en vervolgens op een favoriete geheugenplaats opslaan.

BLUETOOTH® MIDI EN BLUETOOTH® AUDIO MET APT-X®

Naast de MIDI aansluitingen, waarmee een verbinding met andere MIDI toestellen kan worden gemaakt, is de CA79 digitale piano ook met Bluetooth MIDI en Bluetooth Audio techniek uitgerust, die een draadloze communicatie met ondersteunde Smart Devices (bijv. smartphone of tablet) mogelijk maakt.
Door de moderne uitrusting met Bluetooth Audio wordt de CA79 ook klankcentrale in uw eigen huis en dat zelfs met apt-X Audio Standard met hoge resolutie voor een betere klankkwaliteit.
De nieuwe communicatiestandaard van Kawai geeft bovendien de mogelijkheid de CA79 compleet door iOS of ondersteunde Android apparaten aan te sturen en dat eenvoudig met behulp van Bluetooth MIDI.

* De Bluetooth functionaliteit is niet in ieder verkoopland in de CA79 voorhanden.

USB TO DEVICE FUNCTIONALITEIT MET MP3/WAV OPNAME EN WEERGAVE

De CA79 is met USB aansluitingen uitgerust, die u niet alleen de mogelijkheid bieden om MIDI gegevens met een aangesloten computer uit te wisselen. Zo kunt u bijvoorbeeld ook gegevens direct op een USB geheugenmedium opslaan of van een USB geheugenmedium direct in het instrument laden.
Ook het directe afspelen van songs van uw lievelingsartiest in het MP3- of WAV-formaat is mogelijk. U kunt ook uw eigen spel in het MP3- of WAV-formaat opnemen en bijvoorbeeld aan uw vrienden per e-mail sturen, de songs op een smartphone of een computer beluisteren of op uw computer op een cd branden.

PREMIUM AUDIO HARDWARE VAN ONKYO

Ontwikkeld in samenwerking met Onkyo, een van de toonaangevende Japanse Premium Audio producenten, is de CA79 het eerste instrument waarin speciale componenten voor een High-End Audio weergave gebruikt worden.
Met innovatieve technologieën, zoals bijv. 1-Bit Processing, Dual DAC Signal Conversion en de DIDRC Filtering van Onkyo, wordt de klankweergave van de Shigeru Kawai concertvleugel ongelooflijk helder en krachtig. Ook het spelen via koptelefoon wordt dankzij de geïntegreerde uiterst krachtige koptelefoonversterker Discrete Spectra Moduls een bijzondere belevenis.

Door een nieuwe Touchscreen software is de bediening nog eenvoudiger en intuïtiever geworden. Een eenvoudige toegang tot alle klanken en functies stond daarbij op de voorgrond.
De CA79 biedt een veelvoud aan mogelijkheden.
Het design van de CA79 staat voor elegantie en strakke lijnen. Deze digitale piano is door zijn nieuwe design met moderne ronde hoeken een highlight voor elke pianist.

Specificaties

Keyboard ・ Grand Feel III action
 - 88 wooden keys
 - Grade-weighted hammers
 - Ivory Touch white key surfaces
 - Ebony Touch black key surfaces
 - Let-off simulation
 - Triple sensor key detection
 - 88-key Graded counterweights
Pedal ・ Grand Feel Pedal System
 - Damper (with half-pedal support)
 - Soft (with half-pedal support)
 - Sostenuto
Piano Sound ・ SK-EX Rendering
 - 88-key multi-channel sampling
 - SK-EX recording

・ Harmonic Imaging XL (HI-XL)
 - 88-key stereo sampling
 - SK-EX, SK-5, EX recording

256 note maximum polyphony
Piano Resonance ・ SK-EX Rendering: Resonance Modelling
 - Damper Resonance
 - String Resonance
 - Undamped String Resonance
 - Aliquot Resonance

