fbpx

Netgear WNA1100-RL

Roland wireless connect

Artikelbeschrijving

De creatieve verbinding tussen Roland-instrumenten en een iPhone
“Roland Wireless Connect” is een innovatief systeem dat de elektronische muziekinstrumenten van Roland optimaal laat communiceren met een iPhone. De “Roland Wireless Connect”-bundle omvat een draadloze USB-adapter en twee nieuwe iOS-apps (“Air Recorder” en “V-Drums Friend Jam”), wat je toelaat je Roland-instrument en je Apple iPhone voor creatieve doeleinden te gebruiken

Air Recorder
De “Air Recorder” app dient voor het opnemen van de audiosignalen afkomstig van een Roland-synthesizer, een V-Accordion of V-Drums-kit* met een iPhone. De opnamen kunnen dan hetzij op de iPhone zelfs afgespeeld of doorgeseind worden naar het instrument, wat je toelaat op die muziek te jammen – en het resultaat van je jamsessie opnieuw met “Air Recorder” op te nemen. De opgenomen songs kunnen trouwens ook naar andere apps geëxporteerd worden.

V-Drums Friend Jam
“V-Drums Friend Jam” voor iPhone is de iOS-versie van “V-Drums Friend Jam”, een populaire sociale oefentool voor drummers. Maar terwijl “V-Drums Friend Jam” voor Mac/Windows een USB- of MIDI-aansluiting met de V-Drums-module vereist, zorgt “Roland Wireless Connect” voor een draadloze verbinding tussen de module en de iPhone. De app laat V-Drums-gebruikers toe met andere drummers –waar dan ook ter wereld– te spelen, hen uit te dagen en op die manier samen vorderingen te maken.

Draadloze USB-verbinding
Het “Roland Wireless Connect”-pakket omvat verder een compacte draadloze USB-adapter (model # WNA1100-RL van NETGEAR, dat door Roland verdeeld wordt), die je maar op de USB-poort van een Roland-instrument hoeft aan te sluiten. De verbinding met de smartphone komt tot stand via een LAN-router, die op het internet is aangesloten.

Compatibele instrumenten
De volgende instrumenten zijn compatibel met het “Roland Wireless Connect”-systeem. Synthesizers: JUNO-Di, JUNO-Gi, JUPITER-80, JUPITER-50, Lucina AX-09 en BK-5/BK-5 OR. V-Drums-modules: TD-30, TD-15 en TD-11. V-Accordion: FR-1x.0
Shares