・ Harmonic Imaging XL: Acoustic Rendering
 - Damper Resonance
 - String Resonance
 - Undamped String Resonance
 - Cabinet Resonance
Piano Adjustment ・Virtual Technician (21 parameters)
 - Touch Curve
 - Voicing
 - Damper Resonance
 - Damper Noise
 - String Resonance
 - Undamped String Resonance
 - Cabinet Resonance
 - Key-off Effect
 - Fall-back Noise
 - Hammer Noise
 - Hammer Delay
 - Topboard Simulation
 - Decay Time
 - Release Time
 - Minimum Touch
 - Stretch Tuning
 - Temperament
 - Temperament Key
 - Key Volume
 - Half-Pedal Adjust
 - Soft Pedal Depth

* Available parameters may vary depending on selected sound.

・Virtual Technician Smart Mode (10 presets)
No. of Sounds SK-EX Rendering: 10 rendering characters
Harmonic Imaging: 66 voices
Reverb SK-EX Rendering: Ambience (10 types)
Harmonic Imaging: Reverb (6 types)
Brilliance
Other Effects 24 types
Speakers 13 cm x 2 (Onkyo woofers)
(8 x 12) cm x 2 (Onkyo top speakers, with diffusers)
5 cm x 2 (tweeters)
Output Power 100 W (50 W x 2)
Headphone Enhancements Discrete SpectraModule™ headphone amplifier
Spatial Headphone Sound
Headphone Type
Headphone Amplifier
Display 5" LCD touchscreen (480 x 800 pixels)
Key Cover Sliding type
Music Rest Collapsible type (6 angle adjustability)
Dimensions Width 145 cm (57")
Depth 47 cm (18")
Height 94 cm (37") [music rest flat]
Weight 76 kg (167 lbs.)
79 kg (174 lbs.) [Ebony Polish]
Available Finishes Premium Satin Black (CA79B)
Premium Satin White (CA79W)
Premium Rosewood (CA79R)
Ebony Polish (CA79EP)
Basic Functions Dual
Split
Four Hands
Transpose
Tuning
Low Volume Balance
Favorite
Internal Songs Sound Demo 37 songs
Piano Music 29/42 songs *
Concert Magic 176 songs
Lesson Songs Burgmüller 25 (25 Etudes Faciles, Opus 100)
Czerny 30 (Etudes de Mécanisme, Opus 849)
Czerny 100 (Hundert Übungsstücke, Opus 139)
Beyer 106 (Vorschule im Klavierspiel, Opus 101)
J.S. Bach: Inventionen
Sonatinen Album 1
Chopin Walzer (Chopin waltzes series)
Chopin Etudes (Opus 10)
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1A
Alfred’s Premier Piano Course Lesson 1B
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1A
Alfred’s Basic Piano Library Lesson Book Level 1B
Alfred’s Basic Adult Piano Course Lesson Book Level 1
Internal Recorder Total Memory approximately 90,000 notes
No. of Songs 10 songs
Parts 2 parts
Metronome Time Signatures 1/4, 2/4, 3/4, 4/4, 5/4, 3/8, 6/8, 7/8, 9/8, 12/8
Drum Rhythms 100 patterns
Bluetooth * Bluetooth (Ver. 4.1; GATT compatible)
Bluetooth Low Energy MIDI Specification compliant
Bluetooth Audio with aptX support
USB Audio Recorder Record/Playback MP3
WAV
SMF
Other Functions Overdubbing
Line In recording
App Functions PianoRemote (iOS/Android)
Connector Jacks Headphone 1 x 1/4", 1 x 1/8" Stereo jacks
MIDI MIDI IN, MIDI OUT
Line Out 1/4" L/MONO, R [unbalanced]
Line In 1/8" Stereo (with volume adjust knob) [unbalanced]
USB to Host
USB to Device
Others -
Power Consumption 55 W
Power Power cable
Bench Fixed-height or height-adjustable bench *
Headphones Headphone hook
Sheet Music Classical Piano Collection *
Classical Lesson Scores *
Finger Exercises
Others

Warranty Card *
Owner’s Manual
Internal Song Lists

0
Shares